Разделно хранене-рецепти/2/

  • 224 524
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 3 787
Пиле:

Пилешки книжен кебап
Гърдите се нарязват на ивици и се подправят от вечерта с една от трите подправки по избор- счукан кимион, чубрица или джоджен. На другия ден ги подправяме и с бял пипер и ги поставяме върху намаслено алуминиево фолио, върху което предварително сме поставили няколко резена лук. Върху месото пък поставяме нарязани печурки.
Загръщаме много добре фолиото от всички страни, така че отникъде да не може да излиза въздух. Поставяме отделните пакетчета фолио в тава, в която наливаме малко вода.
Печем близо два часа на умерена фурна

# 121
  • София
  • Мнения: 3 787
Риба:

Сьомга под „Песто“

филета сьомга; сол; лимонов сок; 1 бурканче сос „Песто“; за гарнитура 1 лимон; олио; сол; за чипс: 1 червено цвекло; 2 моркова; 2 връзки пресен чесън; олио; лимонов сок

1. Тавата се покрива с хартия за печене, поръсва се с малко олио и отгоре се нареждат рибните филета.
2. Филетата се поливат с лимонов сок от двете страни и хубаво се намазват със сос „Песто“. Рибата се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3. Морковите и обеленото цвекло се нарязват като чипс. Зелената част на чесъна се нарязва на парчета с дължина до 5 см.
4. Зеленчуците се слагат в тенджера, поливат се с малко олио и се запържват до зачервяване.Поднасят се като гарнитура към рибата

# 122
  • София
  • Мнения: 3 787
Постни:

Броколи с праз (за микровълнова фурна)/от форума Wink/

Списък на необходимите продукти:
400 г броколи 2 стръка праз 3 с. л. зехтин 1 кубче зеленчуков бульон ,3 печени чушки,3-4 стръка копър ,1/2 ч. л. суха мащерка ,100 г кашкавал.
 Начин на приготвяне:
1. Празът се нарязва на парчета и се задушава в зехтин за 2 минути в микровълнова фурна на пълна мощност. Прибавят се броколите и се задушава още 4-5 минути. 2. Бульонът се разтваря в 1 к. ч. вода, слагат нарязаният копър и мащерката и се разбива с тел. 3. Готовата смес се сипва при броколите и праза, добавят се нарязаните на дребни парченца чушки и задушаването продължава още 3-4 минути. Изважда се, поставя се в чиния, поръсва се с кашкавал и се запича за около минута във фурна.

# 123
  • София
  • Мнения: 3 787
Още от Перф.вечеря Wink

Салати:

Салата “България"

1 кг домати; 1 кг краставици; 1 връзка пресен лук; 500 г печени чушки; 600 г сирене; 300 г кашкавал; 1 връзка магданоз; 1 връзка пресен чесън; 4 пресни люти чушки

1. Доматите и краставиците се нарязват на шайби, лукът и магданозът - наситно.
2. Шайбите домат и краставица се подреждат в полукръг в подходящи чинии, като леко се застъпват.
3. Отстрани във всяка чиния се слага по малко магданоз и лук. До краставиците се поставят по 2 навити на руло печени чушки и се поръсват с нарязан наситно чесън.
4. Добавят се плочки сирене и кашкавал.
5. Салатата се украсява с листенца магданоз, по желание се прибавят люти чушки и порциите са готови за сервиране.

Салата на посланика

зелена салата; репички; чери домати; пушена сьомга; пресен лук

1. Репичките се изрязват във формата на розички.
2. Салатата се нарязва и се разпределя в чинии
3. Сьомгата се нарязва на парчета и се добавя към салатата. Порциите се украсяват с репички, чери домати, резени лимон и пера лук.

Пролетна салата със сос "Винегрет"

зелена салата; домати; краставици; пресен лук; сол; за сос „Винегрет“: горчица; сок от лимон; зехтин

1. Зелената салата и доматите се нарязват наедро, а пресният лук и краставиците – на малки парчета. Приготвя се сос „Винегрет“, като се смесват гочица, зехтин, лимонов сок на вкус. Зеленчуците се заливат със соса и се разбъркват добре.

# 124
  • София
  • Мнения: 3 787
Предястия:

Гъши дроб на тиган

гъши дроб; сокът от 1/2 лимон; сол; за гарнитура: прясно зеле

1. Гъшият дроб се залива с прясно мляко и се оставя да престои 12-20 часа.
2. След това се отцежда от млякото и се нарязва на парчета с дебелина около 1 см.
3. Парчетата се поливат обилно с лимонов сок и се посоляват от двете страни.
4. Овкусените парчета се отцеждат добре от лимона и се поставят в силно нагорещен сух тиган.
5. Запържват се за кратко от двете страни, като по време на готвенето могат да се ароматизират с коняк.
6. След като се запържи, дробът се изважда и се поставя върху готварска хартия. Предястието се поднася топло върху канапе от зеле.

Ангинария

4 бр. суров артишок; зехтин; балсамов оцет; 1 ч. л. горчица; сол

1. Главичките на артишока се почистват от листата и се нарязват наситно.
2. Дръжките се обелват и също се нарязват на малки парчета. В шише с капачка се сипват равни количества зехтин и балсамов оцет, добавя се горчицата и се разбива. Предястието се залива с приготвения сос непосредствено преди сервиране.


Пълнена пиперка

4 сурови зелени чушки; 2 пакетчета крем сирене; 1 голям домат; магданоз; зехтин; сол

1. Доматът се нарязва на кубчета и се слага в купа.
2. Добавят се сиренето и наситненият магданоз
3. След това се налива малко зехтин, посолява се на вкус и хубаво се разбърква.
4. Чушките се почистват от семките, пълнят се с приготвената смес и се оставят да престоят в хладилник. Поднасят се нарязани на колелца с дебелина около 1/2 - 1 см и се украсяват с босилек или магданоз.


# 125
  • Стара Загора
  • Мнения: 538
Ками, някои от тези рецепти от предаването "Перфектната вечеря" ли са? Аз гледах Пикантен рачо и на другия ден го направих - много е вкусно. Много нестандартно, но много вкусно и наистина е много пикантно, зависи и от вида на чили-соса. Моят беше много лют.

# 126
  • София
  • Мнения: 3 787
Ками, някои от тези рецепти от предаването "Перфектната вечеря" ли са? Аз гледах Пикантен рачо и на другия ден го направих - много е вкусно. Много нестандартно, но много вкусно и наистина е много пикантно, зависи и от вида на чили-соса. Моят беше много лют.
Да,Валя,почти всички рецепти във вчерашните ми постове са от Перфектната вечеря.В първия пост съм налисала,че са от там.
И на мен добре ми звучи Рачо-то и съвсем скоро ще се пробва Wink

# 127
  • София
  • Мнения: 576
Постна мусака
1-2 тиквички
2-3 картофа
2-3 глави лук
1/2 ч.ч. ориз
2-3 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1/2 връзка копър
1/2 ч.ч. домати от консерва
червен пипер, черен пипер, сол

Лукът, пресните чесън и лук и ориза се задушават за кратко само в мазнина. Долива се 1/2 ч.ч. топла вода и се задушава докато ориза поеме водата. Прибавят се доматите, нарязания копър, червения, черния пипер и сол на вкус. Маха се от котлона. В намаслена йенска тавичка се нарежда 1 ред тиквички, нарязани на кръгчета, отгоре 1 ред картофи на кръгчета. Отгоре се разпределя сместа с ориза. Върху ориза се подрежда  1 ред картофи на кръгчета и най-отгоре 1 ред тиквички на кръгчета. Тиквичките леко се намасляват. Долива се 1 ч.ч. топла вода, слага се капака на тавичката и се пече до готовност.

# 128
  • София
  • Мнения: 3 787
Постна мусака
1-2 тиквички
2-3 картофа
2-3 глави лук
1/2 ч.ч. ориз
2-3 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1/2 връзка копър
1/2 ч.ч. домати от консерва
червен пипер, черен пипер, сол

Лукът, пресните чесън и лук и ориза се задушават за кратко само в мазнина. Долива се 1/2 ч.ч. топла вода и се задушава докато ориза поеме водата. Прибавят се доматите, нарязания копър, червения, черния пипер и сол на вкус. Маха се от котлона. В намаслена йенска тавичка се нарежда 1 ред тиквички, нарязани на кръгчета, отгоре 1 ред картофи на кръгчета. Отгоре се разпределя сместа с ориза. Върху ориза се подрежда  1 ред картофи на кръгчета и най-отгоре 1 ред тиквички на кръгчета. Тиквичките леко се намасляват. Долива се 1 ч.ч. топла вода, слага се капака на тавичката и се пече до готовност.

Верче,картофи и ориз не е добре да се смесват Rolling Eyes

# 129
  • София
  • Мнения: 3 787
Постни:

Пресни картофи с чесън

 1,5 кг.пресни картофи
 1 ч.л.мащерка
 2 с.л.масло
 1/2 ч.л.розмарин
 2 скилидки чесън, накълцан на ситно
 1/2 ч.л.сол
 2 с.л.накълцан магданоз
 1/4 ч.л.прясно млян черен пипер

Загрейте фурната до 190 градуса.
Опечете картофите за около 1 час и 15 минути. Оставете настрана да се охладят.
Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Задушете чесъна за 2 минути, добавете подправките, разбъркайте и отстранете от огъня.
С остър нож направете разрез във формата на кръст на върха на картофите. Стиснете картофа и с малка лъжичка поставете от сместа, печете още 5 минути.
Сервирайте със зелена салата.

Картофи фондан

1,4 кг - 1,8 кг дребни стари картофи
100 г масло
600 мл бульон
сол
смлян черен пипер
1 с л прясно нарязан магданоз

Обелете картофите и ги оформете като бъчвички, дълги около 5 см, диаметър 2 см в тесните краища и малко повече в средата.
• Загрейте фурната на 200 С.
• Сложете картофите в тава за печене и ги намажете със стопено масло.
• Сипете достатъчно бульон, да ги покрие наполовина, подправете добре със сол и смлян черен пипер.
• Сложете картофите, без да ги захлупете, в най-горната част на фурната.
• Печете 2-2 1/4 ч, докато бульонът се изпари и картофите станат златисти, като често ги поливате.
• Пренесете в гореща чиния за сервиране и поръсете с прясно нарязан магданоз непосредствено преди поднасяне.



# 130
  • из България
  • Мнения: 25
Продукти:

6 картофа
2-3 глави кромид лук
2 моркова
1 с л MAGGI® Вълшебен Вкус 10 зеленчука
2 с л масло
смлян черен пипер
копър
магданоз

Измитите, почистени и нарязани на дребно лук и моркови се в масло задушават до омекване.
• Заливат се с гореща вода и се варят няколко минути.
• Прибавят се картофите, нарязани на кубчета и 1 с л MAGGI® Вълшебен Вкус 10 зеленчука.
• Вари се до готовност на картофите.
• Преди сервирането се подправя със ситно нарязан копър или магданоз.
• Поднася се поръсена със смления черен пипер.

здравейте
отдавна следя рецептите тук и реших да мина на разделно хранене.Тази рецепта я взех от един форум и искам да знам дали мога да си я правя или не става за това хранене.А иначе тук има страхотни рецепти Grinning

# 131
  • София
  • Мнения: 3 787
Продукти:

6 картофа
2-3 глави кромид лук
2 моркова
1 с л MAGGI® Вълшебен Вкус 10 зеленчука
2 с л масло
смлян черен пипер
копър
магданоз

Измитите, почистени и нарязани на дребно лук и моркови се в масло задушават до омекване.
• Заливат се с гореща вода и се варят няколко минути.
• Прибавят се картофите, нарязани на кубчета и 1 с л MAGGI® Вълшебен Вкус 10 зеленчука.
• Вари се до готовност на картофите.
• Преди сервирането се подправя със ситно нарязан копър или магданоз.
• Поднася се поръсена със смления черен пипер.

здравейте
отдавна следя рецептите тук и реших да мина на разделно хранене.Тази рецепта я взех от един форум и искам да знам дали мога да си я правя или не става за това хранене.А иначе тук има страхотни рецепти Grinning

Здравей Grinning
Рецептата е разделна,да.Можеш да си я хапваш спокойно Wink

Заповядай при нас в темата за Разделното хранене.Там споделяме и обсъждаме проблемите около разделното хранене Wink

# 132
  • София
  • Мнения: 3 787
Салати:

Салата от кускус с печени зеленчуци

200-250 г кускус
2 патладжана
2 стръка праз
2 червени чушки
1 тиквичка
1 шепа зелени и черни маслини

за маринатата:
4-5 с. л. олио
2-3 с. л. оцет
2 скилидки чесън
1-2 щипки мащерка
1-2 щипки риган
1-2 щипки розмарин

за дресинга:
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
2-3 стръка магданоз
1 ч. л. босилек
1 ч. л. Сол

1. Патладжанът се обелва и се реже надлъжно на филии с дебелина около един пръст. Подреждат се в тава, посоляват се и се оставят под наклон, за да се изцеди горчивият сок. Празът също се нарязва на парчета с дължината на патладжанените филии

2. Чесънът се счуква и се смесва с всички останали продукти за маринатата
3. Изцедените патладжани се измиват и отново се подреждат в тавата. Слагат се и резените праз, намазва се с приготвената марината и се пече около 30 минути при температура 180 градуса.
4. Всички продукти за дресинга се смесват и се разбъркват много добре. Кускусът се сварява в подсолена вода за 7-8 минути.
5. Запечените зеленчуци се изваждат от фурната, нарязват се на малки късове, смесват се с кускуса и след като се овкусят с приготвения дресинг, се разбъркват.

Салата с булгур и тиквички

100 г булгур
2 тиквички (250 г)
2 стръка лук
1 домат
10-15 стръка магданоз
10-15 стръка копър
1 с. л. оцет

за дресинга:
2 скилидки чесън
1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

1. Булгурът се залива с вода и се оставя да престои 30 минути. Кората на тиквичките се остъргва. Нарязват се на малки кубчета. Престояват 1 минута в подсолена и подкиселена кипнала вода. След това се охлаждат.
2. Доматът се почиства от семето и се нарязва на малки кубчета. Поставят се в купа, добавят се нарязаният на кръгчета лук, булгурът и тиквичките, наситнените копър и магданоз

3. Скилидките чесън се обелват, изпичат се на сух тиган и се смачкват. Поставят се в купа, добавят се лимонов сок, зехтин, сол и се разбива. Салатата се полива с дресинга. Консумира се охладена.

# 133
  • София
  • Мнения: 3 787
Супи:

Чеснова супа с тиквички

5 с. л. олио
6 стръка чесън
1/2 глава лук
200 г пресни картофи
2 тиквички
5–6 листа босилек
2 стръка копър

1. Oлиото се загрява в дълбока тенджера и в него за 6–7 минути се пържат нарязаният на кръгчета чесън и наситненият лук.
2. Картофите се обелват, нарязват се наедро и след като лукът се зачерви, се изсипват в тенджерата и всичко се пържи още 2–3 минути
3. Запържените зеленчуци се заливат с 1,5 л гореща вода, посоляват се и когато кипнат, се оставят да врат 10 минути под капак.
4. Тиквичките се нарязват на кубчета, изсипват в тенджерата и супата се вари още 15 минути. След това по-едрите зеленчуци се изваждат и се смилат в кухненски робот, като постепенно към тях се налива част от бульона.
5. Смлените зеленчуци се връщат в тенджерата, супата се подправя с наситнените босилек и копър, вари се още 2 минути и е готова за сервиране

# 134
  • София
  • Мнения: 3 787
Предястия:

Пълнени домати с тиквички

1/2 кг тиквички
4 големи домата
2 стръка лук
100 г сирене
2 с. л. олио
2–3 стръка магданоз
1/2 ч. л. сушена мащерка 
сол на вкус

1. Тиквичките се обелват, настъргват се на най-ситното ренде, посоляват се и се поставят в гевгир или цедка. Притискат се с лъжица към дъното и се оставят да се изцедят от водата.
2. От доматите се отстраняват капачетата, които се запазват за украса, и с лъжица се издълбава вътрешността им. Посоляват се и се обръщат, за да се изцедят.
3. Лукът се реже на колелца и се запържва на умерен огън за 2–3 минути. Прибавят се изцедените тиквички и се пържи още 2–3 минути на силен огън, след което се овкусява с мащерката и ситно нарязания магданоз.
4. В издълбаните домати се поставя парче сирене, слага се от плънката и процедурата се повтаряНапълнените  домати се подреждат в тавичка с 2–3 пръста вода и 1 с. л. олио. Пекат се около половин час при температура 180 градуса. Преди да се сервират, се похлупват с отрязаните капачета.

Общи условия

Активация на акаунт