София, жк Младост - тема 36

• 46 721
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ще си вадим паспорти за първи път от мнооооого години. На децата всъщност не сме издавали до момента. Flushed

Каква е процедурата в момента? Трябва да сме и двамата родители, заедно с девойките при подаването на заявленията? Можем ли да ги попълним предварително или се случва на място? В колко най- рано сутринта можем да отидем?

Благодаря, че ме изчетохте. Hug

# 151
За международен паспорт за дете - двамата родители отиват с детето, подават заявление на място. Кратко е, не се попълва предварително. Подписвате се, снимат детето, плащате такса и готово. Носете си вашите лични карти и акта за раждане на детето май трябваше в оригинал да е с вас. После с бележката единият само може да иде да вземе паспортите.

# 152
Ох, ох да си кажа и тук - в петък ходих да си вадя паспорт - в 14.30 - 15, свърших за около 30-40 мин, имаше 5-6 човека пред мен. Но... тези новите машини за биометрични данни - говорят ти, снимат те, уж нищо особено, а на снимката (показва я за секунди) гледам като мистър Бийн. Като каже погледни в камерата - поглеждаш и ти светва лампите (явно не съм очаквала и съм се изцъклила). Обаче каза - снимката е приета. Само аз избухнах в смях, дано този паспорт не ми трябва никъде Simple Smile
За децата - с двамата родители - ние като вадихме един чакаше на опашката, другия с децата навън, като дойде реда ги викам, става бързо.

# 153
Ох, ох да си кажа и тук - в петък ходих да си вадя паспорт - в 14.30 - 15, свърших за около 30-40 мин, имаше 5-6 човека пред мен. Но... тези новите машини за биометрични данни - говорят ти, снимат те, уж нищо особено, а на снимката (показва я за секунди) гледам като мистър Бийн. Като каже погледни в камерата - поглеждаш и ти светва лампите (явно не съм очаквала и съм се изцъклила). Обаче каза - снимката е приета. Само аз избухнах в смях, дано този паспорт не ми трябва никъде Simple Smile
За децата - с двамата родители - ние като вадихме един чакаше на опашката, другия с децата навън, като дойде реда ги викам, става бързо.
Мани, мани, и аз какъв грозофил излезнах, че и с 10 години по-стара! Хем два опита правих, не става и не става.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 13:48 от Муми

# 154
Помещението и светлината са такива, че…няма как да излезе хубава снимка. Joy

# 155
  • София
Къде в Младост има хубави супи? Без Пърленките. За един капризен 6-годишен юнак питам.

# 156
Здравейте, да ми препоръчате и споделите мнение за ДГ (с яслени групи) във всички части на Младост - София?
За момента съм харесала няколко - ДГ 109 "Зорница" , ДГ 76 „Сърничка“ , ДГ 11 „Мики Маус" и ДГ 17 "Мечо Пух".Не държа на някакъв лукс или нещо подобно, търсим нещо добре поддържано и с отношение към децата.

# 157
Един съвет само - където имате шанс за прием.

# 158
109 недейте за яслени групи.

# 159
Феичка, ние взимаме от Бешамел до Бизнес парка. Всеки ден си качват обедното меню във фейсбук и можете да си изберете нещо предварително. Събота и неделя не работи.

Кристина, моите деца са в 76 дг, старата сграда. Големият ще е последна година, малкият на есен ще е първа яслена. Аз съм доволна, случихме на добри учителки и детето се чувства много добре там, ходи с удоволствие. Базата също е ок, имат хубави площадки и пясъчници. За ясленчетата все още нямам преки наблюдения.

# 160
Един съвет само - където имате шанс за прием.

Нямам идея къде имаме шанс за прием ако трябва да съм честна.Не съм запозната още толкова с материала, предстои ни да кандидатстваме 2025г. но предпочитам от сега да събера повече мнения ,а не да чакам до последния момент.

109 недейте за яслени групи.
Какви са Ви наблюденията за там?Писала съм я понеже ни е буквално пред блока и ми направи впечатление, че имат огромен двор.

# 161
Кандидатства се през система за детските градини. Избирате си градина на първо желание и там ви е шанса, ако детето няма някакво предимство - многодетно семейство или подобно. На второ и надолу желания нямате шанс. Така че не е точно до коя ви харесва, а къде се класирате.
Като цяло в Младост градините и яслите са ок.

# 162
Кандидатства се през система за детските градини. Избирате си градина на първо желание и там ви е шанса, ако детето няма някакво предимство - многодетно семейство или подобно. На второ и надолу желания нямате шанс. Така че не е точно до коя ви харесва, а къде се класирате.
Като цяло в Младост градините и яслите са ок.

Много Ви благодаря!

# 163
Търся униформа за 125 СУ размер 146-152 за момче.

# 164
Пред блока ми е 109-а и местя и двете си деца и ще си причинявам ежедневно пътуване, това трябва да Ви говори. В яслата няма персонал тази година - няма лели, сестрите са 70+. Групата е сборна от май 2023 г., така и не ги разделиха. Следобед е по една сестра и не ги извеждат на двора, на терасата само, ако имаме късмет. Жените правят, каквото могат, но не е добре, сравнено с 2022/2023 г. Предстои смяна на директорката, ако новата намери персонал, вероятно ще е ОК. Аз нямам повече нерви да чакам промяна. Има проект за разширение с 2 нови сгради в двете части на двора, не се знае кога реално ще почне строеж, но няма да чакам да видя.

Общи условия

Активация на акаунт