Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 013
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
По-напред имаше питане за болка в тазобедрената става. Мен изведнъж започна да ме боли преди 7 години. Тогава набързо "реших" проблема като махнах високите обувки. Не съм носила високи тънки токчета, но носех платформи и стабилни около 4см. токове. След като ги махнах болката изчезна. Минах на маратонки. Но постепено започна да ме боли първо колянната става на същия крак, а после  ахилеса и дори малката става на големия пръст на същия крак и отново да ме понаболва тазобедрената. Оказа се, че с възрастта доста ми се е смъкнал свода на десния крак. Едни прилични стелки ми решиха почти всички болки в този крак. Съвсем лека болка остана само в палеца.

късметлийка!
на мен ортопеда ми каза в прав текст- гледате да отлагате смяната на става максимално. Направо щях да падна тогава, толкова "откровено"  ми дойде и без никаква надежда.

# 616
И аз отскоро нося стелки заради разни болежки.

# 617
  • София
Ох, Реге то ясно, че може и да е износена става. Но някаква надежда да дам. Аз  нямах никаква. С всичките тези болежки в ставите (че и една лакетна травма имах) вече мислех за нещо автоимунно. Чак не можех да повярвам, че ми преминаха голяма част от болките. Засега. Дано и ти отложиш максимално смяната на става!

# 618
Здравейте, момичета! Искам да ви питам имате ли кожни оплаквания. При мен страшно се обостри акнето, на периоди де, не постоянно. Винаги съм била с акнеична кожа. Но повече не интересува дали имате сихита у сърбеж на кожата. На мен тия дни горе-долу трябва да ми дойде. Ако реши... И всичко ме сърби, нявсякъде по тялото, главата. Супер изнервящо е. Ясно е,че трябва да мажа с овлажняващи кремове, лосиони. По-добре е с тях. Но да питам имате ли такова оплакване и какво ползвате, и ефикасно ли е?

# 619
Емолиенти - не само за мазане, но и за къпане. Има много на пазара, можете да си избирате. Аз ползвам основно това напоследък (от 20-годишна се налага да се мажа всеки ден, за да поддържам здравето на кожата, толкова е суха).
https://www.laroche-posay.bg/-/media/project/loreal/brand-sites/ … 3FBDCB895CFBBCA90
https://www.laroche-posay.bg/-/media/project/loreal/brand-sites/ … 5537315-front.png

# 620
Емолиенти - не само за мазане, но и за къпане. Има много на пазара, можете да си избирате. Аз ползвам основно това напоследък (от 20-годишна се налага да се мажа всеки ден, за да поддържам здравето на кожата, толкова е суха).
https://www.laroche-posay.bg/-/media/project/loreal/brand-sites/ … 3FBDCB895CFBBCA90
https://www.laroche-posay.bg/-/media/project/loreal/brand-sites/ … 5537315-front.png
Благодаря, ще взема нещо такова. Чак ме дразни косата като ми се допира до лицето. Преди кожата ми беше супер мазна, понасяше всякакви неща, сега се виждам в чудо. Пък заради акнето гледам да подбирам и да не са комедогенни продуктите.

# 621
Тогава може би да вземеш за проба първо измиващото, тъй като тези козметични продукти са емулсии със съдържание на мазнина, може да не са подходящи за акнеична и комедогенна кожа. Моята е чисто суха...
И къпане с немного гореща вода.
По принцип Хашимотото води до сухота на кожата, при мен това е една от причините - може да си пуснеш едни щитовидни хормони евентуално.

# 622
Такива оплаквания съм имала преди години, когато се оказа, че имам проблем със щитовидната. Проверете в тази посока.

# 623
О, да. За щитовидната бях забравила. Имам си ороблеми с нея. Преди няколко год. бях с хиперфункция. Но пък беше слес раждане няколко месеца, съчетано с доста домашни ядове. После се нормализира.  Последните години не съм изследвала. Но пък тази сухота и сърбежа най - вече са ми в някои дни, не постоянно. За това мисля,че основно е хормонално от меното. Може би, когато естрогена спадне или пък скочи нагоре Grinning

# 624
Е точно, и аз бях с хиперфункция, след терапията се нормализираха хормоните. И изведнъж започна адската суха кожа, направих и кофти алергична реакция към козметика, и няма и месец след това, изследванията показаха отново хипер.
Пуснете си поне едно тсх.

# 625
То може и нищо да не покаже. На мен кожата ми е така от 25+ години, изменения в жлезата ми откриха преди около 10, а хормоните ми още не са достигнали стойности, при които някой ендокринолог в България би изписал левотироксин (антителата са в космоса обаче). Но все пак да се има едно наум.

# 626
Оф, направо не ми се занимава като си помисля. Преди с хиперфункцията ТСХ почти нямах - 0,001 беше, антитела до небето. Псоле се бешв нормализирло тсх-то. Но бях получила някаква алвргия ли ,уртикария ли сърбежи, подуване, подпухване . Сумати време пих противоалергични, качих много кила. Имах много притеснения тогава точно също. Питах ендокриниложката, но тя катвгорично отрече кожнитв ми проблеми да са свързани с щитовидната. После спрях и да ходя при нея. Не знам къде да намеря що годе читав доктор и да не дере кожи. И за дъщеря ми също трябва.

# 627
Кои антителата са били в небесата, Трак ли?
Какво лекарство пиеше за хипера?

# 628
Кои антителата са били в небесата, Трак ли?
Какво лекарство пиеше за хипера?
Ами май Трак. Забравила съм вече, а и ми е мътно от тоя период... То това още 2018 г. Иначе ми беше изписала Пропицил док.

# 629
На някои хора Пропицила им докарва алергични реакции, може и от него да са ти били сърбежите, също и килата. А подуването си го спомням, кошмар беше.

Общи условия

Активация на акаунт