WIZZAIR - 47

• 47 374
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • София
София - Лион от 29 октомври, 3х седмично.

# 646
Здравейте, според вас дали ще паднат цените на билетите от София до Париж за 16 или 19 август? Гледам, че в следващите 2/3 седмици цените са между 70 и 150 лева, а след това над 280 лева нагоре?

# 647
Не вярвам баш август да паднат, но всичко е възможно

# 648
В началото до към средата цените варират между 70 и 150 лева, затова питах 🫣🫣

# 649
Предполагам, че няма много желаещи дотогава заради олимпийските игри и огромните цени на настаняванията. Също към края на август който си е почивал в България тръгва наобратно. Или ви трябват само за отиване?

Лично аз за ваканция процедирам така - гледам различни дестинации и отивам когато и където паднат цените до разумни (за мен).
Ако е задължително да е Париж по това време и дори да се качат още пак ще отида, бих ги взел още сега, иначе ако имам други опции бих изчакал. В краен случай може да понаблюдавам 1 седмица всеки ден какво става, но може и просто да се качат... Нищо не е 100% сигурно в тая работа.

# 650
Ами двупосочно ми трябват, но от Париж за София за по 60/70 лева. 🤭

# 651
Аз пък дебна билетите София-Лондон и обратно за края на август, но под 300лв в посока няма, което за мен е абсурдно.. Вярно, че студенти/работници се прибират тогава, но все пак..

# 652
  • Пловдив
Тази сутрин ни отмениха полета за София. Билети за утре няма, 6 човека сме , а на телефон не вдигат. Как да предявя претенция? отмениха го 4 часа преди полета.

# 653
  • sf
Полет откъде?

# 654
Или на място или по телефона се разбирате за кога да смените билетите. Може да пробвате сами да ги смените от сайта, но не винаги става. Ако не ви дадат хотел - пазите си касови бележки и им ги връчвате после.
Евентуална компенсация пак след като се приберете. Или сами по мейла си искате, или с фирма. Ама това после.
Ако ви дават неудобни дати за връщане пробвайте близки летища, примерно Скопие. Или отказвате билета и си купувате нов само.

# 655
  • Наблизо
Милано сигурно..С Раян няма ли полет днес или утре?

# 656
Откъде летите? Дайте да ви търсим варианти, ако не са ви предложили (а те 100% не са). Вижте Skyscanner какво ще каже (има и други, разбира се, просто аз ползвам тях при нужда).

За обезщетение - от телефон: от сандвич менюто вляво избирате Customer support -> Submit a claim, и следвате стъпките. Трябва да си знаете кода на резервацията (5-цифрената комбинация от букви и цифри, има я навсякъде, където се говори за резервацията Ви, при нужда ще помагаме), и щом сте шестима, да знаете, че най-вероятно ще ви искат да прикачите пълномощно от останалите петима, че ви упълномощават да предявите претенция от тяхно име. Няма нужда да е нотариално заверено, аз съм прикачвала пълномощно от майка ми, което беше буквално три реда, подписано от нея и снимано с телефон).

А иначе развитието по моя случай - до днес никой не се е свързал проактивно с мене за възстановяване на цената на билета, а в отговор на моя иск ми писаха, че трябва да прикача denied boarding form, който е трябвало да взема от летището, където ТЕ ми казаха да не ходя, защото нямало да ме качат (в мейла, който ми пратиха). Пратих ответен мейл, в който обяснявам колко е абсурдно те да ми кажат да не ходя на летището, защото ще ни бъде отказан бординг, аз все пак да ида на летището и да вися като идиот докато излети самолетът, за да не би случайно да се намери място за мене, и да изтърва всички възможности да се прибера, понеже това беше последния полет (трябваше да кацне в 01:25 сутринта, в крайна сметка са кацнали в 05:40, смятайте какво закъснение), да бъда блокирана посреднощ на летището в Болоня без транспорт, хотел, опции и асистенция. Подозирам обаче, че те това много добре го знаят и точно затова го правят, така че след като ми отговорят, явно ще търся варианти за адвокат, на когото би му се занимавало с гражданско дело за 250 евро. Абсолютно сигурна съм, че нямат шанс в съда, защото никъде не се споменава нуждата от тоя формуляр, нито съм знаела за съществуването му, а и те проактивно се увериха, че няма и да мога да го взема. Въпросът е само да си намеря кой да ме представлява, понеже е подигравка направо.

# 657
Здравейте, имаме полет утре, билетите са с Wizz Priority, т.е. имаме право на втори багаж в кабината (55*45*23). Днес получих имейл със събджект "Важна информация за багажа". Вътре сме изредени четиримата пътници с разрешен само малкия ръчен багаж (40*30*20) и препоръка да го ъпгрейдна.
На бордните карти всичко изглежда наред, имаме си втория ръчен багаж посочен.
Случвало ли ви се е, трябва ли да предприемем нещо... Благодаря!

# 658
  • Пловдив
Милано сигурно..С Раян няма ли полет днес или утре?
Да полета е от Милано. Никой нищо не предлага за полет, само да ми връщат пари. Потресена съм. Билети имаше най-рано за четвъртък. Опитах за утре, но нямаше места. Купихме през Истанбул и сега ще летим , а утре към 11 на обяд ще сме в София.  Излиза ни златно това прибиране 🥲

# 659
  • Beyond the stars
Здравейте, имаме полет утре, билетите са с Wizz Priority, т.е. имаме право на втори багаж в кабината (55*45*23). Днес получих имейл със събджект "Важна информация за багажа". Вътре сме изредени четиримата пътници с разрешен само малкия ръчен багаж (40*30*20) и препоръка да го ъпгрейдна.
На бордните карти всичко изглежда наред, имаме си втория ръчен багаж посочен.
Случвало ли ви се е, трябва ли да предприемем нещо... Благодаря!

Мейлите са стандартни, щом в бордната карта всичко е ок, значи си е ок.

Общи условия

Активация на акаунт