С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 953
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Еее, вие пък сега, сякаш не знаете защо идват такива хора! Идват, защото им е скучно сами, а не искат или не могат да поддържат приятелски кръг, който да им запълва свободното време. Идват също понеже е лесно и евтино да ги хранят и поят, да им прислужват, чистят, готвят тъй като иначе би трябвало да го свършат сами. А ако всичко това е повод и тънко да уязвяват снахата, берекет версин, както се казва.
А вариант да идва, защото ѝ е домъчняло за сина и внучето, няма ли?
Щото инак е голям кеф да отидеш някъде, където някой те гледа на кръв и се дразни, че дишаш.

# 541
Явно, че е голям кеф щом настройва внучето срещу майка му.

# 542
  • при късмета
Ако ѝ е мъчно за внучето, ще му вземе вода, като го изведе. Ако идва заради сина си, ще се съобрази с неговите почивни дни, няма да е със снахата по цял ден. Обаче, ако го направи, ще трябва или мамин златен да е в ролята на слугинаж или самата тя, че и дете да гледат, та точно затова не я устройва. Как иначе ще направи физиономия за пълната мивка и ще седи на масата, докато ѝ сервират и отсервират, все едно ръцете ѝ са да не казвам къде
На Романа казуса беше абсолютно същия.

# 543
  • София
Синът ѝ също работи от дома си.
Но, ако наистина ѝ е мъчно за сина ѝ и внучето ѝ, може да ги покани двамата. Хем няма да се принуждава да гледа неизмити чинии, да яде ориз с пластмаса и подобни.

# 544
...
Прекалено същия. Като под копирка 🤣

# 545
Синът ѝ също работи от дома си.
Но, ако наистина ѝ е мъчно за сина ѝ и внучето ѝ, може да ги покани двамата. Хем няма да се принуждава да гледа неизмити чинии, да яде ориз с пластмаса и подобни.

Е, друго си е сега да се заяжда и да хапе в чужда къща, на нейна територия вероятно на нея ще търсят кусури.

# 546
  • при късмета
...
Прекалено същия. Като под копирка 🤣
Чак копирка не е. Рамонината свекърва имаше мъж, който се сети, че трябва да "гледа" когато я помолиха да гледа детето, а гостито да не е само хотел. И тя нямаше алтернатива, като сестра на мъжа, при която да отиде наблизо, освен в тях. И детето на Рамона е по-малко. Само свекървите са под копирка

# 547
  • Другата България
Ако ѝ е мъчно за внучето, ще му вземе вода, като го изведе. Ако идва заради сина си, ще се съобрази с неговите почивни дни, няма да е със снахата по цял ден.
Скрит текст:
Обаче, ако го направи, ще трябва или мамин златен да е в ролята на слугинаж или самата тя, че и дете да гледат, та точно затова не я устройва. Как иначе ще направи физиономия за пълната мивка и ще седи на масата, докато ѝ сервират и отсервират, все едно ръцете ѝ са да не казвам къде
Пак да кажа, че и “мамин златен“ работи от вкъщи и е И с него по цял ден.
И за момента същият “мамин златен“ има доста адекватно поведение.

# 548
  • при късмета
Мери, беше насочено към птица, която апострофираше Хай, че "такива хора" си имали други причини да идват. Не конкретно за казуса на Ела.

# 549
  • Варна
Да, да, много й е мъчно за сина и внучето, вижда се. Само по тази причина идва, няма две мнения.

# 550
Откъде се вижда? От градиращите тръшкания на снахата?
Ти сякаш си била у тях 🙂

# 551
  • при късмета
птица, ти като си била у тях, кажи кое не е така и как е

# 552
  • Варна
Няма да се обяснявам, но аз виждам как се държат баби (тъща и свекърва), на които внучето им липсва.

# 553
Е колко да им липсва, като тя през седмица е у тях 😂😂 Ако сина и внука отидат, нали тя ще трябва да готви и шета. Да не е луда да си развали масрафа.

# 554
Е нали не си мислите, че тя седи пред някой от нас и говори по адрес на другия? Нарочно я взима в детската стая, затварят 2 врати и си "играят". Къде играят, къде й сипва бръмбари в главата. И постоянни коментари, че щяла да я вземе със себе си, да я мушне в куфара и майка й да не разбере къде отиват и пр. На едно малко дете не е трудно човек да му промие мозъка. Понеже съм имала една баба (свекърва на майка ми), която като бях малка ми говореше срещу майка ми, знам какво е от първо лице.
И днес разказвах на малката една история от детството ми, когато бях при баба и дядо и бабата веднага "ти кога ще ми я дадеш да я водя с мен на (нейния град)" и й казах, че аз като съм била малка баба ми е била на 40-45 години, не на 75, та няма да стане.

Кари, ако става въпрос за моята - не е през седмица, слава Богу. В различни периоди идва за различна продължителност. Примерно миналата година седя около месец и нещо за период от 4 месеца (не накуп) . Сега 4 месеца я нямаше.
Боряна, пак казвам, че не е въпросът само в храната. Тази храна, готвена ежедневно, е освен разход, ценно време, което мога да прекарам по по-приятен начин отколкото да вися на котлона. Отделно аз готвя и тя казва, че е гадно. За 4 вечери и 4 обяда е намерила 100 косура. Това има пластмаса, онова отровно, не ядяла картофи, не ядяла салати, не ядяла краставици. Еми да ми яде... Ушите.
Днес продължавам с готвенето както съм си наумила. Да яде каквото ще.

Общи условия

Активация на акаунт