Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 815
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Имайте предвид, че на НВО и ДЗИ пишат с черно

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 12:39 от Mama Ru

# 511
  • при моите любими
И моят е левичар, но някак не цапа. Купувам му химикалки, които не пускат много мастило. Последно тези са му били най-използваните:

Моите деца пишат само и единствено с първия показан модел. Купувам кутийки 20-30 броя в началото на годината. От същия модел има и черни, от него съм зареди 5 броя. Според тях пишат най-добре с тях. Малко като реклама на химикалките стана, но според моите деца било много важно с каква химикалка пишат.

# 512
И моето дете ползва като първия вариант или подобен. Не му се плъзга между пръстите с оребрената част. Има и едни с гумирани.

# 513
Моите харесват едни химикали с триъгълна форма и на гумичката за захващане има определено място за пръстите. Но въпреки това щерката, която е десничарка започна да си криви китката на ръката.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 14:32 от Mama Ru

# 514
  • София
Хем горзно, хем нечетливо. Не знам какво ще стане с преразказа по бел...
Че и по математика бута всичко едно до друго. Хем разбирам задачата, хем  поглеждам набързо какво е писал и пак ми се изкривява погледа докато преглеждам решението му.
Няма оправия с него. Поне момичетата са по-добре - не че пишат  кой знае колко красиво, но е четливо.

# 515
Моите харесват едни химикали с триъгълна форма и на гумичката за захващане има определено място за пръстите. Но въпреки това щерката, която е десничарка започна да си криви китката на ръката.
Кривенето на китката е голям проблем за моята. Под ъгъл 90 градуса държи, пробвала съм да пиша по този начин мъка. И с всички пръсти държи химикалката. Фината моторика куца.

# 516
Моят започна да се старае да пише по-четливо. Даже вчера ми показва едни задачи и ме пита дали се чете.
Осъзнават децата, че е важно, но им е трудно на някои.
Моят много стиска химикала и ръката го заболява. Не знае, защо го прави!

# 517
  • София
Наборът реши изцяло да смени почерка си в началото на годината - започна да пише печетно, а до момента изписваше буквите като първокласник. За красота не претендираме, но е четливо.

# 518
Моята освен грозно и нечетливо, пише и "артистично", някои букви не можеш да ги разпознаеш. И драска... Въобще голямо мазало.

# 519
  • София
И грозно, и нечетливо, и полупечатно. Това "н", "к", не можеш да ги различиш, не че другите можеш. А "м" пише като обърнато w, някакви планински върхове Grinning

# 520
Наборът реши изцяло да смени почерка си в началото на годината - започна да пише печетно, а до момента изписваше буквите като първокласник. За красота не претендираме, но е четливо.

Това май е доста по- добре от първолашкия почерк.. Моя пише като първолак и грозно, но най- странното е, че не може да пише печатно. Не знам има ли друго дете така, сигурно звучи странно, но когато го накарах да си напише името печатно/ бях чела, че на нвото трябва да е написано по този начин/ и той се затрудни..чудо беше

Чудя се, а съм забравила вече, но би трябвало да е знаел буквите в детската градина, а не да е тръгнал направо на ченгели.. Като цяло при него фината моторика е трагедия.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 13:12 от Илейн_112

# 521
  • Пловдив
Като сте захванали почерците..., девойката пишеше много грозно и нечeтливо в началния курс. Сега вече си обработи почерка и започна да пише много красиво, четливо и подрежда прегледно и задачи, и преразкази. Млъдежът обратно. В начален курс пишеше красиво, големи, обли, равни букви. Сега пак са му едри, но криви и грозни и много зачертава. Дано изгради някакъв почерк, че така не е добре Simple Smile

# 522
Илейн, братчето на наборката също не може да пише печатно и е зле с фината моторика. И не, в градината не се научи да пише печатно.

# 523
Не знаех, че трябва печатно, трябва да почваме да тренираме хаха

# 524
  • София
Като се замисля, не е било зле, че са учили Краснопис едно време. Това би засилило съсредоточаване, старание и концентрация при децата. Сега с компютрите,  писане и прилежност са на много заден план... та, дано им разчетат йероглифите на матурата.. Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт