Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 796
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
И ние сме цял срок втора смяна, ами изморително е за децата, да не говорим, че за допълнителна подготовка не остава време , защото почти всеки ден имат нулеви часове, почти всяко дете има и някакво друго занимание- спорт, танци .. А и  тази година почти нямат седмица без тест, контролна, че даже и по две , и се налага вечер до късно да стои , сутрин рано да става ..

# 196
Не е редно такова изпитване, нито пък виждам как може да мотивира Thinking Ако е било заради проблем с дисциплина, за да ги стресне, както и да е, ама не и да е практика.

# 197
Благодаря Ви за споделената информация относно критериите за оценяване.
Да разбирам, че всеки си е собствена губерния, така излиза.🙂
По скоро ме интересуваше следната практиката - предава се чисто нов материал и веднага се вдигат ученици на дъската, за да се изпитват върху него.
Съответно се пишат оценки.
Много е ясно какви са те, нали?!
Било нова практика.
Така ли е при вас и къде е разписан този формат на изпитване?
Това само в седми клас ли е?
Имам приятелки учителки, но бяха изненадани от това.
Уж с цел мотивация, но..... родителите наблюдаваме масово точно обратен ефект.
Ще се радвам да споделите.

П. С
И при нас умората е много голяма вече. Пишат се домашни, школи, проекти до 22 часа.
Хронична липса на сън.
И родители и деца сме.... 🫣

Не мисля, че това е нова практика, не е нормално, не и да се пишат оценки. За мотивация може или за да се види колко са  разбрали децата в час, но би могло да е само информативно, не и за оценки.

У нас умората започва май леко да намалява, понеже сме първа смяна, обаче геометрията не знам как ще я борим. На вторите пробни в Междучасие пак точно същият брой точки, по БЕЛ надграждаме.

# 198
  • Пловдив
Иначе, ако не ни мине котка път на 21.06 товарим колата, чакаме я пред у-ще и отпрашваме нанякъде за 4-5 дни.
И на мен много ми се иска да направим нещо такова, но ме е страх, че ще започнат едни празнувания, тържества и ще страда, че не може да е с класа си в последните им дни заедно.
То ще е петък, събота и неделя, и само 2 учебни дни. Това са само планове, де. Може и да не е оформена, но поне уикенда ще скъсаме синджира. За албуми и други дивотии не се притеснявам, че ще страда. При нея, поради нещастно стечение на обстоятелствата се случиха куп злини и промени през тази учебна година, че дори и писането ми тук е малко по инерция и по-скоро да следя тренда. Най-важната ни задача т.г. е да я запазим психически годна след всичко, през което премина. Disappointed Relieved

Bibi, разбирам те прекрасно. В края на шести клас в класа на малката се случи голямо нещастие, през което едвам преминахме вкупом. Все още носим последствията, но наистина най-важна е психиката на децата, равновесието, подкрепата. Силно вярвам, че ще се справим и с това! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 199
И при моята девойка има умора, не толкова от учене, колкото от много уроци и от факта, че не може да сколаса да си легне преди 12, а става в 6. Всяка вечер се разправяме за това лягане. Единствено в четвъртък има кажи-речи по-свободен следобед, в който настоявам да легне да спи 2 часа, но само веднъж ме е послушала от началото на срока. Непрекъснато е навъсена и си я виждам, че кара на автопилот.

А аз си мислех, че всички седмокласници са сутрин втория срок. Милите деца, ще се измъчат тази година, направо ми е жал какво им причиняваме.

# 200
Моя е целодневно, така че … сутрин/следобед е изцяло все тая.

# 201
При нас изпитване на нов материал, тоест току- що взет, е само с възпитателна цел, веднъж или два пъти се е случвало, но пък в интерес на истината госпожата не им написа слабите оценки Laughing  Беше за сплашване, така да се каже

# 202
  • Бургас
Не съм чувала за такава практика в някое училище.  Как така ще преподава и на същия ден ще изпитва с оценки, при положение че може нещо да не е разбрано и съответно не е имало време да се опита да го разбере.
Аз гледам да го карам да си ляга рано, но не винаги го прави. Вчера го накарах да си легне да поспи след училище и за пръв път ме послуша. Удари рекорд от два часа и половина, чак леко се притесних. После беше свеж, научи си и даже си поигра на любимата игра.

# 203
При моето дете има такова изпитване по история, но пише само оценките от 4 нагоре. Има и още една неприятна практика. Дава домашна от следващия, непредаден от госпожата урок. Съответно изпитва и на стар, текущ и нов.За моето дете е много натоварващ и объркващ този метод. Вкъщи хем учи предадения урок, преговаря 7,8 стари и после учи и пише домашна и по непредаден урок.

# 204
Има резултат 90.9 т. на областния кръг по биология. Следващият резултат е 74 т.
/Все още не се знае чий е този резултат./

Браво!!! Биология ли и е желаната паралелка?
Видях класирането. Как разбрахте номера?

# 205
При моето дете има такова изпитване по история, но пише само оценките от 4 нагоре. Има и още една неприятна практика. Дава домашна от следващия, непредаден от госпожата урок. Съответно изпитва и на стар, текущ и нов.За моето дете е много натоварващ и объркващ този метод. Вкъщи хем учи предадения урок, преговаря 7,8 стари и после учи и пише домашна и по непредаден урок.
Като прочетох това, се замислих, че сегашните деца / или поне моето/ сякаш нямат правилен метод при учене. Значи, колкото и да повтарям , че се учи новия урок и се преговарят предните три - не го прави. И като дойде контролно и са се събрали 12-15 урока става страшно . Като се преговорят предните, знанията се затвърждават, но според него няма нужда, защото те учителите почти не ги изпитват устно, или ако ги изпитват питали само за новия урок Rolling Eyes

# 206
Като прочетох това, се замислих, че сегашните деца / или поне моето/ сякаш нямат правилен метод при учене. Значи, колкото и да повтарям , че се учи новия урок и се преговарят предните три - не го прави. И като дойде контролно и са се събрали 12-15 урока става страшно . Като се преговорят предните, знанията се затвърждават, но според него няма нужда, защото те учителите почти не ги изпитват устно, или ако ги изпитват питали само за новия урок Rolling Eyes
Същата работа! Обяснявам, че взимането на участие по време на преподаване на нов урок прави много добро впечатление, но нейсе...щастлива съм вече да прочете поне настоящият урок. Учебните тетрадки си стоят празни и за поредна година се чудя защо давам пари за тях като не ги използва по предназначение - да затвърди наученото и да се подготви за изпитване.
Масово оценките са от писмено изпитване или някакъв проект. Все четворки...и това по всички разказвателни.

# 207
  • София
Изобщо няма умора при моята дъщеря, освен досада. Като гледам какви неща се споделят, проекти и учене вечер., Ами не и при нас , втора смяна е сега , вечер ляга когато си ще ( изобщо от 2-3 месеца не мога да се карам с нея и я оставих ) ... ама не учи, гледа телевизия и се разправя с кучето... Сутрин спи до 9ч, уж учи преди обяд , ама колко , тя си знае... "Лежи" на това , че е добре по математика ( след пробните в Регалия) , по Бел ще кара на обща култура с много малко зор.. ( пак среден резултат в Регалия с нищо учене) .... .И така.. Head Band
Сега пък учи френски с някаква програма инсталирана на телефона си, ама не й трябва френския ...  ей така да гледа телефон и да се занимава... учи френски, това е новата й страст ... Joy и някакво он- лайн състезание там има Duolingo.. това е... напредва с нов език Disappointed Relieved

# 208
  • София
Тъкмо се поуспокоя и вляза тук, чета и пак се шашкам. И нашите са на триъгълник, 30градуса. Вчера милиха госпожата да им обяснява задачите. На последните контролни пак се лутат м/у 4-5 и правят елемнтарни грешки.
По БЕЛ са малко по-добре, но и там трябва натискане.
С госпожата от частните уроци пишат нон стоп Тези, преразкази и уж правят тестове. Той се старае, тя до където може.
Той поне ляга рано, 23 мак е заспал, тя, не знам, аз лягам, тя сле нас.
Не съм им спряла спорта, тя тренира спортна гимнастика и пол-денс, той футбол и да ви кажа предпочитам това, от колкото телефон или ТВ.

И ние имаме наказателни изпитвания, за говорене в час, за невнимание, за не знам си какво.......ама май нищо не ги стряска.

# 209
Изобщо няма умора при моята дъщеря, освен досада. Като гледам какви неща се споделят, проекти и учене вечер., Ами не и при нас , втора смяна е сега , вечер ляга когато си ще ( изобщо от 2-3 месеца не мога да се карам с нея и я оставих ) ... ама не учи, гледа телевизия и се разправя с кучето... Сутрин спи до 9ч, уж учи преди обяд , ама колко , тя си знае... "Лежи" на това , че е добре по математика ( след пробните в Регалия) , по Бел ще кара на обща култура с много малко зор.. ( пак среден резултат в Регалия с нищо учене) .... .И така.. Head Band
Сега пък учи френски с някаква програма инсталирана на телефона си, ама не й трябва френския ...  ей така да гледа телефон и да се занимава... учи френски, това е новата й страст ... Joy и някакво он- лайн състезание там има Duolingo.. това е... напредва с нов език Disappointed Relieved
Ами то по принцип това е нормалният начин - да минат НВО със знанията, които получават от училище, без психози, без пренатоварване и без частни уроци и школи , ама....

Общи условия

Активация на акаунт