Дискова херния - 23

• 37 709
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Дано да се оправи бързо момчето! 🤞

# 496
Здравейте!
От миналата сряда усещам една слабост в ляв крак и ръка, мравучкане, а после и болка в прасеца и предмишничната част на лявата ръка. Топли вълни също.  По време на почивка имам мускулни потрепвания, които са на различни места по бедрото. Освен това, в събота се наложи да стоя по-дълго изправена и започна да ми трепери крака от коляното надолу. Ама здраво треперене.
Ходих на кардиолог, че първо за тромб се изплаших. Каза че не вижда проблем в сърцето и сърдечната дейност. Доплер нямаше. Успокоих се малко.
Карала съм херпес зостер. Оттогава имам едно изтръпване отляво на лицето от време на време, а понякога обхваща и ръката, също така имам някаква хронична форма на възпаление на ухото, която казват при УНГ е гъбична. Лекуват ми я със салицилов спирт и мазало.
Във вторник съм на невролог.
Моля за насоки, предположения, какво е това и на какво може да се дължи? Прешлени? Гръбнак? Нерв? Силно съм притеснена.
Благодаря!

# 497
Някой от колегите тук с ишиасна болка да се похвали, че е преминала, моля ви 😵‍💫 Чета назад и търся такива случаи, за да се успокоя, че все някога ще мине.

От не можене да стоя седнала и права, сега стана, че като легна и няма ставане. Зловещо боли при ставане, уфф.
Вече мисля въобще да не полягвам, докато не дойде време за сън.

# 498
  • Варна - Черна гора
Някой от колегите тук с ишиасна болка да се похвали, че е преминала, моля ви 😵‍💫 Чета назад и търся такива случаи, за да се успокоя, че все някога ще мине.

От не можене да стоя седнала и права, сега стана, че като легна и няма ставане. Зловещо боли при ставане, уфф.
Минава, но е нужно време.
Променила съм начина на ставане от леглото, сега предстои да вкарам гимнастика в дневния си график.

# 499
Оф, помня и аз с дисковата как едвам съм ставала.
Използвах патерица впрочем. Ти имаш ли?

# 500
  • София

Не рядко позицията, в която се чувствате добре за момент, ви кара да си мислите, че болката отшумява, а всъщност след това болката може дори да се засили. Вижте кое ви помага генерално, не само за болката, а и за подвижността.

# 501
През деня като съм в движение, дори в офиса седнала се чувствам добре. Усещам понякога напрежение в седалището и изтръпване по краката, но не силна болка.
Мога да правя и правя леки упражнения.

Проблемът е, че като се прибера и полегна на дивана, например.
Самото лягане е болезнено, а ако трябва малко след това да стана- кошмар. Ужасна болка в седалището и по левия крак при разгъването на тялото в изправено положение:(

Като лягам за сън, със зор се нагласям, но на сутринта не ме боли така силно при ставане.

Никакви странни пози при ставане и лягане не помагат, пробвала съм.

# 502
Движението помага. Мисля, че трябва разтягане на крака. Леко и внимателно. Аз правех това упражнение по няколко пъти на ден:
https://youtu.be/ykOlGxeEnr0?si=HA3Mm68Zqv8CKU9x
Отделно правех и масаж на табана с тенис топка.
Правех и това, но леко и внимателно:
https://youtu.be/eKp2f5-jRbI?si=03TIC7uvnqTOAxNF
Ходене на пръсти и пети също.

# 503
Правила съм го това на 1,01 минута /второто видео/ както показва, но така да го приближа към гърдите си ми е невъзможно.
Явно нещо ми има сигурно.

# 504
Трябва си тренинг, като със всички други. В началото и аз не можех, след година нямах грижа да го правя. Но имах тази година около три, четири месеца без да правя ЛФК  и разтягане......Ами всичко после почти в изходна позиция беше. А уж имало мускулна памет, моите явно не са от паметливите Joy

# 505
При мен това сядане на ръба притиска най-болезнената част в седалището.
Упражненията, които съм харесала и не дразнят допълнително седалищния нерв, са насочени към укрепване на долните коремни мускули и глутеусите 🤔

# 506
В началото когато ме болеше зверски се радвах ако успея да мръдна и пет санта напред.
Трудно и болезнено е и няма универсално упражнение за всички. На едни, едно помага. На другия, друго.
Отделно правех  и  още правя Grinning и комплекс от упражнения за укрепване на мускулите.

# 507
Мда, просто ми се щеше нещата да се подобряват по-бързо.
Моята сага се точи от декември и вече се изтощих и физически, и психически от ежедневната болка.
Няколко месеца болката беше само в гърба и кръста, сега няколко месеца само седалището и краката.
Дано за годинката вече да мине 😄

# 508
Бавно минават кризите. Аз правех всяка сутрин упражнения. Следобед вървях, така както другите ходят да бягат....и още съм така. При мен движението помага. Ако не се движа започват болки, схващане.
.

# 509
Здравейте и честит празник!

Интересувам се от специалист по боуен терапия, който да ми препоръчате за София. Ситуацията ми е следната - от май месец насам съм със силни болки в горна част на краката, а от последния вече имам и болки в кръста. Правила съм всички необходими изследвания - потвърдени две дискови протрузии на нива L4-5 и надолу. Диагнозата е увреждане на дискове с радикулопатия. Иглено ЕМГ потвърди, че засега нервите успяват да компенсират и няма нужда да се консултирам с неврохирург.  Пия Линефор и той много помага за болката в краката, но съм далеч от нормално състояние. Физиотерапия не мога да правя сега, защото правих преди месец и половина. За кинези не съм, защото имам още болка. Намирам огромно облекчение от масажи, но искам да пробвам още опции. Просто искам да овладея тази болка и да мога да се движа нормално.

Всички с опит с радикулит можете ли да ми помогнете и да споделите какво ви е помогнали най-много и кое ви връща в изходна позиция - без очевидните напрягане, тежести, настинки, неправилна стойка.

Бъдете здрави и благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт