ЕРГЕНЪТ 🫅- Сезон 3️⃣ - Тема 1️⃣!

• 112 875
  • 2 006
  •   1
Отговори
# 1 725
Знаех си, че няма да отнеме дълго време преди да се правят намеци, че Милена иска да е жертва, или си проси съчувствие и подобни неща. Да, най-вероятно хора като нея имат нужда да получат съчувствие, разбиране и симпатия, тоест нещата, които не са получили, когато тормозът е вървял. Това е съвсем нормално и къде по-здравословен подход от начина по който други жертви на тормоз се справят - цинизъм и огорчение към света, изолация и убеденост, че светът е пълен само с хора, сходни на извършителите на тормоза.

Това, че вероятно има нужда от съчувствие, за да зараснат някои рани, не означава задължително, че заема позиция на беззащитна жертва. И като цяло забелязвам този парадокс от доста време - призиви да се говори за тормоза, да бъдем открити за този проблем, но като някой заговори по темата, веднага се започва "ама това ли е мястото? Ама защо искаш да си жертва? Ама искаш да те съжаляват ли?" 😃 Според мен точно това е мястото за поставянето на такива проблеми - в най-коментираното българско предаване, а не в 4-минутен репортаж в сутрешния блок, който го гледат 17 човека.
Хората забравят, че има разлика между съжаление и съчувствие.

# 1 726
Аз харесах Екатерина и Васка. Но и двете още нищо не са показали от себе си и се пазят от конфликти, та може да има изненади тем. Маги и Надежда са ми доста ....неподходящи възрастово и с емоционални и житейски товари някакви. Тези хватки, които му прилагат на ергена са ми доста обиграни, аз не обичам такива жени. Освен това Магдалена освен хубаво тяло няма нищо друго атрактивно като външност. В лицето е тотал щета, съжалявам. Надежда е като сглобена с този коригиран нос.

# 1 727
  • София
Хубаво е човек да говори открито за проблемите  си , това значи че ги осъзнава и приема. НО на първи срещи с мъж е най- неподходящото място.
Тези жени вътре този ерген го ползват за кошче за душевни отпадъци.

# 1 728
Забравих да кажа, че най-неочаквано засега новия ерген ми харесва. Външно - не особено, но определено ми допада като излъчване, поведение и интелект. А пък и си е меме находка Joy
Нямам идея какво е по сценарий и какво от него, слушалка не се вижда, но много ме впечатли и човечността му при разказа на Милена. Кефи ме, че игнорира Киара, че търси стойностен човек, не толерира нахалните прекъсвания... Някой може би си е взел поука от миналите греда-ергени и са търсели техен контрапукнт за по-лесно. И докато миналия сезон момичетата бяха общо-взето на ниво, този път е обратно и може би е търсен ефект.
Тази година ставаме свидетели на по-активен опознавателен процес и все пак някаква комуникация между Алек и момичетата, за разлика от предходната. Още един плюс.
Направи ми впечатление, че единствено с Киара той разговаря някак неохотно, пък вербалния терорист Теа не му даде думата, но като се изключи това е разчупен, съдържателен и съчувстващ, стреми се да опознае отсрещната страна, слуша внимателно, задава добре подбрано (от него или екипа) въпроси.
О, а и засега май няма синхрони на смъртта, би ми било интересно да чуя причините зад отпадането на момичетата.

# 1 729
Аз виждам много счупени жени в предаването. Колко трябва да си увреден да си сложиш такива джуки и виме. Милена е успяла да съхрани душевната си чистота - тя може да е страдала , но не загубила себе си.

# 1 730
Аз виждам много счупени жени в предаването. Колко трябва да си увреден да си сложиш такива джуки и виме. Милена е успяла да съхрани душевната си чистота - тя може да е страдала , но не загубила себе си.
Самосъхранила се е благодарение на смислени неща като образование, пътувания, креативност и изкуство.

# 1 731
Много съм съгласна с последните два коментара.

Edit: С изкуство се занимават също Силви и Нани.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 15:52 от ladonnae

# 1 732
  • Street of Dreams
Много ми е смешно как някои предполагат, че терапевтът на Милена я е пратил в Ергена като терапевтичен подход Joy Представям си как казва "Миленче, постигнахме добър напредък, но за да направиш един голям скок, запиши се в шоу за подигравки, много ще ти дойде полезно". Тези проблеми не се решават в изкуствена среда, а още по-малко пък в отровна.
Аз и след четвъртия епизод не мога да си избера любимка...

Aз не си го мисля, но всъщност прихотерапевтите използват много често този подход - конфронтация с потенциални кризисни ситуации, източници на фобии(височини, тъмнини, птици етц), места на предишни кризи, контакт с хората, предизвикали криза.
Отделно от това аз също никак не съм фен на психолози и психотерапевти, професията като цяло е безполезна - при истински проблем не могат да помогнат, (могат обаче да задълбочат проблем, като постоянно те конфронтират с него и те карат да мислиш само за него.) Дълга тема.

Аз също не симпатизирам на никого.

# 1 733
Самосъхранила се е благодарение на смислени неща като образование, пътувания, креативност и изкуство.
И всички са с еднакво липсващи социални умения, което еднакво им пречи в живота.

# 1 734
Скрит текст:
И всички са с еднакво липсващи социални умения, което еднакво им пречи в живота.

На мен пък ми направи впечатление колко малко от младите момичета изобщо умеят да комуникират. С изключение на Габриела. Сестра й се лигави и превзема, Теа не млъква, Валерия и Киара разчитат на сладострастни погледи и облизвания, Екатерина ми дава Айлин вайбс с това Много якоооо, много сладко, много хубаво... Unamused
Милена е класи над тях, както и повечето от "дъртите" що се касе до умения за общуване (а не евтин флирт) и съдържателност. Може би е от младостта, дано.

# 1 735
Докато чакаха да се върнат Музите от груповата среща Криси се жалваше как щели да “скъсят дистанцията” с Алек, а Милена много адекватно се намеси и каза:”Скъсяват или увеличават, това е въпросът…”

# 1 736
Като не са готови за позитивите и негативите от известността, защо се записват? Да използваш епитети по адрес на зрителите е същото толкова грозно, колкото хейта, от който се оплаква.

Скрит текст:

# 1 737
Какви епитети е употребила освен хейтъри!? Хората понякога са наистина зли. 30кг си е за силови дисциплини, а не за жена 46 кг.

# 1 738
За Милена съм на мнение, че не може да си на близо 40 и да плачеш, защото са те тормозили в училище. Отдавна трябва да е минала терапия. Първо сериозна терапия, а едва след това може да влезе и в нормална връзка с истинска обич.

И покрай съжалението, което породи у зрителя, сега някои ще яхнат вълната на популярността й. Като Тото например, който ще я покани като гост.
Ясно е и продукцията защо я е взела - изглежда странна птица и е станало ясно, че ще предизвика отзвук. В едни подигравка, в други съжаление. Все рейтинг.
На финал едва ли ще е.
Жал ми е, че я съжаляват, честно. По-добре да те подкрепят и да вярват в теб, че ще се справиш в момент на слабост, отколкото да будиш съжаление.

# 1 739
Хейтъри с елементарно мислене, да… Просто не може да приеме критика. Защо се предложи за задачата? Какво точно е очаквала, като са казали “вдигане на тежести”? Серии с гирички? Несериозно е. Никой нищо нямаше да ѝ каже, ако не се беше набутала да участва и просто беше обяснила, че силовите упражнения не са за нея.

Общи условия

Активация на акаунт