С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 923
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
А хората без родители какво правят? Или само тези с баба и дядо да раждат деца?

# 616
Вменява вина- не е ок това, а можеше просто да помисли повечко.

# 617
Ella ,твоят мъж не е постъпил добре ,като ти е казал това .
Щом ти го е споделил значи и той мисли като нея . ( Това е мое мнение не ангажирам с него .)

А за готина свекърва дето не се месила в семейството на сина си ама и внуците не гледала . То и не е длъжна да ги гледа Grinning

# 618

Сега ММ каза, че майка му още днес заминава у сестра му. Обидила ми се била на физиономиите. Нищо не ми е казала на мен, естествено. Той й казал да не го занимава с глупости и ако има проблем с мен да каже на мен, а да не го поставя по средата.
Ella. за съжаление изобщо не си ни разбрала, заела си отбранително позиция, но проблеми нямаш със свекървата( колкото и проклетникът и нагла да е). Имаш проблеми с мъжа ти, не ги виждаш, но те са в текста, който съм цитирала, в твоите думи и в постъпките на мъжа ти. Той е човека, който трябва да постави границите, да говори с майка си, да омекоти разправията между вас. Вместо това ви оставя да се избиете вие. Чудесно! Няколко пъти ти написах да го оставиш сам да се оправя и с нея и с детето, а ти да отидеш в офиса. Но ти го браниш, поемаш  всичко, хабиш си нервите и накрая си лошата. Твое е решението все пак, но спасението на давещите се е в собствените им ръце.
Честит празник на всички дами в темата, били снахи, свекърви, майки или тъщи! Бъдете много здрави и обичани!

# 619
Добре де, обидила се била на физиономиите.
Значи може да прави коментари кое е гадно, кое не е вкусно, в кое има пластмаса, ама не може да отиде и да каже в очите на Ел, че се е обидила от физиономиите ѝ.
Ама то как да отиде, като самата тя /свека/ е наясно защо са тези физиономии. Да върви заглава. Баси хората!

Честит празник, мили дами! Бъдете обичани и уважавани 365/366 дни в случая/! 🌹

# 620
  • София
Скрит текст:
Майка ми например не е гледала нашето дете и за кратко даже. Не е по децата, не знае какво да я занимава, примирили сме се.

Сега ММ каза, че майка му още днес заминава у сестра му. Обидила ми се била на физиономиите. Нищо не ми е казала на мен, естествено.
Той й казал да не го занимава с глупости и ако има проблем с мен да каже на мен, а да не го поставя по средата.
Скрит текст:
Аз не мога да се прикривам и на лицето ми се чете каквото ми е в главата. Сега се почувствах виновна, че се е засегнала явно.
Е какво да направя... 🙄 Един път не може да си тръгне без драми значи.
Сериозно ли го казал?
Нали виждаш, че тук вината е негова?

# 621
  • София
Снахата е същата като свека, това искам да кажа. Подмятания, намеци, муцки, говорене зад гърба - нищо различно. Мъжлето няма да се намеси, да не му стане нещо. Всъщност даже насажда напрежение, кой знае какво е говорил на майка си и как е представил гледната точка на жена си. Ама то тези жени заради теб са се събрали, бре, момко. И докато свекито вече е загубена кауза, за авторката си мисля, че има надежда. Ако почне да се държи зряло, а това не включва слугинаж с унилата и обидена физиономия, ще си живее много по-добре. Но трябва да се прости с очакванията към свеки, а да се фокусира върху очакванията към собственото си семейство.

# 622
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Съншайн, ако ми казваш, че е нормално да родиш и да хвърлиш детето на бабата да го отглежда, сори, ама хич не е така.
Не, нищо такова не казвам. Но ако бабата е в кондиция, и има възможност, нищо не пречи да попита младите дали имат нужда от нещо.  Баща ми, който стана дядо, докато беше работещ пенсионер, ми даваше пари, хайде не всеки месец, но през два, три, с думите "Не мога да ти помогна с гледане, поне някои лев да ти дам, да ви е по леко". И затова втората година не ми е било зорно.

# 623
Беше им зор на моите хора ,навсякъде с две деца, но и не са се спирали, почивки, спа, както искат , така беше и ще  е, зор , но по тяхното.
 Сега виждам са самостоятелни и се занимават сами - чете книжки един, друг пъзели реди.
 Играли сме като идват ,вече не искат тези игри.  Купиха басейн миналото лято, имаме режим, плаж до басейна,  топлим вода, доливаме ,да не е студена само от слънце, но и се вкопчваха в таблетите и не мърдат и ядене си носят пред тях.
 Отгледаха си ги. На 9 вече е друго.
 Не се сърдете, колкото могат бабите.
 Но и да си с малки деца и  те да очакват  да идват на почивка със дни ,седмици, не е нормално.
 Толкова много се изписа  и за излишната майка,  и за промените в живота, че не е като едно време.
 Като има мед, има и жило. Няма пълно щастие, винаги има компромис, въпросът е кой какъв може да си позволи.
 На снаха си харесвам много ,че няма задръжки и  си казва директно всичко, може за момент да ме замисли ,но повечето е  права.  Поне няма недоразумения.

# 624
След 10 месеца търпение да идват през 2-3 дни вкъщи- свекър и свекърва, поставих ограничение на посещенията. Сега се сърди и мрънка на мъжа ми, че не можела да вижда внучето. Не комуникира с мен, което не ми пречи, но се ядосвам че започна да говори против мен.
Мъжа ми ежедневно ме пита какво ми е направила, било лошо да им отказвам да идват, когато искат и т.н.
Сега е само внучето, внучето...
Моите родители живеят в другия край на България и са го виждали броени пъти, никога не са казали не можем да го виждаме и други такива.
Имам чувството, че всичко се получава, защото не работи и си седи по цял ден вкъщи.

# 625
  • при късмета
Честит празник, дами!

Ела, последната реплика, която трябва да използва мъжа ти е "не ме занимавай". Още по-малко да я праща при теб. Да, всеки път ще си тръгва с драми, ако той не промени това, не ти. Ти имаш основания да правиш физиономии, майка му няма да се промени, ще е същата нагла и безпардонна жена, та топката е у него. Като ѝ каже, че си е заслужила физиономиите с това и това конкретно и да се благодари, че само физиономии правиш, а не я насмиташ както би трябвало да направиш, току виж спряла да се оплаква от отношение като гостува. А и самите гостувания или би разредила или коригирала държанието си. Ще ви се реши въпросът кардинално

Мъжа ми ежедневно ме пита какво ми е направила, било лошо да им отказвам да идват, когато искат и т.н.
И при теб, това е реалния проблем. Обясни на мъжа си, че не, не е нормално да идват когато си поискат. Ако ще го правят, само и единствено той да е плътно с тях, да ги обслужва и забавлява, да видиш как ще му мине мерака. Не се карай с него, обясни, че ти е натоварващо да се съобразяваш с още хора, ако ежедневието ти се върти около малко дете или бебе. Да пробва само той да се занимава с родителите си като дойдат, за теб нищо да не се променя, да види за какво става въпрос

П.П. Да допиша, че сега прочетох. Леле, Бор_яна, кога мина това време? Да са живи и здрави внуците, да радват всички ви. Полуотгледани са вече. Все едно вчера обсъждахме появата и изписването им, а станали на 9 години. Чуждите деца много бързо растат Joy

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 15:22 от ма ко

# 626
След 10 месеца търпение да идват през 2-3 дни вкъщи- свекър и свекърва, поставих ограничение на посещенията. Сега се сърди и мрънка на мъжа ми, че не можела да вижда внучето. Не комуникира с мен, което не ми пречи, но се ядосвам че започна да говори против мен.
Сега е само внучето, внучето...
Моите родители живеят в другия край на България и са го виждали броени пъти, никога не са казали не можем да го виждаме и други такива.
Имам чувството, че всичко се получава, защото не работи и си седи по цял ден вкъщи.
Да ми каже моя че било лошо да не идват когато си искат и да видиш как ще му стегна багажа да отива да живее при тях .
Мойте свекъри така се научиха да идват през 1 ден , без да звънят , без дори да изчакат някой да им отвори . Беше нещо от сорта " чук чук и се влизаше в същата секунда " . От всичко ми е изключително смешно ,че аз или ти в случая не искаме нещо лошо , а искаме хората около нас да имат елементарна култура. А те вместо да се засрамят ,че им е била направена подобна забележка , те се сърдят .
Ако на мен някой ми каже " Извинявай ама ай да се обаждаш преди да идваш вкъщи , все пак не е културно " ЩЕ ПОТЪНА В ЗЕМЯТА ОТ СРАМ ,а не да се сърдя или да почна да говоря лоши неща за този човек . Явно срам нямат , елементарна култура също , а мъжа ти няма мозък да ти насажда такива мисли , видиш ли за какво ти е лично пространство Rolling Eyes

# 627
Те винаги звънят на него преди да дойдат и го питат. Той разрешава и съответно аз нямам дума. Трябва да съм съгласна с тяхното идване. Иначе си работи от вкъщи, на него му е добре мама и тате да са му на гости ежедневно. 🙂

# 628
Ми, че да си ходи при тях тогава.
Ще ми идва свека вкъщи всеки ден, ама знаеш ли кога.
И не само свека, всеки човек, като цяло.

# 629
Точно по тази причина му поставих тези аргументи и го предупредих, че ще си живее с живее с тях за в бъдеще, ако не се намалят тези посещения. Нека ме мразят вече, но си спечелих спокойствие. Беше ми омръзнало всичко това през ден или два от както се роди детето.
За сега таткото се съобрази с мен, виждам че не му е лесно и често отскача до тях да ги вижда. 🙂
Ми, че да си ходи при тях тогава.
Ще ми идва свека вкъщи всеки ден, ама знаеш ли кога.
И не само свека, всеки човек, като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт