Удобни маратонки за проблемни крака

• 10 948
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
# 106

Купих си такива миналата седмица, но още не съм ги обувала. Мисля утре да ги поразходя. В Брюксел, където живеем, са много популярни напоследък.

# 107
Nedinka,
Кой модел избрахте?
Като живееща в Брюксел, смятате ли, че са подходящи за такова време... Влажно (да не се хлъзгат), дъждовно (велурени са, да не се мокрят краката)?

# 108
Nedinka,
Кой модел избрахте?
Като живееща в Брюксел, смятате ли, че са подходящи за такова време... Влажно (да не се хлъзгат), дъждовно (велурени са, да не се мокрят краката)?

https://www.amazon.de/HOFF-1412044_BE-George-Town-Sneakers/dp/B0 … Caps%2C137&sr=8-1

Ето такива са моите. По цветовете съм си ги избирала. За мокрите крака не съм мислила. Ако е някакъв порой, със сигурност краката ще подгизнат, но това ще стане с всяка обувка, пък и кога толкова ходя в пороите?! За стандартен дъжд ми се струват ок, най-много чорапите да се намокрят. Хлъзгането зависи много от настилката. Вчера синът ми с маратонките за хокей на трева (които са точно против хлъзгане) се пльосна на улицата заради типа плочки - точно от онези, които стават пързалка като се намокрят.

Аз, понеже два пъти на ден поне ползвам метро и оглеждам кой с какво е обут, забелязах тези Хофф. Ще дам мнение за удобство, като ги понося, но първоначалното ми усещане е за градска спортна обувка, дори маратонка не бих я нарекла. Имам такива на Пепе джийнс - стават за работа, за разходка в града, за супера, но за колело, тичане, спорт, парка, планина не бих си купила такива.

# 109
Как очаквате ето това нещо, с тази мрежа над пръстите и без никаква мембрана отдолу да пази краката от вода? От всеки приличен дъжд чорапите ще станат като изпрани.

За разходки в дъжд гледайте такива неща:
https://www.sportisimo.bg/merrell/mqm-3-gtx/1364118/
https://www.sportisimo.bg/the-north-face/vectiv-fastpack-w/1019698/
https://www.sportisimo.bg/the-north-face/cragstone-w/1020060/

# 110
Е, аз затова попитах. Все пак Nedinka може да прецени за тамошните условия.
Аз миналата година доста се пързалях по централните улици на Брюксел.

Nedinka, харесват ми Simple Smile
И аз ще избирам по цвят. И по град Wink

Черна станция,
Благодаря за мнението и препоръките. Последният модел ми допада.
Аз търся нещо по като обувка да е. Не чисто туристически вид .

# 111
# 112
Независимо от обувките чорапите никога не са ми били толкова мокри, че чак като изпрани, при дъжд. Много харесвам обувките на Ессо - и детските, и за възрастни, но отдавна не съм си купувала. Дано да са все така качествени и удобни.

# 113
E, ако локвите или кишата са до над глезените (както се случва в София, където наклоните по улиците се правят на око, дори не и с канап), няма начин да не подгизнеш тотално.

Аз на практика нямам обувки, с които краката да са ми сухи (и топли, през студената част на годината). Няма как да си намеря обувки, които хем да имат моя номер (голям номер съм), хем да са ми удобни (което се доказва с ходене по улиците), хем да ми харесват, хем да не пропускат, хем да не са скъпи.
Цените, които се появяват на разните модели тук в темата, хич не ме удовлетворяват. Не че нямам пари да си ги купя, но след като си ги купя, нямам никаква гаранция, че ще са ми удобни. И съответно не виждам смисъл да хвърлям тези пари, а да обуя обувките само 1-2 пъти.

Скрит текст:
Ще взема тази зима да пробвам един номер от соц.времената на липсите на качествени неща - вместо топла стелка - дамска превръзка, нали предпазва от протичане Laughing).

# 114
Аз имам едни на Джак Волфскин за зимата, в които пък краката ми завират. Нося ги на Алпите само, при нас зима няма.

# 115
Аз на практика нямам обувки, с които краката да са ми сухи (и топли, през студената част на годината). Няма как да си намеря обувки, които хем да имат моя номер (голям номер съм), хем да са ми удобни (което се доказва с ходене по улиците), хем да ми харесват, хем да не пропускат, хем да не са скъпи.

Купувай си мъжки и проблемът с големия номер е решен. За обувки не става, но за маратонки е ОК. Знам хора, които са така.  Вече за цените е трудно, но има намаления до 50%.

# 116
Е, все пак съм жена и не ми харесва да нося мъжки обувки.
Маратонките повечето са ми прекалено тантурести, аз никога не се обличам спортно, така че да си вървят с облеклото.
Имам си дамски обувки с моя номер, но трябва да ги купувам онлайн от немския амазон, примерно. В България е абсурд да намеря на живо дамски обувки за мен. Всъщност имам 1-2 чифта, идват малко по-големи и леко компромисно ми стават. Още от ученичка съм така - тогава пък беше мъка да намеря детски на вид обувки с вече женски номер, а тогава в училище беше строго с облеклото.
Но при мен винаги е компромисно.
Само се оплаквам, знам си, че е трудно.
Анастасия Мозер едно време се беше оплакала, че обувки само в САЩ си намира. Тя съвсем мъжки номер има - по спомен 43-44.

# 117
  • Пловдив
Има ли някой впечатления от маратонки ASICS NOVABLAST 5 ?
В момента съм с тези https://www.amazon.com/Brooks-Womens-Glycerin-Supportive-Running … p/B0CH1TML1Z?th=1 , но при целодневно ходене усещам , че ми се набива предната част  на стъпалото.

# 118
Специално при АСИКС има много големи разлики между моделите им. И за различни крака най-добрата обувка е различна. Също и целта, някои стават само за бягане, не и за ходене. Затова трябва да се пробва, но гледай модели с GEL и в петата, и в пръстите.

# 119
  • Пловдив
Този модел маратонки съм го пробвала , но на място. Изключително удобни за в момента. Не знам за по-дълги разстояния как се ще представят. Май отново трябва да разбера по-трудният начин - като ги купя.

Общи условия

Активация на акаунт