Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 116
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Симона, изследванията на дъщеря ти са добре. Ако по принцип не прави цистити и урокултурата и е чиста няма какво да те тревожи. На моята дъщеря това и е слабо място явно, защото няколко пъти е била с цистит и си стига до антибиотик, защото се изолира бактерия. От Ганева съм най-доволна аз от детските нефролози във Варна.
Дъщеря ми в понеделник има час за алерголог в София, спрях и противоалергичното, но от вчера е на антибиотик за цистита и се чудя може ли той нещо да попречи на тестването и накрая само да се разходим напразно до там...скорошен час няма за да го сменя за след седмица, две или поне месец и не знам какво да правя.

# 226
Дани, пуснах днес всички секрети, микробиологии, паразити кат за 65 лева. Вече са променили правилата и антибиограмата си я плащаш предварително, няма значение какво има или няма.
Водих малката на хирург, добре е, ще пъскаме течна лепенка и като падне коричката ще мажем да няма белег.
Мъжа го почнах с антибиотик, писна ми и той да се влачи сума време с температура. Можеше и още да се чака, ама нямам нерви.
Малката не е болна сякаш, нищо и няма днес.

# 227
  • Varna
Appelgarden, според мен, звънни и питай дали е проблем антибиотика. Ако ходите при Мустаков, знам какво е чакане. Имам познати водят детето при него, доволни са. А иначе, аз водих бебето про Ганева за профилактичния преглед на месеца. Не мога да преценя, ок ли е или не. То така или и апе много избор няма. Ще се надявям това често ходене до тоалетната да е в главата и, и да и мине скоро.

# 228
Колко бързо изчезват налепи при прием на аб? За мъжа питам, той пи сутринта Аугментин, но сега изглеждат странно сливиците.

# 229
Hope, Това си е антибиотик в носъглътката. Поне 5 дни след приключване на приема, за реален резултат.
Ваня, около 3 дни. Реално следейки сливиците - първоначално е лек, фин, бял налеп, след това става осезаемо бял (все едно памуклийка по цветята) - когато лекарите са категорични, че това е ангина, след това започва да жълтее - това е признака за предстоящо падане и изчистване.
Joanna, ако детето не се е хранило нормално е съвсем в реда на нещата. Моята мома го прави след бронхити или продължителни температури над 2 дни. Например, при ангина, когато на всеки 4 часа държи 39+, след това има 2-3 дни с по-бърза уморяемост.

# 230
Точно при Мустаков и е часа и съм го записвала миналия септември, направо откачам, че може да се наложи да го сменим, защото следващите свободни са чак за октомври. Ще звъня да питам днес, да видим какво ще ми кажат, защото аз няма как да знам дали и през октомври няма да е болна точно тогава, това е някакво пълно безумие с тия часове.

# 231
  • Varna
Appelgarden, разбирам те. От цяла България ходят при него. Наплива е огромен. Дано изкарате късмет.

# 232
Питах, проблем е антибиотика, ако не са минали поне 24ч., но в петък ще знам колко ще го пие дъщеря ми и съответно дали ще можем да минем прегледа или ще го отлагаме. Имало някакъв списък на чакащи, където те прехвърлят и уж се прехвърлял часа за сравнително близка дата. Ще разберем в петък какво ще стане в крайна сметка.

# 233
Синът ми заспа,но сега станах да го проверя ,изпотил се е ,косата му е мокра ,потникът и той ..какво правите в такива случаи будите ли за преобличане ?

# 234
Никога не преобличам, да се поти колкото иска...заспало дете не се бута. Имало е случаи като са болни и се изпотят да поискат да се преоблекат, тогава да, но иначе не се хабя.

# 235
Винаги преобличам аз - давам дрехата, той полуспи и се преоблича, в момента, в който докосне отново възглавницата, е напълно заспал. Ужасно е да спиш в мокри от пот дрехи, мисля даже, че допълнително настиваш така, като се охлади тялото и изстине потта.

# 236
Мъжът ми като е болен се поти така ...винаги приготвям няколко чифта пижами и се преоблича..детето досега не ми се е потило но и мн трудно задпива затова там съм в дилема ..

# 237
Аз съм го изпитвала на собствен гръб - и буквално, и преносно 😃, затова казвам, че е мега неприятно. Пробвай пък да видиш, и ако не заспи отново лесни, за следващия път ще знаеш.

# 238
Задължително преобличам. Даже и коса съм сушала и чаршаф. Миналият месец когато карах грип така през нощта ставах да се преобличам, много е неприятно чисто мокър да спиш.
Моят син пак си е с 39,5° от неделя следобед.

# 239
Преобличам, че и чаршафи съм сменяла през нощта като са били много изпотени. Не мога да ги оставя да спят мокри.

Общи условия

Активация на акаунт