Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 750
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
Някъде свободни места присъствено за пробни да са останали? За София.
Успях да запиша on - line само.
В училище досега са правили две и по двата предмета.
Исках да сравня с друго място, но... твърде съм закъсняла. Уви! Голям наплив.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 16:09 от *FIORE*

# 211
Може ли някой да сподели листа с разрешените за ползване формули на НВО, моя не е чувал че има нещо разрешено до този настоящ момент Bowtie

# 212
  • София
За всички, които питаха по-горе:

ДЕТЕ С ПО-НИСЪК БАЛ НЕ МОЖЕ ДА ИЗМЕСТИ ДЕТЕ С ПО-ВИСОК БАЛ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОРЕДНОСТТА НА ЖЕЛАНИЯТА!

Дете с бал 400, посочило паралелка Х на 101 желание /ако не му стигне бала за първите 100 желания/, ще бъде прието в паралелката Х преди дете с бал 399, посочило същата паралелка на първо желание. Заклевам се! Joy
Няма никакви трикчета ,стратегии, формули и прочие при реденето на желанията. Освен едно единствено правило: реди се според действителните предпочитания на детето - от най-силно желаното към най-малко желаното. И между действителните желанията на детето не се вмъква някое желание на мама, защото тя например смята, че да се учи в НЕГ е престижно.

Много пишете, братче! А още дори не сме наближили изпитите.

# 213
# 214
  • София
Умората се натрупва. Неизбежно е. Голямата ми дъщеря прегоря и след Гергьовден просто спря да учи. Молих, виках, заплашвах.... нищо не помогна. Затова сега на всеки два месеца оставям дребнатя вкъщи за 2-3 дни. Не учи през това време. Наспива се, почива, гледа филми, мотае се. Днес ходихме на Витоша. Много добре й се отразява. И после като се върне на училище, отново е свежа и КПД-то е на макс.
Трябва да има баланс. Да не стане като в онази приказка за магарето, което носело все повече и повече и накрая умряло.

# 215
  • София
С тази втора смяна - моят издиша. Усеща се умората.
Тази  година през пролетната ваканция ще направим една разходка, резервациите са готови. С голямата нямаше как, ‘пандемийно’ си беше по време на нейния седми клас. И не смеех да правя кой знае какви планове.

# 216
Проблемът е, че всеки учител държи на предмета си и никой не отстъпва. Всеки смята, че неговият предмет е най-важен. Съответно днес, ако детето има седем часа по програма и по седемте изискването ще е на макс. Домашно, презентация, контролно и т.н.
Към този стрес прибавям физическата умора, недоспиване, хормони и резултатът е трагичен.
Учителите изискват, родителите изискват, а потърпевши са децата, които имат нужда от малко спокойствие и почивка.
Добре че малко остава, вижда му се краят.

# 217
Наистина умората е голяма те и нямат време да упражняват наученото постоянно се взема нов материал. Имам следната дилема за кандидатстването едното желание ни ЕГ съответно балообразуващи предмети са математика и български по едното е 4 по другото 5 , в другото училище където иска да кандидатства балообразуващи предмети са география и информационни технологии оценките съответно са й 5 и 6 т.е бала и е по голям. И питането ми и ако бала за първо желание е достатъчно за влизане, но бала за второ желание е по висок къде ще я приемат според вас!

# 218
  • София
Първо желание си е първо желание и ако има бал си влиза по първо желание , по логика

# 219
  • София
То да минат изпитите и да излязат резултатите , а за другото все ще се нагласим някак Simple Smile
И аз записах моят син на лагер, който започва от 14.07, но се надявам, че няма да ни направят проблем ако не присъства на записването
Моята е на лагер по рисуване 1-7.07
Надявам се да не искат присъствие на дете. За море мислихме за Юли, ама аз не се сетих, че до 24.07 сме вързани, така че май ще е Тейлър Суифт концерт направо.
Дано си го е заслужила

Ако е навършил 14 години ще трябва лично да се запише или да направи пълномощно - имайте го предвид.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 16:32 от eleos

# 220
Умората се натрупва. Неизбежно е. Голямата ми дъщеря прегоря и след Гергьовден просто спря да учи. Молих, виках, заплашвах.... нищо не помогна. Затова сега на всеки два месеца оставям дребнатя вкъщи за 2-3 дни. Не учи през това време. Наспива се, почива, гледа филми, мотае се. Днес ходихме на Витоша. Много добре й се отразява. И после като се върне на училище, отново е свежа и КПД-то е на макс.
Трябва да има баланс. Да не стане като в онази приказка за магарето, което носело все повече и повече и накрая умряло.

Моят пък е точно обратното. Спре ли не може да почне - затова всеки ден по малко.
Той по разказвателни не учи- пише само домашни. Да седне да чете урок никога не съм го виждала. В къщи решава задачи по математика и физика по 30 задачи уикенда общо и още толкова през цялата седмица.
Ходи на урок по БЕЛ в Петък за 1 час и 30. Домашно от там е по 1 преразказ.
Та не мисля, че е много претоварен.
Но ако спре за 3 дена - ужас! 2 седмици му трябват минимум, за да се стегне.

# 221
  • Sofia
Когато дете пропусне присъствен ПИ на Регалия, има ли някакъв срок, в който може да го направи онлайн? И също онлайн как се случват нещата - предполагам, че за първата част остмятат директно в компютъра верния отговор, но тезата, преразказа и втора част на математика на лист ли ги пишат и после прикачат снимка? Thinking
Наборката заминава на едноседмичен спортен лагер на 31 март и ще пропусне точно БЕЛ, който се оказва по-слабият предмет (и то в първата му част Persevere). Не ми се иска да носи със себе си лаптоп и да го прави на лагера, но ако се наложи...

# 222
  • София
Като по чудо успях да пробутам пробния на Регалия по мат. Изкара 90т. Някой би ли пуснал статистика от този изпит?

# 223
Като по чудо успях да пробутам пробния на Регалия по мат. Изкара 90т. Някой би ли пуснал статистика от този изпит?
С 90 т. е в първите 10-11%.

# 224
АniK, пиши им на Регалия да ги питаш за срока. На мен ми отговориха, че може до края на деня след изпита. При теб може пък да отпуснат повече като обясниш причината. Първата част е на компютъра, вкл. редакцията на текст и тезата. Преразказът е на лист и прикачваш снимка или сканирани листи. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт