Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Arwen, преди или след храненето с въглехидрати се пие оцета, кръвната захар ли понижава
Помага да се разградят по-бързо въглехидратите. Хубаво е след яденето на въглехидрати да изпие, например след вечеря. А редовно пиене на лимон и/или ябълков оцет сутрин на гладно подпомага черния дроб в работата му, алкализират организма.

# 571
Зависи кого питаш - това по повод на оцета. На места пък съветват преди да ядеш нещо въглехидратно, да изпиеш малко оцет, след което не били се усвоявали в такава степен въглехидратите и не била скачала толкова кръвната захар. Вече и за това станаха повече мнения, всеки да си избира на кое да вярва Grinning

# 572
  • София
Здравейте, от известно време започнаха да ми излизат пъпки без връх в долната част на лицето - по линията на челюстта. На 42 год съм, имате ли представа на кои хормони се дължи? Не си обяснявам причината за тях, освен да е хормонална.

# 573
Абе този оцет на гладно, не ви ли притеснява, че ще ви раздразни стомаха🤔

# 574
аз не обичам кисело по принцип и даже не се мъча с такива напитки. По едно време пиех вода с лимон сутрин (мода някаква), докато не започнах да връщам течността обратно и спрях.
Трябва да се пробва, при всеки е различно...

# 575
Мен за стомаха не ме притеснява, а за зъбния емайл, който ми е почти разрушен.

# 576
Мен за стомаха не ме притеснява, а за зъбния емайл, който ми е почти разрушен.
След изпиване на лимона, просто изплакваш добре зъбите.
Доктора каза при гърдите всичко е наред, относно прогестерона изписва се за определен период, когато има нужда. За перманентно ползване години наред не го препоръчва. Каза, че не може да бъде категоричен как стоят нещата, но данните от научните проучвания и страничните ефекти са посочени в листовката. На преден преглед пък ми беше казал ела да видиш гърдите на пациентки пили цял живот противозачатъчни - целите в кисти....!

# 577
Абе този оцет на гладно, не ви ли притеснява, че ще ви раздразни стомаха🤔
Не. Те са 1-2 лъжици в цяла чаша топла вода. И не винен, а ябълков, по възможност нефилтриран.
Някои се оплакват и от лимона, че им дразни стомаха, но това означава, че има друг проблем - гастрит или нещо друго, което трябва да му се обърне внимание. Не са лимонът и оцетът проблема. Те дори помагат да се алкализира и омекоти стомашната среда.

# 578
Леми е права, към оцета и лимона на гладно да подхождат с внимание дамите със стомашни проблеми. Да не извадят очи вместо да изпишат вежди. Това че е ябълков и че алкализира за болен стомах не помага. Особено ако има рефлукс. Там сутрин дразни всичко. Дори само вода и сутрешното хапче за кръвно.

Както в че ако си пазил режим цял живот в този период овладяването на кг въобще не ти се получава. Но това може да го разбере само човек бил в същите обувки.

Самата фигура също се променя, независимо от килограмите. Размиване на талията, S  образната стойка - независимо от спрягания инсулин.

Някой беше питал за болка в тазобедрената става. Вероятно износване. Скенерът дава най-добра представа за нещата. Обикновено се пие колаген (въпросен успех) мажат се болкоуспокояващи. Трябва да се понижи максимално теглото. "Излекуване" няма.

# 579
Всичко е строго индивидуално. Аз съм изключвала напълно въглехидратите - е, подуването ми не се оправи, а след три месеца ми изпада половината коса и се сдобих със сериозни кожни проблеми. Нито фигурата ми се промени, нито нищо. Е, свалих може би три килограма, но аз винаги съм едни плюс/минус три до пет килограма. Да ям два пъти дневно е пълен абсурд - отделям киселини, като луда, червата ми къркорят, подувам се. Имам гастрит и яденето на често и по малко е задължително. Единственото, което си позволявам само по празници или екскурзии е сладкото. В нормалното си ежедневие сладко не ям. А, и сокове и газирани, както и алкохол - но това са неща, които никога не съм консумирала, с изключение на алкохола. Сокове направо мразя. Та за мен работи най-добре малките порции и леко занижения калориен прием.
Също смятам, че на днешно време менопаузата се преекспонира. Не е приятно, хич, ама имам цикъл от 11 годишна, обилен и с болки. Направо ме изважда извън строя за ден-два всеки месец. Имам и гаден пмс, който понякога трае две седмици. Е, това да не е по-хубаво? Сега имам други промени, но те не са по-лоши, просто са различни. Не искам да задълбавам в менопаузата, да се вторачвам в себе си и да търся проблеми там, където ги няма. Каквото - такова. Не съм видяла възрастните жени да се превръщат нито в мъже, нито в лоени топки, нито да умират прави. И това ще мине.

# 580
А за тези гастрити(язви и прочее), търсили сте причина? Защото най-често е Helicobacter pylori  и трябва да се елиминира...

# 581
Здравейте,
Преди около 2 седмици ви споделих за проблема ми, че ми идва цикъла през десет дни и се бях ошашкала доста. Послушах съветите ви и отидох на АГ. Както и предполагах това също е симптом за премено. На ехографа лекарката видя, че стените на матката са изтънели, но яйчницете имат добра функция все още. Цитонамазката излезе с добри резултати и тя прецени да взимам прогестерон 3 месеца по схема.
Вече една седмица го взимам и се чувствам доста по-добре откъм другите симптоми. Почти нямам лудото изпотяване и после втрисане, както и не се усещам толкова нервозна Blush
Явно навлизам в новия етап от живота Simple Smile

# 582
Валенсия, от колко месеца ти се е скъсил така цикълът? Радвам се, че имаш подобрение.

# 583
Здравейте,
Преди около 2 седмици ви споделих за проблема ми, че ми идва цикъла през десет дни и се бях ошашкала доста. Послушах съветите ви и отидох на АГ. Както и предполагах това също е симптом за премено. На ехографа лекарката видя, че стените на матката са изтънели, но яйчницете имат добра функция все още. Цитонамазката излезе с добри резултати и тя прецени да взимам прогестерон 3 месеца по схема.
Вече една седмица го взимам и се чувствам доста по-добре откъм другите симптоми. Почти нямам лудото изпотяване и после втрисане, както и не се усещам толкова нервозна Blush
Явно навлизам в новия етап от живота Simple Smile
Може ли да споделите какъв точно прогестерон Ви изписа доктора?

# 584
А за тези гастрити(язви и прочее), търсили сте причина? Защото най-често е Helicobacter pylori  и трябва да се елиминира...
Демонче, елиминиран е преди 30г при все съм с букет от стомашни проблеми. Погрешно е мнението че само хеликобактер може да предизвика подобни. Язвата е лечима, гастритът ако в хроничен е нелечим. При по-чувствителни натури с повишена стомашна киселинност е факт. За рефлукс дори няма да подхващам темата.

Общи условия

Активация на акаунт