Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 527
  • 471
  •   1
Отговори
# 105
Пресади я Юката. Може да има проблеми в саксията, да и е малка вече, или да има паразити, има ли дренаж на дъното? От колко време не е присаждана, тъориш ли я?

# 106
Пресади я Юката. Може да има проблеми в саксията, да и е малка вече, или да има паразити, има ли дренаж на дъното? От колко време не е присаждана, тъориш ли я?

Пресаждане - не е пресаждана от малко по-малко от 2 години, от както я имам.
Чела съм, че не е добре да се сменя саксията всяка година.
Планирах да го направя тази пролет, но не преди края на март.

Дренаж - има

Тор - от септември до края на март не добавям тор на растенията, може и моя грешка да е, де да знам.

Паразити - гледах, търсих, но нищо не видях  Confused

# 107
аз да кажа че ми намаляха мушичките от сапунената вода, но не са изчезнали още напълно, днес пак ги пръсках и почти няма вече, а за картофените луковички какво измислихте???, малко са малки, ама такива има, викайте как да пращам Peace

# 108
Моите палми са в отлично състояние, юката също, никога не се съобразявам със сезони, когато става дума за тях - рязане, присаждане и торене.  Grinning
Пробвай еднократно да я наториш, да видиш дали това е проблема.
И аз не пресаждам всяка година, но ако има някакъв проблем и опитам всичко, накрая бих я извадила да огледам корените и на 2 пъти там беше белята.

# 109
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Момичета ето и част от моите домашни любимци:

А любимото ми бръшлянче забелязах преди 3 дни че цялото е в бяло като пяна... Мисля, че е щитовидна въшка.. но моля дайте мнение.. Прилагам и снимка, дано видите newsm78

# 110
  • Карлово
Катя, не може да е щитоносна въшка, тя не прави бяло, тя стои като полепнали люспички от долу на листата и по стъблото. Не виждам добре от снимката, даже хич. Нямам идея какво може да е. Можеш ли макро да снимаш, дано се види. Другите са много красиви!
Дими, твоите също!

# 111
тя въшката не прави ли паяжинки под листата, това което си оградила май е по листата newsm78

# 112
Теди, фурмите избиват бавно. Сложи буркан над семката, а ако са повече можеш да сложиш прозрачна торбичка и да я завържеш около саксията. Поникват след месец, месец и половина.

# 113
katyadjin, това е т.нар. памуклийка. Почисти с памуче спирт или напръскай с някакъв препарат (тя е лесна за избиване). Напръскай и почвата, тъй като си снася яйцата в основата на корените. И това не е бръшлян  Wink По-скоро е някакво сенецио (Senecio).
pepelyashka, имам стотина орхидеи. Не мисля, че са капризни - дори напротив, но все пак имат определени изисквания. Каква е орхидеята ти? В какво я пресади? Виж тук: http://forum.bimbargo.com/viewforum.php?f=47&sid=fc5011caf2a … 15f2c1526932f411e
lamita, моето кафе е 10 годишно вече. Държи на високата въздушна влажност. Обича светло, но не много припекливо място (освен ако влажността не е много висока). За поливането - изчаквай леко да му се отпуснат листатах и тогава поливай, но не се унасяй  Laughing Пази го от паразити. Зимата го отдалечи от радиатора. Май най-големият му враг е преполиването.

# 114
  • Германия
Мъни  Hug благодаря за сайта, моята китка е онцидиум. Дано оживее, въпреки първите гафове с пресаждането Praynig

# 115
Теди, фурмите избиват бавно. Сложи буркан над семката, а ако са повече можеш да сложиш прозрачна торбичка и да я завържеш около саксията. Поникват след месец, месец и половина.
да ти кажа ли вече 2 месеца станаха, само с торбичка ли за толкова поникват? Ще сложа сега другите във вода и ще сложа май още няколко newsm78

# 116
Отдавна разглеждам темата но досега не съм писала. Научавам много нови неща. Rolling Eyes
Помогнете със съвет Praynig
В училище децата се грижат с обич за много цветя, с които е пълна класната им стая но открихме че едно от тях има листни въшки.Посъветвайте ни с какъв препарат да го напръскаме. newsm78

# 117
доколкото знам вълшебната пепел от цигара успешно се бори с всякакви вредители Peace

# 118
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Отдавна разглеждам темата но досега не съм писала. Научавам много нови неща. Rolling Eyes
Помогнете със съвет Praynig
В училище децата се грижат с обич за много цветя, с които е пълна класната им стая но открихме че едно от тях има листни въшки.Посъветвайте ни с какъв препарат да го напръскаме. newsm78

Госпожата да не му мисли, ама да пали една цигара в са и да изтръсва вътре smile3534

Фогис, видя ли ми китките, а?? Mr. Green Хареса ли ми ги??!! Wink
Днес късен следобед ще ви снимам отбило вредителите, но кажа, че е много гадноооо

# 119
доколкото знам вълшебната пепел от цигара успешно се бори с всякакви вредители Peace
Благодаря за съвета smile3525
Номера с пепелта от цигара не го бях чувала но лесно може да се осъществи newsm44

katyadjin
Цветята са прекрасни smile3521 Майсторка си не само в областа на ноктите newsm03
И на мен ми подариха иглика.Тъкмо ще казваш тънкости в отглеждането и. Hug

Общи условия

Активация на акаунт