Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 597
  • 471
  •   1
Отговори
# 165
  • Карлово
О, и аз мандаринка ще посея. И без туй малката много ги обича, но трябва да махам семките, така че бройте ме и мен.
За банана-аз казах, че е онова черното, но само съм чувала, досега никой не се е похвалил, че му е поникнал. Ама нищо не пречи да опитаме.
Хайде на купона!

П.П. Аз имам лимон, който даже дава плодове, но е захванат от друг лимон, пък ми е  и подарък, тъй че не съм специалист.

# 166
Кросич, за циганчето намерих това http://rousscov.info/impatiens.html. Явно семенцата се подаждат както на петуниите - не ги заравяш, а ди разпръсваш в сандъчето, поливаш и закриваш за да са на топло.

Аз съм решила тази година да пробвам да си направя цветен балкона от семенца Simple Smile, но имам опит само с калдаръмчета. Мисля пак да си посадя върбинка - тя е много устойчива на слънцето което пече по няколко часа на терасата ми и е весела Simple Smile.

# 167
О, и аз мандаринка ще посея. И без туй малката много ги обича, но трябва да махам семките, така че бройте ме и мен.
Беше казано докато е още мокра семката да се засади.  Докато още ядяхме мандарините, на не дълбоко посадих семките. Щом ги извадя от плода и ги слагам в пръстта. Така от няколко мандарини, от различни дни и магазини. Гледах семката да е цяла, да не е празна и деформирана, т.е. да има добър външен вид! На плитко общо взето я засадих и поливам всеки ден по малко. То като твърда семка трябва поливане по-често, нали така? И да си призная честно - една от най-първите семки ми се захвана. До прозореца е ,на топло - това е,което мога да кажа.
Това е много важно
 Peace

# 168
  • Sf
За циганетата - свекито има в градината и не полага никакви грижи по размножаването им. Семената сами си падат, после напролет сами си покарват и без разсаждане си виреят и цъфтят. Обаче от купените не съм видяла да образуват семе. Сестра ми има една, цъфти си, но не образуват семена. Ако все пак имаш семена, мисля че напр. в кофичка от кисело мляко можеш да сложиш 5-6 семенца и като пораснат около 3-4 см да ги разсадиш.

Благодаря за отговора!!! Така и ще направя Simple Smile

Да ви се похваля, взех си наскоро един пахиподиум/мадагаскарска палма и ми изкара отстрани 2 бебета. Не смея да ги разделям, май ще го правя уродче  Mr. Green Да стане такова едно причудливо Simple Smile Сега си търся хубави керамични саксии на разумни цени, че да пресадя някои от старите ми цветя, нали пролет иде Simple Smile

Аз да ви открия една моя тайна - повечето цветя съм си ги купувала от БИЛЛА, когато ги зареждат с цветя, защото са пресни и здрави Simple Smile А и нали сме цветарки, все пак можем да видим кое цвете си заслужава да се вземе Simple Smile

Напоследък съм на вълна фурми Simple Smile Ям ги като на конвейр и вече в толкова саксийчета съм боднала костилки, че няма повече накъде Simple Smile Вкъщи ми се смеят, че разсад за домати и чушки съм насАдила Simple Smile И сега като насадя циганетата  Mr. Green

Та се чудя дали от костилки такива на фурма можем да хвана нещо?  newsm78 Стана много дълго, извинявам се Simple Smile

Аууу, Марго, сега виждам постинга ти  Embarassed Благодаря ти!!!! Сега ще чета и ще си го сейвна Simple Smile А семената си ги взех от Фантастико - имаше и върбинка Simple Smile

# 169
Кросич, за циганчето намерих това http://rousscov.info/impatiens.html. Явно семенцата се подаждат както на петуниите - не ги заравяш, а ди разпръсваш в сандъчето, поливаш и закриваш за да са на топло.

Аз съм решила тази година да пробвам да си направя цветен балкона от семенца Simple Smile, но имам опит само с калдаръмчета. Мисля пак да си посадя върбинка - тя е много устойчива на слънцето което пече по няколко часа на терасата ми и е весела Simple Smile.

А как изглежда върбинката ?

Щом вирее на много слънчево ще ми свърши работа за балкона. И аз имам опит с кълдъръмчетата. Посипах семенцата в една кашпа и поръсих отгоре с пръст. Върху саксията сложих стъкло (да се задушат семената) и после цяло лято се радвах на невероятни цветове Peace

# 170
Това е моята от миналата година.

Иначе има в най-различни цветове. Ето тук Simple Smile

Много съм заспала днес щом линк се опитвам да пусна като снимка Simple Smile.

Последна редакция: пт, 23 фев 2007, 11:32 от Margarita

# 171
Margarita, много ти благодаря   bouquet.
Прекрасно е цветето.
Дано да намеря семенца в събота в нашата цветна борса  Peace
Веднага ще го засея.

# 172
Следобед ще ям банани! Имаме 5 и ще посадя всичко що има!

# 173
какво ще кажете за ананаса вярно ли е че като му отрежеш горната част с листата и го сложиш във вода то пуска корен и след това може да се засади

# 174
какво ще кажете за ананаса вярно ли е че като му отрежеш горната част с листата и го сложиш във вода то пуска корен и след това може да се засади
Заповядай инфо за Ананаса Wink

Ананас - джудже

Как да си посадим ананас

# 175
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Аз уж четох, но не разбрах как се вадят семенцата... newsm78

# 176
ще го разгледа благодаря

# 177
това което четох е че може да се хваща от резници, ама да си го посееш, трябва да се поровим за още малко инфо Peace

# 178
Заповядай инфо за Ананаса Wink

Ананас - джудже

Как да си посадим ананас

за ананас го разбрах, ама трябва да си купя ананас първо Joy

# 179
за ананас го разбрах, ама трябва да си купя ананас първо Joy

Е, много станахме дето стоката им е в магазина - моята съдомиялна, на дими - мандарините, сега и ананаса на tedy_e е в списъка! Знаете ли - черното в муцунката на банана - при различните банани - различно било. Имаше днес едно, което бе много хубаво, наистина ми приличаше на семка, докато другите - нищо особено!!!!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт