Юнски бебета 2024 - Тема 3

• 49 011
  • 793
  •   1
Отговори
# 450
За начало според мен:
3-5 бодита с къс ръкав
3-5 ромпъра с къс ръкав и крачол.
За завиване няколко памучни пелени.
Повече дрешки няма смисъл защото много бързо ги израстват а и лятото съхнат бързо.
Те и не се цапат толкова, голямото акане при нас беше след първите 20-30 дни.
Аз взимам от размер 50/56, очаквам малко бебче.

# 451
Нямала съм лятно бебе до сега, но не бих рискувала да няма дрешки с дълъг ръкав, тъй като съпругът ми е роден в края на юни, покрай организиране на празнуването, доста често вали и времето се разваля.

# 452
Според мен си трябват бодита с дълъг ръкав, защото бебетата първите месеци не могат да регулират сами температурата си.

# 453
Според мен си трябват бодита с дълъг ръкав, защото бебетата първите месеци не могат да регулират сами температурата си.

Да, но нали уж не можели да се изстудяват главно. Мен това ме тревожи, да не го сварим😅

# 454
Именно, претоплянето е опасно. Все пак ако му стане хладно ще го завиете. Но зависи и къде живеете де, ако сте на високо може и да е хладно.

# 455
Връщам се от преглед, 30г.с.+3 - 1700гр.,  дата за секцио 18 юни сутринта, дай Боже да не тръгне по рано.
Относно дрехите, ще взема няколко бодита с къс ръкав и това е. Имам пелени, ако се наложи от каката имам дрехи с дълъг ръкав, но като цяло аз я обличам по леко. Днес взех от Лидл един сутиен и не се сдържах взех 62 номер две пижами, едно комплектче и две панталончета, които може би ще стават август септември, а може и по рано.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 23:59 от -Karina-

# 456
Говорих с моя позната акушерка и тя ме посъветва да взема няколко бодита,ританки и ромпъра с дълъг ръкав,това и носели в болницата при раждане.
Общо взето много зависи от времето,но е добре първите дни да си е с дълго ръкавче.
И на мен ми е сложно,баткото е зимно бебе и там беше лесно😁
Иначе лятно съм взела:
5 ромпъра с къс ръкав
6-7 бодита с къс ръкав
3-4 бодита потник,няколко роклички и 4-5 чифта къси панталонки

# 457
И аз загледах къси панталонки, нз колко е необходимо по-скоро са адски сладки🥰

# 458
Списък нямам, но определено си трябват и дълги ръкави. За хладна вечер, за ранна утрин или просто по-хладен ден. А и все пак идват от 37 градуса, вероятно по-плавен преход би бил по-приятен.

# 459
Първият ми е роден средата на юли. При градуси над 25, го държах само и единствено по памперс.. къде можех и без даже, за да не се запарва. Та първите три месеца си изкара с най -много две/три бодита тип потник … завиван само с лека пелена …
Но моят го калявах доста първата година и бях спокойна да не го обличам много ( много баби примираха като го видеха🤣🤣). Но незнам дали заради това, но от година си ходи на ясла и досега е бил болен два пъти за по два/ три дни🙏🏻🙏🏻🙏🏻… дай боже все така да е…
Мн ще съм благодарна, ако някой си сподели списъка за пазаруване за бебешки дрешки. Мн съм объркана, предвид че термина ми е края на юни и в първите си месеци ще живеят на доста топличко. Аз мислех да не купувам въобще бодита с дълъг ръкав, но близките ме убеждават, че ще са нужни.

# 460
Някой ходи ли до лидъл да види дрехите?

# 461
  • София
Аз бях там в 10ч сутринта и почти всичко беше свършило. Все пак успях да се добера до 2бр от моя размер сутиен и пакет с 2бр къси клинчета. Много съм доволна.

Иначе тениските ги видях - много добре изглеждат и като материя. Роклички нямаше в този лидл, в който бях, или поне аз не ги видях.

# 462
Аз в 12ч бях в лидъл и си имаше от всичко. Взех си тениски и потници, бялата тениска е малко прозрачна иначе са супер.
Сутиени не взех, не ми хареса че нямат такова за откопчаване на презрамките

# 463
Аз в 12ч бях в лидъл и си имаше от всичко. Взех си тениски и потници, бялата тениска е малко прозрачна иначе са супер.
Сутиени не взех, не ми хареса че нямат такова за откопчаване на презрамките

А роклите дали ги видя като материя, кройка- прилично ли изглеждаха?

# 464
В Лидъл, в който отидох аз, имаше и различни от показаните в брошурата сутиени за кърмене. Имаше и такива, които се откопчаваха, по 2 сутиена в кутия, размерите бяха по гръдна обиколка и чашка, а не S/M.

Общи условия

Активация на акаунт