Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 649
  • 942
  •   1
Отговори
# 90
  • На изток от Ада
Според Аа, беше нисък прогестерон при мен..
Ама бях сигурна.

# 91
А установи ли го това с прогестерона? Аз го бях пускала на предишния Ц и си беше доста висок. И тромбофилиите пусках, ок е там положението. Не искам зорлян да си приписвам причини, но и ме е страх, че ще отида пак на АГ и ще ми кажат как всичко е наред, а аз вътрешно си усещам, че има нещо, което не е така. И ще ми кажат как сега това не е доказано, следователно не го броим. Трудно е да обясниш, когато не са в твоето тяло... То и аз осъзнавам, че на внушение не могат да работят, всичко е с доказателства, стойности. Аз и съм чела, че голям % от бременностите са БХ (май над 30-40 беше) и често жената дори не разбира, ако не се следи много добре, а може да реши, че просто й закъснява.

# 92
  • На изток от Ада
Декември пуснах прогестерон и беше добра стойност

# 93
  • Замък сред облаците
Наси, за теб тогава ставаше въпрос за зацапване 4-5 дни преди М, също изказах съмнения за висок естроген. Не е съвсем същото.

Сноуфлейк, всички усещания свързани с бременност се дължат на прогестерон, не на ЧХГ. Да се усети дали е станала имплантация или не е невъзможно. Може да има косвени показатели - еднократно розово зацапване 8-10 дни след О, чувствителни гърди (от прогестерона), усещане за чувствителна/тежка матка (заради прогестерона - удебелена лигавица, отпускане на малкия таз). Обаче същите могат да се дължат на висок или нисък прогестерон в различни пропорции на усещанията.
Ако тия примеси в М са ти нови изследвай полови хормони на 2-5 ден от М, за да видиш естрогена особено, а на чист ден - всички параметри на щитовидната, както и хемоглобин и желязо. Аз такова чудо като М само чиста кръв не познавам (с Хашимото съм от пубертета, над половин живот вече), винаги е била със съсиреци (почти черни) и лигавица (розово-кафеникава), но всяка промяна си има причина, така че я потърси.

# 94
Подкрепям написаното от АА, моят цикъл е като нейния.

# 95
Един въпрос: На 9 и 10 ден си имах ЦС, симптоми също, пик не хванах (май тествах в грешното време, защото 2 дни имах по-червени втори линии, на 3 ден по-бледа, но не и еднакви). ЦС спря на 11ден, а днес 15 ден пак почна и то такава каквато имам преди О по принцип. Четох, че ЦС се дължи на естрогена преди О, а гъстотата после на прогестерона, т.е да съм с нисък прогестерон този месец? И знаете ли какви са симптомите на висок естроген в ЛФ?

# 96
Всъщност аз имах едно усещане двата пъти, когато бях бременна - като боцкане в матката, много странно. Никога не ми се беше случвало, нито след това ми се е случвало. Това ден, два преди положителния тест (тоест около 10DPO мисля). Вторият път, когато го усетих, си помислих, че може да съм бременна, но си казах, че това са глупости и не се усеща. Да, ама не... теста излезе положителен скоро след това.
Иначе симптоми като гадене, неразположение и т.н. със сигурност не са знак за бременност, защото те се появяват при доста по-високо ЧХГ, а в тези дни то е изключително ниско. Повечето симптоми започват чак след след 6гс, може и по-късно, когато ЧХГ вече е в хиляди.

# 97
_snowflake_ напълно те разбирам, моята история и ситуация е доста сходна на твоята и ти съчувствам! Аз също когато засякох БХ, дните преди това бях сигурна на 100%, че се е случило затова и си направих тест, който беше положителен и изтичах за кръвен, за жалост няколко часа след кръвния ми дойде. Сега всеки месец продължавам да следя всеки симптом с надеждата да показва нещо, колкото и да се препокрива с ПМС.

Днес при мен е 10DPO,  последните няколко дни имах боцкане ниско долу и едно "напрежение", както и болки ниско долу в кръста. От пусто любопитство и нетърпение направих тест с чувствителност 10 mIU/ml, който излезе негативен. Продължавам да държа малка надежда това да се промени. Flowers Four Leaf Clover

Днес ми излезе и прогестерона изследван на 7ми ден след О. - 70.63nmol/L при стойности - лут. фаза:8.3 - 78.5. Някой може ли да даде мнение?

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 09:33 от busteeeed

# 98
Bubble, радвам се, че намина да ни кажеш как върви при теб, то половината време минало вече.. Пожелавам ти леки бременност и раждане и ще те очакваме отново с добри новини! People Baby

So close, честит първи рожден ден на късметчето ви! Да расте много здраво и щастливо! People Baby

Наси, Мини, при мен като изследваха КЯ и излезе момиче, но колкото повече време минава, толкова повече съмнения се прокраждат да не да са изследвали моята лигавица, вместо абортивен материал. В хистологията също само за измененията на лигавицата писаха, макар че при КЯ не знам дали изобщо има някакви структури за описване..

snowflake, аз като съм имала такива усещания като боцкане в матката и при трите си бременности и никога извън тях. Може и да е било БХ, но те наистина трудно се хващат без кръвен тест.
Пожелавам ти още следващия месец да си бременна и до пухкав финал! Nature Sparkles

busteeeed, прогестеронът ти е страхотен!
Пожелавам ти още тази седмица да ни се похвалиш с положителен тест! Nature Sparkles

# 99
Явно аз съм доста дебелокожа Grinning
Точно в месеците когато съм била бременна не съм имала абсолютно никакви симптоми.
Четири пъти и при всичките нищо не ми е подсказало. Само с първата, която е след ЗЕТ на 5-дневен ембрион имах на пети ден като втрисане и понеже беше в началото на КОВИД пандемията ме притесни.

# 100
Много благодаря за бързия отговор, Fayona! Heartpulse

# 101
Бъбъл , честито синичко и успешен финал ❤
So close , честит рожденник , да ви е жив и здрав 🌺
Fayona , за първи път чувам , че при КЯ може да се определи пол 😵 Реално това е оплодена яйцеклетка , но не се развива ембрион .

# 102
Sunshine, АГ-то ме прати за генетично изследване, че ми беше трети аборт. По хромозомите на самия плоден сак трябва да може да се определи и пол, макар че няма ембрион. Яйцеклетката щом е оплодена, значи сперматозоидът, който носи пола, си е свършил работата. Друг е въпросът колко е лесно при кюретаж да се отдели точно плодния сак, че да се изследва той. То коментарът ми е по-подходящ за темата за абортите, но тъй като видях, че Наси и Мини са го коментирали и реших да се включа..

# 103
Аз до скоро не знаех, че и при ин витро може да има КЯ. Полът се знае още от момента на оплождането. Само трябва да се определи чрез ПИД, пренатален тест или в случай на аборт-генетично изследване на абортивен материал.

# 104
Точно такова боцкане визирах, че не съм усешала никога друг път. Предишният път точно по това се усъмних. Както казах, трудно е да се обясни на другите понякога какво усещаш в собственото си тяло. Наистина без кръвен няма как да разбера и само гадая. Просто не ме напуска усещането и притеснението, че има нещо и трябва сама да си го търся, защото лекар няма да ми повярва без доказателство.

Доста съм чела и за прогестероновите усещания, както каза АА. Това много ми помогна да не се филмирам всеки път като ме заболят гърдите или имам крампи в областта на матката (просто основа беше доста по-различно усещане).
И абсолютно се опитвам да изследвам каквото мога. Аз щитовидната вече 3 пъти я гледам за 1 година и винаги е била ок. Половите хормони ги гледах преди 5-6 месеца, но ще ги пусна пак на следващата М. Желязото и хемоглобинът ми бяха добри и те. Не ми идва на ум какво още да направя. Всъщност това за инсулиновата резистентност, за което чета от вас, не съм го пускала. Не знам влияние ли да подобни усещания, но доколкото разбирам е от тези, които и без това трябва да се направят при неуспешни опити.

Ама за разочарованието нямам какво да пусна. Продължава да ми е криво, да изпитвам и един гняв вече дори. Разсейвам се максимално, ама... Тъпа работа. Sad Благодаря за отговорите!

busteeeed, супер ти е прогестеронът. Хайде, дано при теб се е получило!

Общи условия

Активация на акаунт