Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 261
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Mariya M - ако разбрах правилно цикъла ти след стимулация е дошъл по-рано, а сега следващия месец се бави ... това е нормално, ето моя опит:
Стимулация, пункция на 14 ден без свеж трансфер (27 фоликула), дойде ми 6 дни след пункцията на 20 ден. Отидох на преглед на 2-ри ден от цикъла и доктора потвърди, че яйчниците са напълно възстановени, но решихме да изчакам още един пълен цикъл. Следващия цикъл ми дойде на 40-тия ден. И аз се бях изнервила от чакане и притеснена, защото цикълът ми е много редовен. Но доста изчетох по темите обикновено така се случва, даже и на 60 дни четох, че е идвал. Разбира се ако имаш притеснения потвърди или се прегледай при доктора.
Много ти благодаря, същият случай съм и аз, вече съм на 35 ден, много се надявам да е скоро, за да може да действаме, благодаря!

# 676
Добро утро, момичета! Имам нужда от съвет, тъй като ужасно се притеснявам, че пункцията ми може да се провали. По принцип имам доверие на доктор Станулов, миналата година направи перфектна стимулация, нооо този път нещата не ми изглеждат така. Притеснението ми идва от това, че пункциите ми до момента винаги са били на 12-ти ден (моят цикъл е по-къс 26-27 дни), а сега изведнъж доктора иска пункцията да е на 14-тия ден и може би нямаше да се притесня, ако не бях разбрала, че денят преди това имат ужасно много пункции и ако докторът не ми беше казал, че сега ще продължим с медикаменти, за да не се спукат фоликулите. Цяла седмица говорихме как пункцията ми ще е в понеделник, до последно той това повтаряше и сега изведнъж вторник. Някак почувствах, че съм изместена само защото няма място. Вчера, което е 10-ти ден от цикъла, хормоните ми излязоха следните:
    естрадиол: 10,164 pmol/L или 2,768 Pg/ml
    лх - 0.76   IU/L;
    прогестерон - 3.38nmol/L или 1.06 ng/ml

Антралните бяха към 14 фоликула май, но последно Станулов каза, че очаква да извадим над 10, което ако сметна че ще са около 12-13 фоликула означава, че естрадиола вече е грубо около 215-230 pg/ml на яйцеклетка. За прогестерона ми е ясно че свеж трансфер няма да има, тъй като вече е над 1-ца. Сега за сравнение ще кажа, че миналата година при хубавата стимулация ситуацията на 10-ти ден беше следната: пак 230  беше естрадиола на яйцеклетка, а прогестеронът беше 0.87 ng/ml. ЛХ беше по-високо, но този път съм вече от 6 дни на цитротид и не мисля, че има смисъл да го гледаме. Въпросът е мислите ли предвид тези стойности на хормоните че има риск яйцеклетките да презреят и качеството да се прецака? За съжаление доктора не сподели какви са размерите, та ехографски не знам как са нещата. Не знам какво да мисля вече.

# 677
SGC , не знам до колко мога да ти помогна , но моят цикъл е с горе-долу същата продължителност  . Пункцията ми беше на 12-ти ден . Имах една незряла Я и три годни за оплождане . При мен Ф не бяха равномерни . На 10-ти ден от цикъла , естрадиола ми беше 1062pg/ml , тоест по 260 на Я , пункцията беше след два дни  и нямах презряла Я . Станулов е с голям опит , не ми се вярва да рискува да ти презреят яйцеклетките , но напълно разбирам притеснението ти . Има ли опция да поговориш с него ? Браво за броя Ф и естрадиола 🤗

# 678
Благодаря, Sunshine_00. Heart Успокои ме твоят естрадиол на яйцеклетка, че като гледам моя може би има още накъде да се качи. Гони ме параноята мен, не знам защо ама главата ми само проблеми и неуспехи търси и вижда. Не мога да се отпусна, а не искам да му звъня за такива притеснения, защото не мога да преценя дали са обоснователни и само да го занимавам с глупости. Ще разбера във вторник със сигурност какво се случва, засега просто ще гледам да се успокоя.

# 679
S.G.C. моят цикъл е още по кратък (23-24 дни) на 9ти ден от цикъла естрадиола ми беше 1951 pg/ml за 7 фоликула. Пункцията ми беше на 11ти ден с 5 зрели Я и 2 негодни. Успех, стискам палци, дано имате много зрели и качествени Я 🍀

# 680
  • Варна
Здравейте, Дами, пак аз!  Simple Smile

3 е за щастие, на 3-я месец месец наааай-накрая задържания фоликул се предаде с Ясминчето...
Та получих зелена светлина да започна на гонал 250, петък съм на преглед Simple Smile

Към мацките с тромбофилия или с високо кръвно, трябва ли да се приема нещо по време на стимулацията? ...Питам защото за ясмина да пия, изядох 21 инжекции фракси, за всеки случай, според док!
(Звънях да питам, но за сега върнато обаждане нямам).

Благодаря, че ме изчетохте и успех на всички Heart

# 681
Не съм чувала такова нещо, а вече имам 3 симулации и съм с тромбофилия. Започват се след трансфер кръворазреждащите. И за какъв точно "всеки случай" са ви ги изписали, че започнах да се чудя дали аз не пропускам нещо.

# 682
  • Варна
Когато закучиха нещата със задържания фоликул, гинеколога се събеседва с ендокриноложката и генетичката, дали да изпише противозачатъчни. Едната категорично му каза да забрави, защото криело риск, при тромбофилия да се приемат противозачатъчни...  Другата не искаше да взима позиция.
Така изкарах един месец, фоликула пак си беше там и гинеколога се събеседва и с кардиолога ми, защото съм хипертоник, дали няма някакъв начин да се приемат противозачатъчни и се уговориха, че ако бия разреждащи няма проблем да ги приемам. Това беше одобрено от генетичката, че нито е грешно, нито трябва да е на всяка цена, НО за всеки случай... Обяснението беше, че става животозастрашаващо, защото противозачатъчните били противопоказни при такива ситуация и криело риск от белодробна емболия и тн...
Та принудих се каквото ми казват това да правя, само и само да ми позволят да стигна до тук...дали е правилно не знам, не съм лекар, но нямаше вече на къде...

# 683
SGC , назначили са ѝ фраксипарин на Sunny _Bun , защото е пила един месец противозочотъчно . Тя е с доказана тромбофилия , а  при прием на противозачатъчни има повишен риск от тромбоза .
Аз пия в момента отново Регулон , никога не съм изследвала тромбофилия и док не ми го изисквал преди да назначи . По принцип , рискът от тромбоза настъпва при продължителен прием , за няколко месеца едва ли ще е такъв проблем .

# 684
Пила съм толкова много противозачатъчни. Късмет ли, не зная, но съм нямала проблем. С високорискови мутации съм. Преди около половин година открих това.

# 685
Вие сте някакъв специфичен случай, истината е, че аз нямам опит с противозачатъчни, както и с комбинация от  хипертония и тромбофилия. Явно са предвидили всички тези неща при вас и са счели, че е по-безопасно да сте на хепарин. Следователно ще трябва да питате репродукривния си лекар най-вече какво ще каже за по време на стимулация. Както казах аз никога не съм била на хепарин по време на стимулация и не е ставало на дума, въпреки че съм с тромбофилия, но при вас може да е друго.

# 686
При мен също са ми изписвали след трансфер нмх, като това заключение е от 3 различни доктора.

# 687
S.G.C мина ли ти пункцията ?
ВиРи , при теб какво се случва ?

# 688
Sunshine, благодаря че попита. Heart Мина ми пункцията тази сутрин, извадихме 16 яйцеклетки. Аз не очаквах толкова много честно казано, докторът повтаряше над 10, над 10, ама си мислех някъде 12-13. За съжание от еуфория пропуснах да попитам колко са били зрели, ама все се надявам на по-добро развитие този път. За мое  още по-голямо щастие се оказа, че ембриолога се беше съобразил и с желанието ми и са използвали зимут. Та наистина имам надежди този път. Между другото днес е излязла статия, че МЦ Афродита печели награда за компания на годината, приз за върхови постижения в репродуктивната медицина, с най-висок процент успеваемост по брой раждания 42%.

# 689
Ехааа , 16 Я 🤗 Просто страхотно ! Стискам палци всичко да се оплоди ❤

Общи условия

Активация на акаунт