Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 600
  • 754
  •   2
Отговори
# 375
  • София/ Плевен
Irka_s можеш ли да споделиш каква е цената за да Винчи операция, може и на лични.

Ще мога да кажа като мине. В момента нямам идея какво ще ми струва процедурата и престоя.

# 376
Здравейте отново! По-рано бях питала какво е възстановяването след хистероктомия... Майка ми беше оперирана на 31 този месец и засега се чувства добре, беше ѝ лошо от упойката само. Всичко е премахнато, вероятно и шийката. Моят въпрос сега е свързан с болничния - колко се полага, защото от болницата ѝ казали само 30 дни, а аз знам за много повече. Комисията ли издава допълнителен болничен? Ще разпита и за ТЕЛК, просто никой от нас не е наясно с административните въпроси и на никой от отделението не му се занимава да обяснява. Благодаря предварително!

# 377
Здравейте отново! По-рано бях питала какво е възстановяването след хистероктомия... Майка ми беше оперирана на 31 този месец и засега се чувства добре, беше ѝ лошо от упойката само. Всичко е премахнато, вероятно и шийката. Моят въпрос сега е свързан с болничния - колко се полага, защото от болницата ѝ казали само 30 дни, а аз знам за много повече. Комисията ли издава допълнителен болничен? Ще разпита и за ТЕЛК, просто никой от нас не е наясно с административните въпроси и на никой от отделението не му се занимава да обяснява. Благодаря предварително!

След моята хистеректомия от болницата ми издадоха болничен за 30 дни. Попитайте ЛЛ дали не може да издаде за след това. Разбрах след това от коментари, че може и повече да се дадат, но аз се върнах на работа, нямаше начин да ползвам повече.

# 378
Шест месеца от ЛКК. Ако е онкологично се полага и ТЕЛК.

# 379
Mishelle9999, заключили сте си пощата и не мога да ви отговоря.
Не зная как е станало, но мисля, че ги отблокирах. Ако не се получи моля пишете на milena.hr@gmail.com

# 380
Четох някъде, че ако си под 55 години пак може да се подадът документи за телк. Наясно ли сте какви са условията?

# 381
Под 50 и при навършване на 50 се прекратява.

# 382
  • България
Четох някъде, че ако си под 55 години пак може да се подадът документи за телк. Наясно ли сте какви са условията?
Мисля, че трябва да са премахнати и двата яйчника, заедно с матката. Това при условие, че не е онкологично. До 50 години.

# 383
Мисля, че трябва да са премахнати и двата яйчника, заедно с матката. Това при условие, че не е онкологично. До 50 години.
При мен всичко е премахнато. Къде мога да получа информация?

# 384
Наредба на медицинската експертиза.

# 385
Благодаря за насоките. А до колко време излиза хистологията? Сега сме в напрежение от резултатите, макар че туморните бяха много добри. По време на операцията са намерили и две други миомни образувания освен това в яйчника. Едното било извън матката, а другото по периферията й в страничната част, пак отвън, доколкото разбрах. Интересно защо това не се е видяло на ехографа и на скенера? Малко сме притеснени, дано всичко е наред. Лекарят дава положителни прогнози - четох в нета, че имало и такъв вид миома, външна към коремните органи, сигурно е нещо такова.

# 386
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен ми бяха казали, че за 10 дена излиза хистологията. Не знам дали е било така, епикризата си я взех на контролния преглед.

# 387
  • Бургас
Mini Me, това е субсерозна.

# 388
Mini Me, това е субсерозна.

Благодаря! Как не са видели нищо по време на прегледите и то трима лекари...? Наистина беше изненада, дано всичко да е доброкачествено!

# 389
  • Бургас
Ако е само видеозон, май се случва често. Останала съм с впечатление, че  субсерозните са най-лекия и лесно отстраняем вид, така, че не би трябвало да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт