🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 562
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Ох я дайте малко светлина, моля. ММ се е зарекъл тоз път да пушел наргиле и това си е. Та във всяко кафене ли има, а ако и препоръчате направо къде да идем и дали сте пробвали и кое е най-убууту, ще съм най-доволна Heart

И аз питах малко по-назад, но отговор-йок Simple Smile))
Бяхме отседнали в хотел Аслан хоум апарт и тъй като имаше пушачи , бях издирила кафене / бар да се пуши близо до хотела.
Ехли кейф кафе(EHLİ KEYF CAFE) Hoca Paşa, hocapasa camii sokak no 7, 34110 Fatih. В кафенето има наргиле, сервират се -топли напитки, ястия, напитки ( без алкохол), десерти, турска закуска, сандвичи. Малко заведение.
Посещение края на м. септември 2023г.

# 556
  • София
Ох я дайте малко светлина, моля. ММ се е зарекъл тоз път да пушел наргиле и това си е. Та във всяко кафене ли има, а ако и препоръчате направо къде да идем и дали сте пробвали и кое е най-убууту, ще съм най-доволна Heart

И аз питах малко по-назад, но отговор-йок Simple Smile))
Бяхме отседнали в хотел Аслан хоум апарт и тъй като имаше пушачи , бях издирила кафене / бар да се пуши близо до хотела.
Ехли кейф кафе(EHLİ KEYF CAFE) Hoca Paşa, hocapasa camii sokak no 7, 34110 Fatih. В кафенето има наргиле, сервират се -топли напитки, ястия, напитки ( без алкохол), десерти, турска закуска, сандвичи. Малко заведение.
Скрит текст:
Посещение края на м. септември 2023г.
Нас пушенето не ни вълнува, дори бягаме от места, където се пуши, но как беше храната? Вкусно ли беше? Ще отседнем в апартаментите, които са над кафенето.

В Аслан апарт няма асансьор, нали? За тук пишеше, че има. След стълбите, на които попаднахме през 2022 г., вече стриктно чета отзивите на тема стълби и асансьори. Simple Smile

# 557
  • Варна
Може ли съвет за обиколка на Босфора без вечеря и програма?
Видях линковете на фирми, предлагащи тази услуга - предварително ли купувате билети? От къде точно тръгват тези корабчета?

# 558
Таня нямам забележка за храната в Ехли кейф кафе, даже като тръгвахме ни направиха сандвичи за пътуването. Всичко беше вкусно , бързо обслужване.  Закуски, десерт, чай, кафе, супа, сандвичи. Да имат асансьор, преди го ползвах , на втория етаж беше тоалетната и пак имаше бар. Последният път не можеше да се ползва асансьора от посетителите на заведението, по стълбите до тоалетната. Ползваше се за хотела.
Първият път в Аслан хоум апарт бяхме на последния етаж, душата ми излизаше. Вторият път, в резервацията изрично поисках на първи етаж апартамент. Беше друго.
Ще чакам отзиви за настаняването в Ехли кейф и снимки. Вие резервация чрез кой сайт направихте?

# 559
  • София
Благодаря! Ще ги имаме предвид и за хапване.

През Букинг резервирахме.

# 560
Не му тук мястото, но искам да направя подарък за себеподобни, обичащи Истанбул. Имаме резервация за утре и събота в хотел Sirkeci Gar за стая 2+2, но няма да можем да отидем. За съжаление резервацията е без възвръщаема стойност, за това искам да подаря резервацията, ако може някой да се организира бързо. Хотела не е нищо особено, но се намира на много стратегическо и комуникативно място, буквално на 20м от гара Сиркеджи.
Ако има интерес, моля на ЛС.

# 561
Момичета, ние вече сме в Истанбул. По повод пътуването с кола искам да обърна внимание на няколко неща. Шофираше една приятелка, която не е собственичка на автомобила. Собственикът беше в автомобила. Не направиха проблем. На границата чакахме около час вчера.
Магистралите и пътищата не са напълно безплатни за Рамазан. Но платихме само на един пункт около 2 лв.
В Истанбул ми се стори доста по-скъпо от преди две години, но това е само на първо четене. Ще пиша за още впечатления.
И да, оказа се, че предния път не сме минали по магистралата, затова и не са ни искали такси на границата, тъй като не си взехме стикер 😁

# 562
  • Димитровград
Къде ги намирате тия пунктове да плащате на магистралата до Истанбул? Аз от Одрин до Махмутбей такива не съм виждал. Уточнете откъде минахте!

# 563
Къде ги намирате тия пунктове да плащате на магистралата до Истанбул? Аз от Одрин до Махмутбей такива не съм виждал. Уточнете откъде минахте!
През път 0-7 мисля, че беше. Някой знае ли Галата затворена ли е наистина за посещение? Също така, колко са билетите на място за Водохранилището? Има онлайн за 25 евро.

# 564
Привет на всички.
Бихте ли споделили линк, от който мога да проверя актуална цена на билетите за Долмабахче?

1.Двореца Бейлер бей - 350 Турски лири
2.Двореца Долмабахче - 1050 Турски лири
3.Двореца Топ Капъ - 1500 Турски лири
4.Джамия Св. София - 25 евро
5.Подземно водохранилище - 600 Турски лири
6.Парк Мини Турция - 350 Турски лири
7.Музей на Шоколада - 300 Турски лири
8.Небостъргач Сапфир - 685 Турски лири
9.Аквариум Аква Флория - 750 Турски лири
10.Аквариум Тюркуазо - 795 Турски лири

# 565
  • Пловдив
Avi, Галата е в ремонт и не работи.

И нас Джипиеса ни прекара през няколко магистрали, като на една от тях имаше пункт, на който ни искаха 30 лири, за да минем.

И да се оплача във връзка с hds. В понеделник видях, че дължим 4 лири за някакъв мост. Вкарах в картата 50 лири. Изтеглиха 4 лири. След три дни исках да покажа на мъжа ми как се вижда баланса. Влизаме и какво да видим. Вместо 46 лири в баланса имаме 14. Това са някакви много дребни суми в лв., но все пак ...

# 566
[quote author=papaone link=topic=1632344.msg47880999#msg47880999 date=1712918656Някой знае ли Галата затворена ли е наистина за посещение? Също така, колко са билетите на място за Водохранилището? Има онлайн за 25 евро.
Здравейте!
На 06.04 беше в ремонт Галата и съответно не можеше да се посети

# 567
  • Варна и...духом на Босфора

Ей къде!😅
Via
Aski Istanbul
Под поста са написали
Виза!😅😅😅
Това не е Индия,това е Истанбул 😅

Спортни новини
Сега.
Нещата,така за Фенерите,не са ясни
3-2 вчера в Гърция
И пълен стадион на 18.04. очаквам.
Тъй че,ако сте в района на Кадъкьой и Мода- и към стадиона,да знаете,че ще приличА като на снимката горе .

Още
Президентска колоездачна обиколкА на Турция 2024
28 Април Неделя-Последен етап- Истанбул!
Айде!
Който не е видял Бъдат да отива
Там ще се върти,повече
Старта ще бъде даден в Европа,по посл.данни.
Пак фраш.
Да си знаете🥰⚽⚽😻🚴🚴

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 22:53 от redemi

# 568
  • Варна

Ей къде!😅
Via
Aski Istanbul
Под поста са написали
Виза!😅😅😅

Спортни новини
Сега.
3-2 вчера в Гърция
Тъй че,ако сте в района на Кадъкьой и Мода- и към стадиона,да знаете,че ще приличА като на снимката горе .

Още
Айде!
Там ще се върти,повече
Пак фраш.
Да си знаете🥰⚽⚽😻🚴🚴

Този народ сега ли е сниман?

# 569
  • Варна и...духом на Босфора

Ей къде!😅
Via
Aski Istanbul
Под поста са написали
Виза!😅😅😅

Спортни новини
Сега.
3-2 вчера в Гърция

Още
Айде!
Там ще се върти,повече
Пак фраш.
Да си знаете🥰⚽⚽😻🚴🚴

Този народ сега ли е сниман?
Евет😻.
11/12.04

Общи условия

Активация на акаунт