Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 428
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 105
Nevermoresleep, аз съм правила яйчен фаст. Прибира се коремната област, да (поне при мен), но като цяло чак чудеса за сваляне на кг не могат да се очакват. Но за изненада на метаболизма е добре. Аз лично съм го правила с 2-3 хранения, иначе обикновено схемата е през 3 часа да се яде май. На едно яйце 28 грама мазно сирене (може и без сиренето), мазнината не помня по 10-15 грама на яйце май беше...🤔
Възможно е да не си напълняла, а да задържаш просто вода. То от хормоните всичко може да се очаква.
А защо не пробваш гладуване по схемата на доктор Фънг вместо пълен фаст? Позволява по малко мазнина в кафето и чая, бульон  оцет във водата, лимонов сок малко...

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 21:43 от dolce miele

# 106
natka, пробвах и с калиева сол и с баш си електролити във вод - резултатът е един и същ.
Пробвах и сол да ближа, доста голямо количество трябва да изконсумирам, за да компенсира. Успях да задържа положението за кратко, но в момента в който спрях и ме тресна. Просто ми е невъзможно да поема без храна такова голямо количество. Яйцата поне мога да ги соля щедро.

Правила съм яйчен фаст (когато ми понасяха яйцата) за 5 дни по схемата на No sugar (има я във фейсбук). Но наистина трябва много да обичаш яйца Simple Smile
Много обичам яйца,  Yum за това реших че ще е подходящ

dolce miele, аз нямам кг за сваляне. Просто искам да ми се прибере малко коремната област. Минус 1-2 кила, пък и ако са от средата, ще са ми пре-достатъчни.
Ще трябва да прочета за фаста на Фънг, но то въпросът е, че аз ям само мазно и протеини и явно едното ми идва в повече последните месеци. Не съм изпадала във вакханлии с храни, които бих могла да посоча като виновник.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 21:44 от Nevermoresleep

# 107
Невърмор, била съм на яйчен фаст 3 пъти по 3 дни. Минавала съм на него, когато съм криввала от режима и от моя опит е идеален за сваляне. Първия път свалих 2 кила, втория път 3, третия пак 2. Коремът ми се прибира. Аз винаги съм държала на плосък корем и като ми се надуе перманентно, взимам мерки. Много уринирам също през този период. Не знам кви са точно препоръките и пропорциите, но аз спазвам една и съща схема. Обяд и вечер по 4 яйца на очи с масло или бъркани яйца с масло и малко сирене. Действало ми е безотказно на това, което описваш като проблем.

# 108
Nevermoresleep, то от тази гледна точка можеш да добавяш сол и към месо, риба (примерно сардини) и да се храниш моно карнивор за няколко дни.🙂 Сардинен фаст също бих препоръчала.

# 109
Nevermore си е на карнивор, ако си спомням правилно.
Намерих линка за фаста:

# 110
Беки, да, и яз помня, че се хранеше предимно така, но карнивор не означава задължително моно.🙂

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 00:13 от dolce miele

# 111
Ако бях прочела “моно”, а не “много”, можеше да разбера какво казваш Joy Извинявам се за недоглеждането Kissing Heart
И като говорим за моно, при мен винаги резултат е прибиране на корема.

# 112
Да, при мен също.
Nevermoresleep, друго, което ми хрумва, е да се храниш рано (до 15 ч), а известно време преди лягане да хапваш по 30 грама мазно сирене+ 1-2 с.л. ябълков оцет в чаша вода. Това го гледах във видео на Беки Джиласпи и беше предназначено точно за жени на около 50 г. Май му казваше еTRE (early time restricted eating).

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 22:10 от dolce miele

# 113
  • на острова на мечтите
И пица кето у нас 🍕

# 114

Как я правиш?

# 115
sharpy, аз мисля 5 или 7 дни само яйца - варени без мазнини и пържени в масло. Четох някакви сирена и тем подобни, но аз си се храня строго по принцип, така че ще ми трябва още по-строго вероятно.

Nevermoresleep, то от тази гледна точка можеш да добавяш сол и към месо, риба (примерно сардини) и да се храниш моно карнивор за няколко дни.🙂 Сардинен фаст също бих препоръчала.
Аз си се храня карнивор по принцип Simple Smile за това и много се чудих какво да правя.

beki8, много благодаря!

# 116
Уха, 7 дни само на яйца голям подвиг ми звучи...
А това че се храниш строго, да не би пък то да ти идва в повече, знам ли?

# 117
То на втория ден реално глад няма. Нали си е фаст, знаеш гладът как изчезва. Но понеже все пак има някаква храна, го няма студа от чистия глад. За мен е в графа трябва да се пробва (стига да му понасят яйцата на човек).

# 118
На мен ми звучи подвиг от гледна точка на това че е все едно и също, ако съм аз сигурно ще намразя яйцата за много време напред.

# 119
  • на острова на мечтите
Ами видях рецептата в RuledMe .

https://youtube.com/watch?v=jhD-7WrnUlQ&si=34DsGaEk7adqMU6-
Заповядай, Гръмогущер.

Общи условия

Активация на акаунт