Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 453
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 005
Някой би ли се наел да коментира резултата? Предварително благодаря!

Скрит текст:

Инсулин на гладно 9.9
Гликиран хемоглобин 5.9

# 1 006

Скрит текст:

Инсулин на гладно 9.9
Гликиран хемоглобин 5.9
Положението не е никак розово. Има ИР, кривата на инсулина е странна (на първи час би трябвало да е пиковата стойност). КЗ над 11 на втори час мисля беше диабетична стойност, тук е доста близо, а и на гладно е на ръба на нормата. Гликираният хемоглобин трябва да е поне под 5,5. Трябват си сериозни мерки.

# 1 007
Много благодаря!
Ендокринологът каза, че много трябва да си изкриви душата, за да не каже диабет 😏
Изписа метформин. Започвам да чета внимателно първа страница….

Скрит текст:

Инсулин на гладно 9.9
Гликиран хемоглобин 5.9
Положението не е никак розово. Има ИР, кривата на инсулина е странна (на първи час би трябвало да е пиковата стойност). КЗ над 11 на втори час мисля беше диабетична стойност, тук е доста близо, а и на гладно е на ръба на нормата. Гликираният хемоглобин трябва да е поне под 5,5. Трябват си сериозни мерки.

# 1 008
Мак, ами, правилно ти е казал.🙂 Започвай от първа страница.

# 1 009
  • на острова на мечтите
Данилу, да, точно това гледах. Разделяш 95 на 18 и се получава 5,27.😉 Което се закръгля към 5,2 или 5,3. Просто мерните единици са различни в Италия и в България.
🥰🥰🥰Не знам защо се дели на 18, но ми харесва резултата. Малко се стреснах.
Мерси,Долче!
Елора, 😘
От изследвания нищо не разбирам и не коментирам ☺️🤗
Тази вечер сме на вечеря със съучениците на ММ. Ще се хапва. Идва католическия Великден, но най-хубавото е, че ще си почина.

# 1 010
Данилу, дели се на 18, за да се конвертира от dg/ml в mmol/l (oх, дано не бъркам буквите в мерните единици☺️). Съответно от другата единица се умножава по 18.

# 1 011
Здравейте,

Минавам да кажа, че в Метро има намален желатин 1 кг за 30 лева.  Взех да го пробвам, че напоследък доста желатин слагам.

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X36433/0032/0021/1%D0%BA%D0%B3 … %B8%D0%B9-Mercury
Отивам да чета, че доста изпуснах от темата.

# 1 012
Супер е тази цена, ако наистина го ползваш много си струва. В Тримарт е 26лв за 500 грама телешки, та този дори без промоцията е по-изгоден.

Мак, не казваш повече за себе си но на общо основание тези резултати наистина хич не са добри. Метформинът ясно, но ще са ти нужни и промени в начина на живот. Питай което не е ясно като попрочетеш, ще помагаме с каквото можем.

# 1 013
Пише, че промоцията е до днес, а и не е уточнено този желатин в Метро да е телешки (доколкото виждам), а телешкият е по-скъп от свинският.🤔 Иначе цената е ок.

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 23:04 от dolce miele

# 1 014
Аз и такъв грип съм минавала-кето имам впредвид . Като бях на режима на гуруто А. Узунов .. даже много странно и се бях изпъпчила😃
Долче на 30ти
Ходи жератин и аз ще си взема . Аз направо с вода го разтварям и го ям. Но тук има само 1 вид на Йоткер. И въобще незнам животински ли е растителен ли е нямам идея.

# 1 015
Ако е растителен, ще пишат да се похвалят, нали сега такава мода излиза...
Долче, в Тримарт всъщност свинският е малко по-скъп даже, не знам защо. Пак излизат по-добре като цена отколкото малки пакетчета, де.

# 1 016
Пише, че промоцията е до днес, а и не е уточнено този желатин в Метро да е телешки (доколкото виждан), а телешкият е по-скъп от свинският.🤔 Иначе цената е ок.

Съжалявам. Не обърнах внимание, че е до днес. Минахме случайно и го взех. От там взимам желатин на Dr. Oetker и излиза по 50 и няколко ст. на пакетче.

Поздравления на тези, които издържаха на фаста!

# 1 017
Данилу, да, точно това гледах. Разделяш 95 на 18 и се получава 5,27.😉 Което се закръгля към 5,2 или 5,3. Просто мерните единици са различни в Италия и в България.
🥰🥰🥰Не знам защо се дели на 18, но ми харесва резултата. Малко се стреснах.
Мерси,Долче!
Елора, 😘
От изследвания нищо не разбирам и не коментирам ☺️🤗
Тази вечер сме на вечеря със съучениците на ММ. Ще се хапва. Идва католическия Великден, но най-хубавото е, че ще си почина.

Просто твоите са някакви странни реф. стойности.
И не смея.
Първото кз ли е? Малко си резнала от името Grinning
Може да пишеш на Невена, тя знае всичко, няма да те отреже.

# 1 018
Благодаря, случайно направени изследвания по повод безконтролно качване на кг. Глад за сладко и въглехидрати. Започнах с промяна в храненето и повече движение. Въпросът е, че преди известно време когато забелязах напълняването, прекъснах работа и три месеца спортувах активно и бях на режим. Качих…. И тогава реших да се изследвам. В общата ми ПКК никога не е имало индикации.
Имам изключително стресово ежедневие, тъй като малкото ми хлапе е с проблеми. Някъде там ще трябва да намеря начин да се погрижа и за себе си.
Благодаря за подкрепата! 

Супер е тази цена, ако наистина го ползваш много си струва. В Тримарт е 26лв за 500 грама телешки, та този дори без промоцията е по-изгоден.

Мак, не казваш повече за себе си но на общо основание тези резултати наистина хич не са добри. Метформинът ясно, но ще са ти нужни и промени в начина на живот. Питай което не е ясно като попрочетеш, ще помагаме с каквото можем.

# 1 019
Всеки път ям до наяждане.Сега ядох кюфтета и зелена салата,както и скир.Не ми хареса особено,но утре ще си го доям.
Аз съм последния човек който може да дава правилни съвети по хранене. Ама този скир. Аз лично го консумирам на закуска или като някакъв десерт . Слагам си 2-3 супени лъжици от скира+замразени боровинки, малини или ягоди, каквото имам слагам И 1 лъжица тахан.. Слагам и 2 супени лъжици чия която накисва.от вечерта с вода или с ядково мляко . Слагам тука вътре и 1 доза протеин.

Общи условия

Активация на акаунт