Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 112
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • shumen
Ваня,и при нашата е същата работа.Все с часове трябва да чакаш и на това най-ме е яд.То дано поне покаже нещо,че да знаеш какво да лекуваш.Дано и малечка е добре и повече да не повръща.

# 211
Много често и аз плащам не ми се реди при болни за едно направление
Сироп колко дни давате?7?
Хербалсепт

# 212
  • shumen
Мими,сироп давам 7 дни обикновенно,но аз много не ги харесвам,че допълнително разкашлят.

# 213
  • Пловдив
Нашата лична е много разбрана, обаждам и се, обяснявам за какво ми е направлението и директно ми го пуска. Твърдо против е да ходим да чакаме при болни, а и при нея да правим струпване на хора само заради направление.

Малката два пъти е правила уро инфекция като бебе и двата пъти минаваше направо с антибиотик, защото имаше изолирана бактерия в урината ( ешерихия коли). Откакто порастна , а и махнахме памперса, проблемът отпадна. Тези уринали и червени боровинки не са ли по- скоро за профилактика, а не лечение?

# 214
  • shumen
Уринал и червена боровинка стават и за лечение и за профилактика.Аз лично съм с пиелонефрит и правя и цистити често и ми помагат.
Ваня,как сте?

# 215
  • Varna
Аз днес ще и пусна стерилна и обикновенна урина. За четвъртък имаме  час за една нефроложка. Просто до сега не е имала такива проблеми и не знаех как да реагирам. И ако урината е чиста и и и няма нищо на бъбреците, на гинеколог ли да я водя. Явно нещо я дразни, за да ходи така често.

# 216
Нашата педиатърка също ми дава направления като и се обадя. Доста пъти ми е казвала ако не е наложително да не ходя, защото пред кабинета и винаги има поне 20 човека.
За уринарна та инфекция педиатърката ми е казвала освен Уринал, бани с лайка или смрадлика и външно мазане с Гентамицин.

# 217
Почна да кашля през ноща моя синковец ..тая сутрин 11 деца писаха че са болни ..

# 218
  • Varna
Личната лекарка на децата не дава направления по телефона. Държи да се подписва амбулаторния лист защото, ако минела проверка, щели да ги глобят. И да лудница е пред кабинета. Малки, големи. Голямо чакане пада. Сега с бебето ме пускат с предимство, ни трябва да го водя до там.

# 219
Привет на всички! Пиша с въпрос след боледуване колко време е нормално детето да е по-вяло, неенергично и сънливо?
Синът ми на 2г преди седмица вдигна Т и поддържа над 38 повече от 4 дни, без други оплаквания. После намаля два-три дни около 37, изби лек, рехав обрив по корема и гърба, който вече съвсем избледня, но детето се изморява бързо, спи по много, иска само да се гушка и да се вози, не да върви... ПКК показва ниско СУЕ и CRP, но и много ниски левкоцити...и в заключение - вирусна инфекция. Та, тази вялост ни тревожи и не знам трябва ли да сме по-търпеливи просто, или да търсим друга причина за това

# 220
Аз днес ще и пусна стерилна и обикновенна урина. За четвъртък имаме  час за една нефроложка. Просто до сега не е имала такива проблеми и не знаех как да реагирам. И ако урината е чиста и и и няма нищо на бъбреците, на гинеколог ли да я водя. Явно нещо я дразни, за да ходи така често.
Изчакай резултатите. Аз не бих водила на нефролог въобще. Та ти не си започнала нищо да даваш за да видиш как ще се повлияе.
Моето голямото дете е било отпаднало след грип и до 10 дни още. Когато се измаряше обаче и не искаше да ходи беше от стрептококи които не се бяха излекувани от инфекция преди повече от месец.
Моето поддържа още температура, започна и кашлица. Ако продължава така утре на лекар.

# 221
Капки Моксифлоксацин в носа, биха ли дали отражение на гърлен секрет?

# 222
  • Varna
Рейна, права си по принцип, но аз видях един час свободен и изързах да го запиша. Това е от днес. Всичко е добре както виждам. Пуснала съм и стерилна урина. Аз си мисля, че и на психическа основа може да е. Незнам. Ще направя и бани със лайка, както препоръчате по горе.

# 223
Може да се е простудила просто. Пробвай сиропа от червена боровинка. Лайката е алерген, замърсена в производството, не я мий с такива неща баш интимните части.

# 224
  • Varna
Рейна, благодаря. Не знаех за лайката.

Общи условия

Активация на акаунт