Вече всяка СЕПТЕМВРИйска мама си видя бебока на екрана!!!

• 11 628
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, момичета!  newsm51

thumbelina
, не съм ви забравила аз, всеки ден си ви чета с голяма удоволствие, но не ми остава много време да пиша. Но съм си тук при вас и това е. Съжалявам за работата, но нали знаеш, че всяко зло е за добро. Аз като забременях първия път, веднага казах на бившата ми шефка и тя вместо да оцени лоялността ми, назначи друг човек на място, което беше предвидено за мен. Много ми беше гадно тогава, но точно след майчинството ми се отвори много по-добра възможност и съм благодарна, че тогава така се стекоха обстоятелствата. Затова недей да съжаляваш.  Hug

Ох, bebe_to, направо паднах от смях като четох снощните ти преживелици, добре че в просъница мъжо ти не решил да се защитава... че тогава направо цял екшън щяхте да си заформите.  rotfImbo

Аз досега съм ходила само на един преглед, на който ми установиха бременността и това е. Ще ходя пак и вече надявам се да се запиша на ЖК в 12-13 г.с.
Иначе както писах вече, продължава да ми се гади почти непрекъснато, не повръщам, но то пак си е гадно самото чувство. Чудното е, че с първата ми бременност нямах никакви такива дискомфорти. Сега и ми се яде повече, вече съм сложила един килограм, та не знам до края на какво ще приличам.

Между другото за клиниката на Мазнейкова знам, че ЖК е към здравната каса, но тя поема малка част от необходимите изследванията, както и само 2 ехографа за цялата бременност. Всичко останало си се плаща и излиза дори повече от Шейново, където таксата е 180 лв. или Св. София (Тина Киркова), където пък е 200 лв. за ЖК. За качеството нищо не мога да кажа, обаче. Дано други мами от София се включат с инфо по въпроса.

Ами това е от мен засега,  smile3525

# 241
Е той си го е заслужил. Сега се сетих да ви питам, ама не знам баш как да си задам въпроса. Вие като си легнете вечер и гушате ли се. Щото ние сме много странни. Аз си умирам за него и доктора не ни е забранил да се борим luvbed обаче вечер като заспиваме вече и Авел все решава че трябва да си сложи ръката на коремчето ми, пък на мен ми дотежава и все го бутам... Абе с две думи гушам си го ама в последно време искам вечер като заспиваме вече и да е поне на 1 ръка растояние от мен докато заспя пък после да си шава както иска. А той не го знам защо обаче от няколко дена ми е иззел ролята. Аз нали много обичам да се обърна с гръбче към него и той да ме гушне, ама от 2-3 дена той взе да се върътка и да ми опъва ръцете да съм го гушала  action032. Ама като се врътне и ми взима всичкото одеало и аз докато се усетя си зънзърикам. И таз нощ пак така, ама аз вече като тръгне да се врътка и се вкопчвам в одеалото и дърпам с все сила към мен за да не ми го отнеме Laughing... пък той таз нощ се усети ( щото му бях казала какви номера ми погажда ) и да вземе да отпусне чаршафа и аз както си дърпах си ударих кокалчетата в дъската на леглото и сега малко ме понаболяват newsm09...
Аз май също се отказах от излизането да ида да си сготвя най накрая млякото с ориз и да се отдам на мързел.
ani-bani на мен също ми е много трудно да реша какво да готвя. Ся са ми дали тук една готварска книга дето си е направо като тухла четворка нали уж да съм готвила за мъжо и си мисля да я почна подред newsm03 пък до където стигна.
Хайде момичета да бягам вече наистина че с мойте четенки ( пак бях мяркала че не е много хубаво все пред компа ) , а аз кажи речи цял ден тук си изкарвам, накрая бебо ще се роди програмист  Laughing...
Гушки и цунки и до после....

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 12:28 от bebe_to

# 242
  • София
Ооооо, bebe_to, при нас гушкането е мисията невъзможна, защото малкият спи между нас. А той като се разрита през нощта, стой та гледай. Обикнавено спя с гръб към него, че да не ми уцели корема, ама не е много удобно. Като се замисля май с мъжо спим в двата края на спалнята, мислейки как да не изпаднем, а малкият принц се шири по средата. Не знам само като коремчето порасне как ще го учим да си спи в неговото легло. На този етап всичките ни опити завършват с рев от негова страна и будуване от наша. Иначе той (бъдещият батко) вече е определил място за очаквания член на семейството - именно в неговото легло  #Crazy, а той щял пак да си спи при мама и тати...  Rolling Eyes Ама ще я видим тази работа...  Thinking

# 243
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Между другото за клиниката на Мазнейкова знам, че ЖК е към здравната каса, но тя поема малка част от необходимите изследванията, както и само 2 ехографа за цялата бременност. Всичко останало си се плаща и излиза дори повече от Шейново, където таксата е 180 лв. или Св. София (Тина Киркова), където пък е 200 лв. за ЖК. За качеството нищо не мога да кажа, обаче. Дано други мами от София се включат с инфо по въпроса.

Моят доктор работи в Шейново и самият той ме посъветва да ходя на ЖК на друго място. Каза, че ако си провеждам ЖК в Шейново, ще ми струва 270лв, които мога да си спестя. А всички допълнителни изследвания, които не се поемат от здравната каса, каза, че ще ми ги пусне в Шейново и съответно ще си ги заплатя допълнително, за да не остана неизследвана. Wink Звучи ми разумно и се спрях на този вариант - ЖК някъде към ЗК, а всичко друго - при моя лекар в Шейново.

...обаче вечер като заспиваме вече и Авел все решава че трябва да си сложи ръката на коремчето ми, пък на мен ми дотежава и все го бутам...

Уф, и аз съм така - махам му ръката, защото ми тежи - без значение къде си я е проснал - върху корема ми или нейде по гръдния ми кош. Имам чувството, че не мога да дишам. Това ми беше сигурно първият признак на бременността. Mr. Green

# 244
Хей, мамита, честит празник на всички - много любов в дома и ПОСЛУШНИ МЪЖЕ!

Инна, специални поздрави и на теб за годишнината Hug Аз имам полупразник от тази гледна точка - на мен мъжа ми ми предложи на Коледа, но не ми даде да си нося пръстена, щото бяхме само на 6 месеца гаджета, а аз взех на тази дата и си го сложих и викам "каквото и да казваш - не го свалям" Laughing Хайде, отново честито и животът ви да е пропит от много вино и любов.

Бебето, направо не знам какво да кажа! Ама се смях от сърце Laughing Аз съм правила подобни неща, ама тогава взех, че се разкрещях на моя посред нощ, че не ме прегръща. И той, като твоя - скочи и вика "Мило, защо ми викаш?"  newsm47 Страшна работа нали?

Да ви се похваля и аз ходих днес и си взех направление за ЖК, ама понеже ще ходя в Св. София, където се плаща абонамент, не знам ще ми трябва ли изобщо. Ама си взех за всеки случай. Пък и лекарката ми каза, че съм в 10 г.с, а не в 8-ма както си мислех! Ха, иди ги разбери!

Иначе, аз коремче си имам и цици - огромни. Аз по принцип си нося С чашка, а вече не ми става smile3506
Аз докато напиша и вие вече сте изписали цяла страничка! Абе, хора, страшна работа сте!
Да се вмъкна и с гушкането докато съм тука още - ние се въртим като пумпали, защото аз вече не мога да си намеря място като спя - все ми е неудобно. Иначе, на мъжо ръката започва да ми тежи вече - той е 110 килца Grinning Голям човек!

Целувки от мен и до скоро писане:)

Ани-Бани, снимката е жестока, направо вече си е малко човече!

# 245
В помощ на мамите, които не знаят какво да готвят. Ще ви напиша нещата, които напоследък съм готвила, пък да видим ще ви вдъхновя ли. Да не четат мамите със слаби сърца за храна!:
1. боб с пушени кокали
2. мусака
3. гювеч
4. пилешка супа
5. спанак с ориз и телешко
6. Някъде четох за руло Стефани (ммм, май аз ще го сготвя скоро Grinning
7. Пиле в доматен сос на фурна (прави се с много лук, чушки и се добавя малко захар, после пльосваш да се пече)
8. Пълнени чушки/сарми
9. грах
Ами това е, с което мога да помогна засега. Когато ми дойде кулинарното вдъхновение пак ще добавям

# 246
Privet mamcheta,dnes 6te vi popisha na latinica-tuk me otrqzaha napylno-v BTK sym,mojete li da si predstavite,vmesto da mi kaje da vlqza i ot edi kyde si da go korigiram-otgovora e mi to ne na vsichkite ima phoneticha. #2gunfire e da ama si predpla6ta6 dostypa na konkreten kompjutyr.Simple Smile
Hajde stiga sym se qdosvala 4e e praznik    bouquet
4estit praznik na vsi4ki Vi,da sa vi jivi i zdravi myjletata,bebocite i vsi4ki,koito obi4ate,no naj-napred vie:)
Az ne moga da vi smogna da vi pro4eta #Crazy
Ta zapomnih 4e iskam da 4estitq na Inna godi6ninata i na Ani bani malkoto porasnalo sladurani.Vqrno e 4e pokraj teb si izgrajdame predstava kak izglejdat na6ite beb4ovci.
Feminine,korem4eto si e korem4e ama kato mi se povry6ta kato ne qm,kakvo da pravq.Tykmo se hvaleh onzi den Peace,4e sym povry6tala dotuk samo dva pyti i v4era sutrinta poznajte Embarassed
Ozorih se napravo,edva kym 10 i 30 se poopravih.Kyde 6te vodite beb4etata tazi ve4er.na men mi stava otkroveno zle v zavedeniq za hranene,ta maj edno kince 6te spretnem,vypreki 4e Joreto(myjleto)mi predlaga6e da mi spretne prazni4na ve4erq  chef
Maj 6te go nakaram da otloji majstorlyka si.

Q kajete maj4eta po kolko ste naddali,4e az kato se merih dnes 6te napravq po4ti 3kilca ve4e.Za uto4nenie vlizam dnes v 12ta sedmica.t.e ve4e sme gordo edinadesetmese4no sladur4e. I maj sa si mnojko,no maj e zaradi tova,4e samo mi se gadi ,a ne vry6tam pory4kite:)
Maj gadosti po4nah da prikazvam,hajde 4ao zasega ot men i celuvki za vsi4ki vas  Blush

# 247
Привет! Вече имам термин -10.09, но по мои изчисления е по-късно. Така или иначе терминът е ориентировъчна дата. Доки ми направи и първия скрининг. Ако не ме лъже паметта, нарича се транслуценция. С две думи - наблюдава на ехографа напластяването на тила на бебчо и го измерва. Нормата е 3 мм, 4-5 мм било класически Даун. При нас е дори 2 мм Simple Smile! Сърчицето тупка, в 10-та седмица съм. В 16-та ще правим биохимичен скрининг - т.е. ще изследват моята кръв за Даун.

Купих си дрехи за бременни от магазин Миа на "Княз Борис". Там панталоните са точно за по-дългокраки мами (аз съм 180 см). Взех си панталон и блуза за 45.00 лв. общо. Миналата бременност си шиех сама дрешки, сега реших да се понаглася с купени, пък и нямам време за шивачество.

Прочетох темата и много съжалявам за загубите в редиците ни! Sad Кураж!!!
За срещичката на 08.03 - гласувах със ЗА.
Честито на близнашката мама!!!

Гадене, виене на свят - при мен вече няма. Grinning

# 248
  • Кърджали, България
Благодаря на всички момичета, които се сетиха за мен  bouquet От здраве и любов да не се отървете! Hug

кукличке, привет, къде се изгуби!? Браво на твоето бебче - да е все така здраво!
Момичета, от сутринта не мога да се отърся от една мисъл коварна - яде ми се сирене по шопски (който иска да прочете, да го маркира, че да не дразня другите Wink), само това ми е в главата, а съм на работа  Shocked, трябва да устискам до довечера! Такова чудо не ми се беше случвало никога, дори при предишната ми бременност  #Crazy
Мишока, честит ти полупразник на теб  Wink  bouquet
Момичета, много бурни сънища имате  hahaha На мен най-голямото ми провинение е, че една нощ му бях "откраднала" възглавницата на милото  Joy

# 249
Много искам този път поста ми да бъде побликуван, от сутринта се мъча, пиша, пиша и накрая оп, трие всичко smile3511

Мили бремелинки, честит ви празник и много много положителни емоции довечера! 1dating  loveuuu

Относно килцата............. нямам думи, само на тестени закуски и сандвичи ме избива, но инъче  #Puppy dog по цял ден. Гади ми се неуморно, през 1 час....... незная при някоя от вас така ли е ? Инъче съм повръщала само един път, ама като се замисля и гаденето ми стига ooooh!.

Сега се чудя дали ще го побликува, я да пробвам аз, а пък ако всичко е ок , пак ще ви пиша newsm62

# 250
Въй, леле,  направо сте невероятни  newsm78 То човек да се обърне за момент и вие  #Crazy ше го разпердошиним тоя форум май  Mr. Green
Ами ... не знам от къде да започна. Ани-бани .... снимката е класика направо  Hug Толкова хубаво ми стана като я гледах  Hug
Иначе, момичета, чудех се и се маех дали да правя резервация .... но навсякъде е ФУЛ, а и освен това резервация за 2ма е почти невъзможна, при което аз взех, че "набрах"  Rage, а моето съкровище взе, че ми се обади по телефона да ме чуе и аз пък го нахоках, че видиш ли вината негова, че не мога да резервирам   smile3554 ... е.... како да ме прайш  4470 щом се обичаме, ше се търпиме  smihesorry В крайна сметка ше сме заедно с родителите си по домашно, спокойно и неангажиращо  newsm41
Бебето,  Hug много се смях и аз. И при нас е така  tongue Само, че мъжлето ми още щом се прибере и се мята на корема ми  sun с " Я да видим как е малкия дивак  Hug При което аз съответно  smile3556 running running ..... ама .... не ни е толкова просторна къщята и рано или късно ше ме сбара някъде  ooooh! И се почва едно галене, прегръщане, едно пръцкане с уста по корема ми .... брех  Shocked .....  #Crazy
В общи линии и на мен ми тежи или поне психически съм се нагласила така, че ми тежи ръката му, но се усеща като легнем да не я слага на корема .... предполага се, че дотогава си е начесъл дневната краста по коремчето и бебо  perko
Bravy, права си да ти кажа..... като се гади и от глад .... няма какво друго да се прай .... ше се дебелее и ше се    261uu .... не знам, обаче аз продължавам с каиптан Драйфус и много се притеснявам  Praynig Иначе пък имам един апетит  bite ама после преяждам ли какво и като ми зелне пред очите  Sick
Почвам да се ослушвам на 16ти да скоча при Доки пак да видя беболино  Innocent ама .... не не..... смятам да е чааааааааак на 02 Март.... че тогава по последни данни от Доки  doctor ше се гледкаме на 3Д ехо и ......  Praynigух, дано всичко е наред.

Друго не се сещам, освен да ви пожелая един вълшебен празник на любовта, обичайте се ВНИМАТЕЛНО  Mr. Green

Целувки на всички  Hug

# 251
  • морето и сините вълни :)
Ейййй ИНЧЕ-голяма съм блейка значи-цял ден ръчкам из форума и все забравям да ти честитя годишнината.Бременски мозък ко да ма прайш newsm78 newsm78Да се слушате много и мног да се обичате.
Аз измислих какво ще го готвя-ама реших и да метн аи едни соленки бабини.че не съм яла от 2 години .Аз май само седя и се чудя какво да си направя да ям че да си донапомпам гъзъ Joy още повече Joy Joy Joy
Ще помпам,а после ще изпускам #Crazy hahaha hahaha hahaha
Охх днес простотията ме пере от всякъде ви казвам.Таман щях да пиша че гледам  Фемине-че цял ден се рови из форума а неще да пише.Чакам и веселяшката статиика.
А какво ли ще е на среща като се видим Joy Joy Joy Joy JoyВсе пак се надявам да дойдеш Hug
Кукле-аде бе мацко къде се загуби .Защо нещеш да ни пишеш???? Wink Wink Wink

МОмичета  Бенич-е изчезнала .От два дена я няма.Притеснявам се къде ни замина модераторката Hug Hug Hug HugОстави ни тука без надзор.Тя нали ни е шефа на нас Peace Peace
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 252
  • София
Мами, да ви кажа, аз от два дни се правя на студентка и на обяд ходя да ям в един студентски стол, който е близо до работата ми. Ами то тия сухоежбини вече толкова са ми писнали, че съм зажадняла за нещо готвенко, особено супички. И сега с първо, второ и трето, освинването е пълно (а до скоро и една супа ми беше много...). Ужасявам се напараво.  ooooh!

# 253
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Inna, пропуснах те и аз! Embarassed Честита годишнина! Желая ви да се обичате все повече и повече и да се множите още и още!!! Hug

МОмичета  Бенич-е изчезнала .От два дена я няма.Притеснявам се къде ни замина модераторката Hug Hug Hug HugОстави ни тука без надзор.Тя нали ни е шефа на нас Peace Peace

Уф, аз днес сутринта й гледах в профила кога последно е била онлайн, но се успокоих, понеже е влизала вчера в 18ч., нищо, че не е писала. Мислех си дали да не драсна едно ЛС на Veri4, но реших, че всеки има право да си почине за ден-два от нас. Wink Вярвам, че всичко е наред с Beni4 и че ще се отчете още днес, за да не я мислим!!! Чу ли, Beni4!!!!! Hug

# 254
Здравейте скъпи мамчета,
 ето ме отново и мен сред вас Simple Smile
Благодаря на всички, че бяхте толкова съпричастни и стискахте палци за нас.
Както вече разбрахте от zlo ние с нея се запознахме, макар и при не много хубави обстоятелства, в болницата. Но сега всичко е наред, и аз и бебчо сме добре и вече ни изписаха (след 15 дни престой, много хапчета и инжекции). Вече даже и сърчице си има. Беше много вълнуващо да го чуя.
Колко се радвам, че пак мога да пиша сред вас. Започнах да чета, но така и не успях да прочета всичко (после ще наваксам), много сте писали докато ме нямаше.

Бързам да честитя на всички деня на Влюбените и да ви пожелая още повече радостни емоции и любов.
Честито и на всички останали, които имат още поводи за празнуване.

Толкова много мами сме станали. Когато спрях да пиша бяхме само 30, а вече сме 70. Добре дошли на новите.  bouquet

Сега отивам да чета и после пак ще се върна да пиша.

Zlo радвам се, че се запознахме, а с другите Софийски мами се надявам да се видим на 8 март. И аз съм за тази идея, да си направим малко женско парти:)

Общи условия

Активация на акаунт