Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 30 959
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Ох, момичета аз да се оплача.. Правим ремонт, уж тази седмица трябваше да приключи, но майстора от една седмица не си вдига телефона, оставил си е инструментите вкъщи, за работата не сме му платили, а ни е познат и съсед, няма откриване цяла седмица. Нищо не съм купувала още за бебето, чаках да свърши ремонта. И не ми се мисли сега как ще го довършим. И доста чистене ще има след това. Термина ми 11.05

# 526
Ох, момичета аз да се оплача.. Правим ремонт, уж тази седмица трябваше да приключи, но майстора от една седмица не си вдига телефона, оставил си е инструментите вкъщи, за работата не сме му платили, а ни е познат и съсед, няма откриване цяла седмица. Нищо не съм купувала още за бебето, чаках да свърши ремонта. И не ми се мисли сега как ще го довършим. И доста чистене ще има след това. Термина ми 11.05

Като чуя "майстор" ми настръхват всички косми. Пробвайте от непознат номер да звъннете или щом е съсед, директно у дома го потърсете. Толкова са несериозни всички...

# 527
Ох, много са неприятни тези ситуации с майсторите, направо се напрягам само като си помисля, че ще ми влиза майстор вкъщи. Дано всичко да е наред с човека.
На нас ни остава само да боядисаме освежаващо и дори това ме напряга, а е работа за 1 ден...

# 528
Момичета, добро утро.

Колко спални чувалчета взехте за начало? Аз мислех едно 1 тог и едно 0,5, защото терминът ми е в края на май (21-ви). Сега обаче си мисля дали са достатъчни две? Ами ако по-дебеличкото ми го наака и остана само с тънкото, докато мине пералня и сушилня … нещо се вкарах във филм и ми се ще да се консултирам с вас по колко и от коя дебелина ?
За майсторите - като човек, който строи къща 5 години, мога да кажа, че ги ненавиждам и имам чувството, че имам пост травматичен стрес от това тяхно изчезване, невдигане на телефон, зарязване на инструменти и къщата в състояние пълен хаос. Даже съм ревала от безсилие. Така че пожелавам спокойствие и да се появи скоро.

# 529
  • София
Засега сме с едно спално чувалче. Но ще взема поне още едно, да има. Това, което имам е тъничко, за лятото. Ще ми се и по-дебело да има. Да съм спокойна. И да се изцапа, да имам за смяна.
За ремонтите - от три месеца все правим нещо. Почти целия апартамент освежихме. Хубавото е, че мъжът ми умее и прави всичко сам. И изпипва. Да, вече ме хващат лудите, ама си трябва.
От няколко дни усещам напрежение и тежест ниско долу. Не ме боли. Бебока явно притиска.

# 530
Аз ще взема едно чувалче за начало, защото не знам дали ще ѝ е ок да спи с него. Ако да, веднага ще взема още 1 или 2.

Харесала съм това https://www.sladaksun.com/product/spalen-chuval-oblacheta-patchowork-prolet/ В този сайт има и много симпатични чаршафи. А също и от Angel Baby едно.

# 531
И у тях го търсихме и в магазина на жена му ходихме, ама се крие човека. Сега моя мъж ще го прави ремонта, но той е зает с един куп неща и има магазин за велосипеди, а сега започва сезона и е лудница там. Но така ще бъде от работа на работа вкъщи за жалост

# 532
И аз ще взема едно за начало с дебелина 1tog. В сайта на sgusheni има такива, които позволяват повиване на ръчичките и удължаване за по-дълга експлоатация, което ми допада. Ако го нацапа, все за няколко часа ще изкара с пеленка/одеяло.

# 533
За чувалчетата мн се чудя защото аз от юнската група и то с термин към края юни, то си е лято. Кви чувалчета на 30 градуса😅 ние нямаме климатик вкъщи, защото аз лично мн мразя, но като правихме ремонт оставих изводи във вс стаи, така че ако се наложи ще сложим.

Снощи гледах запис на едно видео на училище Ма-ма на тема “първи дни на бебето у дома” и там казаха, че силно не препоръчват детето да ползва използван вече матрак. Ние мислехме да вземем от племенниците ни матраче, доста хубаво, но тази инф вчера доста ме замисли. Вие как смятате?

# 534
Каква е логиката да не се ползва използван матрак? Деформиран? Възможност да са се събрали акари? Ние ще вземем матрачето на племенника ми, който не е спал повече от 5 пъти на него. Ще видя как да го почистя. Иска ми се професионално и без силни препарати. Ако ми излезе колкото нов, ще го сменя, че даже и не знам в какво състояние е. Тя цялата им кошара беше използвана като склад. Въобще не искаше да спи там.

# 535
А защо да не ползва казаха ли? Вижда ми се странно бебе да деформира матрак, че да не става вече за спане 🤔 Ако е от съображения за хигиена, аз не бих взела от който и да е на първо място, но в случая матрак ми даде най-добрата ми приятелка, тя го е почистила, аз ще си го почистя, после имаш отгоре протектор, чаршафи... Не виждам къде е проблема.

# 536
Оле бях забравила за спалния чувал. Задължителен ли е? Ако спи по ромпърче?
Сега ще ги огледам тези спални чували.

Впрочем аз от сладък сън си взех чаршафчета, страшно красиви неща имат.

# 537
Наистина много сладки неща има и са на прилични цени. А, как са като материя, състав, издръжливост при често пране? Някой ползвал ли ги е?

# 538
За матрака казаха, заради деформацията, да. Да не се били получили гръбначни изкривявания. Малко ме замислиха. Иначе от хигиенна гледна точка не виждам проблем - изпираш го, слагаш протектор и чаршафи и е съвсем окей

# 539
Е, колко да го деформира едно дете?

Общи условия

Активация на акаунт