Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 33 457
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Да се включа и аз в новата тема! Simple Smile
Вече се чувствам доста добре, няма гадене, имам много повече енергия и най-накрая нормален апетит. Качила съм две кила от началото, повечето дрехи ми стават все още, но тези, които ми бяха широки, сега са на ръба. По-тесните ги отписах, както и повечето панталони с висока талия и дънки, много стягат и не се търпи.
Засега не мисля да купувам дрехи за бременни, имам толкова много дрехи, че ми се струва възможно да изкарам почти само на импровизация Grinning
Сега съм леко на тръни, понеже след като получих граничен резултат в една от точките в БХС, лекарката ме прати за пренатален тест. Направих в петък тест VERACITY и ми казаха, че до две седмици ще има резултати. Опитвам се да не мисля за това и най-вече да не се тревожа и самата лекарка ме успокои, че резултатите не са ми чак толкова лоши и на прегледа нямаше причина за тревога, но все пак трябва да се мине и през тест. Знам, че ако се притеснявам, това не е хубаво и за бебчето, обаче е много трудно наистина. Радвам се, че ходя на работа и понеже там никой не знае за моето бременеене, успявам да се разсейвам и да се чувствам нормално. Обаче има едни моменти, в които направо си преживявам мини паник атаки. Обещала съм си, че нищо няма да чета в итнернет, защото това може съвсем да ме побърка. Искрено се надявам и се моля всеки ден всичко да е наред с бебето и този период да отмине бързо, за да мога спокойно да очаквам това, което предстои. Пращайте по една позитивна мисъл и вие, макар и да не се познаваме, вярвам че хубавите мисли помагат! Simple Smile
А по въпроса с концертите, и аз имам билет за Coldplay в Будапеща през юни и не съм се отказала да ходя. Искам и на море да отида за две седмици, живот и здраве началото на юли. След това не съм планирала големи концерти и пътувания, най-много на някой симфоничен концерт да отида.
По темата с гриповете, аз пък изкарах много гаден вирус преди месец. Беше с кашлица, гърло, хрема, лека температура и пълно безсилие. Една седмица ме държа, много се бях шашнала и тогава, но успях да се оправя само със сироп за кашлица и почивка. Тогава един парацетамол бях изпила в паниката да не вдигна по-висока температура, лекарката ми каза, че и от това не е имало нужда. След този вирус ми взимаха микробиология и излезе стафилококи инфекция, не знам дали е възможно да се е разпространила, но АГ ми каза, че се хваща когато някой е болен. В случая аз съм човека с редовното болно гърло, мъжът не боледува изобщо. Та сега чакам и новите резултати от МБ, да видим дали сме я изчистили тази гадост.
Поздрави на всички тук! Simple Smile

Стискам палци за пренаталния, мислете само положителни неща, всичко ще бъде наред, сигурна съм. И аз планирам да ходя на Coldplay в Будапеща, добре съм заредила събития за през годината. Sweat Smile

# 136
Здравейте момичета . Надявам се да сте добре 🫶
Исках да попитам тези който знаете пола ,правихте ли парти или не харесвате този тип събирания🙏

# 137
Здравейте момичета . Надявам се да сте добре 🫶
Исках да попитам тези който знаете пола ,правихте ли парти или не харесвате този тип събирания🙏

Имахме идея да правим, но ние решихме да не правим пренатален тест, което според мен доста затруднява нещата.
В началото примерно ти казват, на 90% е сигурен пола, но някой път се сменя и трябва да чакаш със седмици ако ще правиш Джендър ревийл парти, защото не върви да направите и след 2 седмици да ти кажат друг пол. Grinning
Аз помолих на едно листче да ми напише според АГто пола, и другата седмица мислех да го сверя с другия ми преглед, но не се сдържах и го видяхме.
Пък и има нещо готино само вие двамата да си знаете. Ако щяхме да правим такова парти исках да е с възможно най-малко хора.

# 138
Утре влизам в 12г.с и сякаш гаденето днес е намаляло. Чакам в следващите три дни резултати от пренаталния тест. От доста време 3-4 седмици ме мъчи страшен задух. Постоянно се задъхвам, ставам от леглото до кухнята и дишам все едно съм бягала. Сега стоя и пак така дишам. АГ каза, че е нормално, но много ме тормози.

# 139
Минавам да се похваля с успешна ФМ Simple Smile Следващият ми преглед е чак след месец

# 140
Партито за разкриване на пола е нож с две остриета според мен, особено ако родителите имат различни желания и очаквания относно пола на бебето, както обикновено се случва като е първо. Гледала съм не едно и две клипчета, в които се вижда видимото разочарование на единия от родителите като става ясно, че детето не е желания пол и това даже остава увековечено на видео. Та от тази гледна точка не е моето. Може би парти за близките и приятелите е по-приемливо след като родителите вече знаят, а и не на последно място гаранция за пола на 100% има чак като се роди та не знам. На този етап не бих си го причинила за второто някой ден ще го мислим. Sweat Smile

# 141
Аз най-после се записах на женска консултация. Гинеколожката ме гледа над 10 мин в опит да види пола, който каза АГ на феталната... и не успя. Пренаталния ще каже със сигурност.

Приятелките ми, които научаха наскоро искат да направим такова парти, аз го приемам като повод да съберем всички заедно, че напоследък все по-рядко ни се случва. За мен и мъжа ми е все тая какво ще, по-важно ни е всичко да е наред.

Последно да питам често ли се случва да се появат гъбички по време на бременност. Вчера лекарката като взе проба за цитонамазка и прокървих и тя ми каза, че най-вероятно има гъбичка, та направо пусна и микробиология.

# 142
За гъбичките - четох че е много често срещано, да. Особено ако си продължавате сексуалните контакти, но и без тях е май все тая. Аз нямах никакви оплаквания и признаци, но излезе Candida albicans. Изписаха ми глобули за три дни.
Гъбичките няма да навредят на бебето. То може да се зарази чак при раждането и би развило лек обрив или конюнктивит.

# 143
Здравейте и от мен, вчера излязоха резултатите от пренаталния тест, всичко е наред и чакаме момиченце. Най-щастлива е по-голямата кака, че ще си има сестричка, даже вече е измислила име.
На преглед ще съм чак на 23ти и вече нямам търпение пак да я видя, не знам какво ще правя като се разредят прегледите по веднъж на месец.

# 144
Това е страхотно наистина❤️
Поздравления 🫶
Аз и малката сме още на почивка петък се прибираме и на 21 съм на лекар до видим как са нещата при нас 🙏

# 145
Честито!
Аз съм в петък, като бях преди месец, нямам търпение. Другата седмица ще звъня да запазвам за втората фетална.
Онзи ден казвам на таткото, че след две седмици влизам в 5тия месец. Ей, като полудя този човек. "ДАВАЙ, ПОРЪЧВАЙ комплекти за изписване, шезлонги, кошара" Joy нямало време.
Поне името за девойката го избистрихме, ако не се отметне. Виж за момчето нямаме консенсус.

# 146
Аз съм чаааааак на 15ти април на преглед 😃

# 147
Като гледам интересна ни става статистиката. В началото на месеца са почти само момченца, а после само момичета 😄

# 148
При нас мъжа ми се вълнува повече за пола определено . Ще видим какво ще е . За имената ние нямаме драми . Исках да ви питам от къде вземате дрехи за бременни, вземате ли си изобщо?

# 149
Радвам се за добрите новини! И аз вчера минах ФМ. Мъжа ми беше с мен и беше много развълнуван. Покрай ковид през първата бременност не можа на нито един преглед да присъства. Снощи казахме на сина ни, че чакаме бебе, ще има сестричка и тн… никаква реакция почти 🤣
Вашите сладурковци на колко са и разбират ли какво се случва. Моя сега е на 2 и половина. Като се роди ще е на 3 години и се надявам тогава да разбира малко повече. Иначе доста неща разбира, всичко говори и си мислех, че ще се развълнува, заподскача.. абе като по клипчетата. Даже и клипче снимахме 😂

Общи условия

Активация на акаунт