Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 170
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Ланкър, планините Овнерог
Как ще се оправи овлажняването, като естрогенът вече е взел-дал? Аз не съм оптимист, че без помощни средства ще стане добре работата.

# 676
Как ще се оправи овлажняването, като естрогенът вече е взел-дал? Аз не съм оптимист, че без помощни средства ще стане добре работата.
Помощните средства не отпадат...! но като има кръвоснабдяване АГ то каза, че и сухотата се повлиява.

# 677
  • София/ Плевен
Моят АГ ми каза, че за човек в менопауза с всички странични ефекти от нея имам много влажно и дълбоко влагалище. Та поне това звучи обнадеждаващо. Иначе ние лубриканти ползваме от години, а след хистеректомията сме особено щедри с тях.
Благодаря ви за подкрепата, момичета.

# 678
  • София
Здравейте момичета,записвам се за темата и почвам да ви чета защото,от петък живота ми се преобърна на 360 градуса.Всичко започна с един цистит и температура които от антибиотик не се повлияха и отидох на нефролог да ми погледне бъбреците и покрай бъбреците откри  при яйчника туморна маса около 13 на 11см.Вечерта прокървих и отидох до спешното  в Пирогов и тук от проведените изследвания и прегледи ми казаха ,че съм за операция за премахване на яйчници,тръби,матка-всичко и след хистологията вече се преценява как и какво....В потрес съм и още не мога да асимилирам какво точно се случва,тотално съм объркана.Днес ще пусна туморни маркери,а утре скенер защото още съм болницата.Но нещата вървят към операция.Приемам всякаква информация и съвети.Бъдете здрави
Heart

# 679
Здравейте,момичета!Преди 6 месеца ми направиха хистеректомия ,като ми запазиха яйчниците.От две седмици имам болки в гърдите (както преди цикъл).Въпроса ми е нормално ли е според вас?Записъла съм си час при лекар,просто докато изчакам, не знам какво да правя и съм леко притеснена.

# 680
Здравейте,момичета!Преди 6 месеца ми направиха хистеректомия ,като ми запазиха яйчниците.От две седмици имам болки в гърдите (както преди цикъл).Въпроса ми е нормално ли е според вас?Записъла съм си час при лекар,просто докато изчакам, не знам какво да правя и съм леко притеснена.
Аз също имам, гинеколога каза не си в менопауза, имаш яйчници...! Та процесите си вървят и гърдите чат пат ме болят. И при мен минаха 6 м. Един преглед обяче не пречи!

# 681
Здравейте и от мен,
Аз лека-полека се възстановявам, вече съм много по-добре след операцията, успявам да си върша домакинската работа, работя по малко на компютър. Но! Оказа се, че съм си тръгнала от болницата с подарък - Enterococcus Faecium , които, за съжаление, са полирезистентни. Урологът искаше да ме приемат в болница, нямало друг начин, след няколко минути все пак се оказа, че има само един антибиотик, който може да се приеме през устата, ама бил 500 лв. Аз реших все пак да пробвам в къщи, пък ако не се получи, тогава болница. Притеснявам се, понеже ми предстои и лъчетерапия, доста се объркаха нещата при мен.
Според мен и решението на онкокомисията не е ок - има отбелязано ("чекнато") лъчетерапия и "симптоматично и палиативно лечение", а всички лекари ми казваха, че ще трябва диспансеризиране. Понеже диспансеризиране е полето под това, което е отбелязано, реших, че е неволна грешка, все пак никой не е говорил за палиативно лечение при мен. Да, ама в болницата казаха, че всичко е наред, така е трябвало да бъде... Та исках да питам тези от вас, които са с онкологична диагноза, какво ви беше отбелязано в решението на комисията и дали ще имам проблеми при диспансеризирането после.

# 682
danielad, първо се успокой малко. Мнения няма, как да дадем...тумора не е малък .Предстоят ти още изследвания... Първо трябва да се установи точно какъв е, има ли разсейки, и да, най-вероятно ще те оперират. Всичко е с оглед запазване на живота. Вероятно ще имаш терапия. Каква, ще решат след хистологията и дали имаш разсейки. Но... съм убедена, че след трудният път ще се оправиш. Ще срещнеш, много хора които се лекуват и са здрави. Ракът, не е присъда! Не мисли какво може да стане а за нещата, които имаш да свършиш утре. Прегръщам те и вярвам, че всичко ще е наред.

# 683
Отивай се диспансеризирай, преди лъчето. Ако окончателната диагноза започва с С, се води онкологично. Какъв е кода на диагнозата?

# 684
Диагнозата ми е C54.1 - онкологично е. Бяха ми казали първо лъчетерапия, после диспансеризиране и аз изчаквах да мина лъчетерапията.

# 685
Няма да чакаш щом имаш окончателна диагноза, отивай.

# 686
Лаленце, и при мен имаше забавяне за лъчето заради хидронефроза на единия бъбрек. Със стент съм, който се надявам в някакъв момент да си свърши работата и да го махнат. 2м след операцията започнах лъчето. В моето решение е чекнато диспансерното.

danielad, успокой се. Знам, че е трудно, но действай стъпка по стъпка. Не мисли за всичко едновременно. Сега мисли за операцията и че с нея ще махнат злото осмокрако.

# 687
Благодаря, Гита. Аз така и не съм наясно кога точно трябва да почне лъчетерапията, бяха ми казали - след като зарастне влагалището след операцията, което се очаквало около 40тия ден на операцията. При мен това е в края на седмицата. Още не съм се срещала с лъчетерапевт, изчаквам да минат тези 40-45 дена, честно казано не знам кое е правилното.
Що се отнася до решението на онкокомисията - според мен си е техническа грешка при мен, но хирургът не пожела да го върне за корекция. Надявам се да не е голям проблем.

# 688
  • София
Лаленце, и при мен имаше забавяне за лъчето заради хидронефроза на единия бъбрек. Със стент съм, който се надявам в някакъв момент да си свърши работата и да го махнат. 2м след операцията започнах лъчето. В моето решение е чекнато диспансерното.

danielad, успокой се. Знам, че е трудно, но действай стъпка по стъпка. Не мисли за всичко едновременно. Сега мисли за операцията и че с нея ще махнат злото осмокрако.
Осмокракото е тумор на яйчника с размери на ананас Rolling Eyes

Лошото е ,че много бързо трябва да взема решение и то при онкохирургда се оперирам.Цял ден чета и още повече се обърквам.Утре си взимам епикризата и скенера с другите изследвания от Пирогов и се почва обикаляне по мъките.Моля ако имате отзиви за добър онко хирург гинеколог за кординати Purple Heart Всякакви съвети са ми от полза.

# 689
Аз лично препоръчвам доц. Карагьозов във Вита. През супердок няма шанс за час, но единия вариант е да идеш в дните, когато е на кабинет - понеделник, сряда и петък следобедите и да обясниш на сестрата в кабинета ситуацията. Почти съм сигурна, че ще те приеме. Другият вариант е да звъннеш в кабинета и пак да обясниш на сестрата положението и да ти каже кога най-скоро може да те приеме. Гледам, че телефонният номер на кабинета не е из Гугъл, та, ако имаш интерес, пиши ми на ЛС, за да го дам.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:33 от Гита Ог

Общи условия

Активация на акаунт