Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 747
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Аз се поуспокоих с нервите, в сравнение с началото, ноооо на филми и сериали се разцепвам от рев.. гледам разни сериалчета в Нетфликс и е ужас, чак се притеснявам да не тормозя бебето нещо.
Иначе спря да ми се гади, но идват жегите, а аз не ги понасям много добре, ще бъде тегаво лято...

# 601
Моето предложение за заглавие:

Първата половина мина, през септември ще сме трима или четирима!
(някои и петима, ама айде, аз съм изключение Grin)

Жегите и аз не ги понасям грам. Ще си стоя вкъщи на климатик.

# 602
Аз емоционално не знам как съм Smiley И преди бях станала по-нервна, но сега вече май още повече. Раздразнителна съм много и нещо като ме подразни после и го мисля часове, което допълнително ме натоварва.
Детето е с конюнктивит (то мина ама се появиха други екстри) и естествено от както съм бременна само някой да кихне и хващам ВСИЧКО, за 5 месеца, 5 пъти боледувам вече - с две думи, имах температура един ден, която явно е била предвестник на конюнктивита, с който цъфнах днес. От дете не съм имала такова чудо, капя капките антибиотични капки и се моля да не се усложня като него. Утре съм на преглед иначе. А в неделя отивахме на почивка попринцип, но при така стеклите се обстоятелства я изместих. Общо взето днес емоционално съм ЗЛЕ.

# 603
Аз имам загуба в 25 гс поради скъсена шийка.
С тази бременност направих серклаж още в 12 седмица, без да чакаме да видим дали ще се скъси. В 12 гс беше 3,6 мека и отваряше, към момента вече карам 19 гс и отново е 3,6. При въпроси съм насреща!

# 604
Привет!

Относно дрехите за бременни, аз си накупувах обикновенни роклички, които просто не са по тялото, но с чорапогащниците за бременни се родих.

За емоционалното ми състояние съм изненадващо спокойно. Като цяло съм нервен човек, но сега се чувствам добре, дори ММ ми каза, че е очаквал да го подлудя, а за сега съм била много миличка. Ще видим по-нататък.😂
Другата седмица ни е подписването и от сега ми е притеснено. Не знайно защо.😂

Интересно е, че моят доктор никога не ми е казвал за размера на шийката и изобщо нещо за нея и се чудя дали да попитам в петък, когато съм и на преглед.

От скоро време усещам постоянна слаба болка в областта под корема.Даже не съм сигурна, че е болка, а по-скоро изтръпване. Продължава 10-20мин и отпуска, на някоя от вас случвала ли се?

Поздрави!🥰

# 605
potrebitel20111, не съм сигурна, но може и бебчето да усещаш - болка не би трябвало да е, по-скоро като гъдел отвътре, изтръпване? На английски го наричат quickening.

Аз точно по тази тема исках да се допитам до всички вас - по колко време усещате тези движения? Последните два дни бебка е много активна и започва и спира постоянно това усещане. Понякога ми се струва че продължава много дълго време

# 606
По някой път с часове не ги усещам, но после като почнат няма спирка.
Нормално е,спокойно.
Това изтръпване и аз го усещам, но при мен там рита някой и го отдавам на това.

# 607
Аз явно малко назад вървя, защото скоро ще сменяме темата, а аз още чакам първото ритниче от септемврийското мъниче Grinning

# 608
Ееее не си назад Daisy97, просто някои сме доста напред 😅. Точно днес си коментирахме с Мартина, че има осезаема разлика  между нас, защото варираме в 4 седмици реално.☺️ Пък и както стана ясно и разположението на бебока има значение, аз реално усещания имам отпреди две седмици така че спокойно. Hug

# 609
Момичета какви слънцезащити ползвате?

# 610
На Юсерин пигмент контрол. Доволна съм.

# 611
Нещо ви изоставих последно време и последните дни наваксвах с четенето… ще се опитам да синтезирам Simple Smile
Относно всички покупки за сега нищо не съм поглеждала. Ще вадя бебешките дрешки на “каката” и ще сортирам, но малко по-нататък.
Имам един топ подарък от първото дете, който мога силно да препоръчам на всички. Една бебешка кошара, която е next to me, но е със почти стандартни размери на кошара и в последствие се трансформира на нормална кошара с допълнителна решетка. Малката спа в нея до към 10я месец й не й беше умаляла. Сменихме я със сгъваема просто защото трябваше да й сменим мястото в стаята и не беше удобно да я сложим нея. Ще пусна линк, който иска да я погледне. 
https://babybay.de/en/
Сега смятам пак да си я ползвам.
Сдобих се само с 1 чифт дънки за бременни, иначе си ползвам от предния път, каквото е останало. Но и аз съм си вкъщи в 99% от времето и само като ходя по прегледи или с малката някъде на разходка се налага да обличам нещо различно от домашни дрехи.
Иначе първата ФМ ми мина. Всичко беше наред с бебка. Единствено маточните артерии нещо не ми ги харесват много, но ще си карам на Акард и каквото такова. Голямото учудване за мен беше, че плацентата ми се е вдигнала. С първата бременност остана ниска до края и покриваше канала. Съответно това си наложи и секцио, защото казаха, че е рисковано за нормално раждане. Не е невъзможно, но не искахме да рискуваме. А и тогава бебето вървеше назад и бързаха да я изкарат. Та ме бяха предупредили, че и с последваща бременност да не очаквам нещо различно за плацентата, но изненада - вдигнала се е. Спряха ми и прогестерона в тази връзка. Предния път бях на прогестерон до последно. Мразех го и щях да се разрева, като ми казаха, че вече мога да го спра Simple Smile
Шийката ми я мерят и на ЖК и на ФМ, за момента само през корема. Последно преди седмица като бях на ЖК я мериха 39мм, което си е добре. Спомням си, че в по-късните седмици ми я мериха понякога и вагинално, или ако нещо не успеят през корема също.
Викат ми в 22ра седмица на втора фетална, но това се пада точно седмицата на почивните дни и съответно всички почиват…
Моята лекарка нямаше вече свободни часове за април, та се наложи в последния ден от 22ра да запазвам при друга лекарка, но каквото такова. Предния път ми се разминаваха ФМ и ЖК през около 2 седмици и беше супер, а сега съвпадат и са през 3-4 дни. Малко тъпо, защото така 1 път в месеца виждам как наддава и се развива, но да сме живи и здрави.
Тресе ме треска, че малката другия месец започва ясла и не знам какво да очаквам. Аз трябва да се върна на работа поне за малко преди второто майчинство.
Бонус и двете сме болни за пореден път, а и предстои ваксина в края на месеца. Честно до сега в живота си съм боледувала сигурно 10-15 пъти за тези ми 35 години, а последните 4 месеца за трети път съм с тъпа, гадна хрема.
 Ей такива неща покрай нас. Ще се опитам да бъда малко по-активна, че само изтървам теми на разговори и избухвам после 😃

# 612
Момичета какви слънцезащити ползвате?

На Avene b-protect Nature Sunny

# 613
Аз бях днес на преглед в 18+2 бебе е 290 грама, върви със седмица напред. Огледахме пак всички органи и всичко изглежда наред. Доктора каза, че съм с предна плацента и потвърди, че затова усещам по-слабо бебето, но и че това ще се промени скоро. Изписа ми протеин, предната бременност също пиех заради подуванията, сега ми минаха и резултатите са добри ,но каза да си пия. Та скоро ще си взема. Прегледа ме и вагинално, опипа шийката, после гледа нещо. Всичко е наред, но не уточни колко е. На Фм съм, живот и здраве, в 21+ гс. И това е май основното, забравиха за ми качат снимките в профила и сега ме е яд,че не мога да ги покажа на Мм и детето.

# 614
Започнаха и на мен да ми се подуват краката, с предишната бременност не съм имала подувания. Ще питам като отида.
Аз вчера не се включвах, но водихме малката на невролог. За съжаление е с епилепсия. Започваме лечение.
Ама е малкия дявол..

Общи условия

Активация на акаунт