София, жк Младост - тема 36

• 44 280
  • 738
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Някой знае ли шивачът в бл. 373 как работи?

Трябва да се преправят 2 рокли защото са ми широки.

# 721
Имам едно перде за скъсяване, дали шивачът на бл.373 е подходящ?

# 722
Не е точно по темата, но понеже в квартала има Кандиларов... Някой може ли да каже за колко време излизат резултатите за обикновена и стерилна урина (ако е чиста)? Имам час следобяд и трябва да занеса резултатите и се чудя дали да го отменям...

# 723
  • София
Обикновена - -същия ден
Стерилна поне 3 дни.

# 724
Да, знам, че излиза същия ден, но се чудех в колко Hug Звънях им днес, но не успях да се свържа.

В Цибалаб например, ако си бил от първите при отварянето, към 14:30 започват да излизат резултатите. В 12:00 минава куриер за пробите и ги носи в централата. А Кандиларов до МакДоналдс май там на място ги работят. И се чудех дали може да излязат докъм 14:30 - 15:00, защото часът ми е за 15:30.

# 725
  • София
Нямам представа честно.
Ако те дадат инфо.

# 726
Явно ще трябва да отменя часа, че има риск половината неща да не са готови.

# 727
  • Замък сред облаците
Зависи и кога е занесена урината и дали в централата в Мл2 или в някой от филиалите (имаха в Мл3 по едно време). Ако се занесе пробата в 7:30 в централата в Мл2 (близо до МакД, да) до 15ч трябва да е излязла обикновената. Малък е шансът да не е излязла (случвало ми се е да повтарят изследване на проба, ако нещо ги съмнява в неточност - не беше урина, пср за ковид беше, но тогава ми излезе в 18ч. Но е веднъж на 20 изследвания такова забавяне).
П.п. Стерилната ако е чиста, излиза на втори ден в края на деня понякога, а понякога и на трети.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 19:45 от АА

# 728
Стерилна няма как да излезе същия ден. Поне 3 или 4 дни беше времето.

# 729
Да кажа, че за урина оставена към 7:45, току-що излезе резултатът. За другите ще почакам. Има две жени на регистратура, две лаборантки, работят много бързо и се чака много малко. За разлика от Цибалаб в нашия квартал, където лаборантката е сама и въвежда всичко сама, освен взимането на кръв и може и над час да почакаш, ако си отишъл 30 минути след отваряне...

# 730
Да кажа, че за урина оставена към 7:45, току-що излезе резултатът. За другите ще почакам. Има две жени на регистратура, две лаборантки, работят много бързо и се чака много малко. За разлика от Цибалаб в нашия квартал, където лаборантката е сама и въвежда всичко сама, освен взимането на кръв и може и над час да почакаш, ако си отишъл 30 минути след отваряне...
Става въпрос за Кандиларов в Младост 2/който е в комплекса до Шел/ ли?

# 731
Да, за този Кандиларов става въпрос. Много съм впечатлена! Освен това, след като се логнах в системата за резултати, се оказа, че в профила ми се виждат резултати от 2015-та година. А не като Цибалаб - едни креденшъли, един резултат. Ако искаш да видиш стари изследвания, трябва надлежно да си водиш някакво досие с всички пароли и потребителски имена. Като сложиш в картинката деца и мъж, става чудно. Освен това, системата им има още една много голяма благинка - може да се абонираш за вайбър канала им, където получаваш уведомление за излезли резултати. Като минус, продължават да не изписват брой еритроцити в урината, а не е лошо да го има като информация.

Извинявам се за офтопика, но съм наистина много впечатлена и исках да споделя Grinning

# 732
Да сте забелязали влошаване на качеството на чешмяната вода? При нас в Младост 2 от около седмица се появи някакъв дъх на тиня или мухъл.
В Младост 2 усещам миризма на мухъл/мърша от чешмата. А от банята миризмата е все едно съм на някой басейн. Явно блъскат яко с хлор. Казаха ми, че се усеща и в Мл3 водата на мухъл.. А една позната, каза, че и при тях в Слатина, мирише водата на мухъл. Търсих информация в нета но абсолютно никаква няма. Единствено ми излиза от преди 2 дни в Изток  https://www.youtube.com/watch?v=DY3BMqOB13c

Някой да има информация?

# 733
  • Замък сред облаците
Питейната вода в София мирише заради фитопланктона
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/piteynata-voda-sofi … adi-fitoplanktona

# 734
Здравейте, трябва ми гинеколог който да ме прегледа след 18ч при възможност днес. От Младост съм, но и от други райони би било от полза. Моля за тел за връзка ако знаете такива лекари.

Общи условия

Активация на акаунт