Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 643
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Пловдив
Ани, много се радвам, че успя да добуташ. То не ти е останало! Точно 7 седмици ни е разликата. Лекарят предлага раждането да е след Коледа и преди Нова година, че да не решат нещо на своя глава баш на 31-ви 😂 И сега хем искам да са максимално дълго в мен, хем не ми се иска много-много новата година в болницата да я посрещам. Ще говорим пак.
Айде, чакаме съвсем скоро хубави новини 🍀

# 1 081
Някой няма ли да ражда скоро? 👀
Относно студеното: тук като цяло идва една акушерка да дава насоки за бебетата около 10пъти след раждането им. Та тя ми съобщи днес, че трябва да купя вълнени бодита. Не знам кой набор сте, но аз съм 86 и помня, че едно време имах едни блузки с къс ръкав за под дрехите. Едни кремави бяха и вълнени. Та сега търся вълнени бодита…намерих де и са същите като вълнените ми тениски от едно време, но цените им не са като от онова време. 😂
Ако бях в Пловдив, нямаше мнпго да се притеснявам за зимата. 🫣
Аз ще раждам май в понеделник…ако изкарам до тогава и ако не решат утре или в петък на тоновете да ги вадят…
Аз съм в 33-та вече. Доктора каза 35-та да вляза в болница да ме наблюдава до 37 -ма ! Пада се втората седмица на декември. За сега уж няма индикации да бързат,но всички знаете какво е . Макар ,че миналата седмица бях хремава  добре ,че ми мина бързо и кашлицата спря да не се напъвам ,че да пазим шийката. На 8 -ми съм на преглед да чуем тонове дано всичко да е наред макар,че са доста активни и почти не мога да спа. От всякъде ми убива момченцето ни е от ляво и милото се си мисля ,че го натискам пък по гръб не мога. То сигурно всички са го преживели и някой в момента са така,но ще държа само лежа от спалнята на дивана до хладилника и тоалетна това са ми движенията!

# 1 082
Успех на всички чакащи, както и на всички вече оцеляващи родители! 🍀
Аз съм в Базел (на немската граница). Не е много студено, но си е по-остър студ. Не е Норвегия, където дори не стои под въпрос употребата на вълнени (Мерино вълна) дрехи.
Аз помня, че тениските ми не бодяха, но някак ме дразнеше, че бяха много топли. 😂
Идеята им е, че Мерино вълната например помага много за регулиране на температурата при бебетата с проблеми (каквито са особено малките бебета, които очаквам).
Общо взето даже не говори за навън…но иначе - да, вълнените бодита определено са много приятни сега. Просто аз имам от познати събрани ‘300’ бодита, които са памучни. Но както и да е…ще взема по 1-2 да има, а ще видя колко се прилагат после. Така или иначе ми се струва, че е малко излишно, но ще видим. Може да се бъркам…
Аз още преди 30та гс бях много черногледа, но не без повод. Просто тук ме тероризираха почти на всеки преглед (всяка седмица), че ще ги вадят. Все нещо им имаше, което беше на ръба, но пак се закрепяше.
Та дори и миналия понеделник искаха пак да ги вадят, но решиха днес пак да отида да проверим и после пак в петък (ако оцелеем днес). Спокойствие няма до края…🥴
Просто посвикнах вече с липсата на спокойствие.
Най-тъпото е, че делят близнаците тук, ако едното дете има нужда от болница, а другото - не. Не знам как е в БГ. Знам от мъжа ми, че и там са били изписали него, а брат му е стоял още 3 седмици в болница.
Ще видим…очакват по-малкото дете да постои там…
Ще е няква сложна логистика, но дано да размине с кратък престой.

# 1 083
И тук делят. Питай дали има кенгуру грижа, да влизате при по-малките да го гушкате. Би трябвало да има, в БГ това не е практика за съжаление.

# 1 084
И тук делят. Питай дали има кенгуру грижа, да влизате при по-малките да го гушкате. Би трябвало да има, в БГ това не е практика за съжаление.
Има…тук може по цял ден и нощ да стоиш при детето (кърмене…кожа в кожа и т.н.). Единствено в интензивно било малко мястото и щяло да ми е трудно като заведа другото дете с ме, но не е забранено. Просто било логистично по-тегаво.
Ако не били в интензивно имали стая с легло за хоспитализираното дете и също легло за другото дете, което е на ‘свиждане’.
Не мога да се оплача от възможностите, които предлагат. Въпреки това най-най-важното е да не се стига изобщо до такъв момент, в който да се ползват тези възможности…
Ще видим. 🥴

# 1 085
В Надежда , първо изписаха по големия близнак, малката остана още седмица , като ни казаха ,че всеки обед в 12:00 можем да ходим да я виждаме с таткото , мисля че за по два часа  или ако не успеем да ходим до болницата , може  да получаваме сведения по телефона, пак в определен час , мисля че беше от 12 до 12:³⁰ , но беше яко звънене , имаше ден в който май не успях даже да се свържа, даваше все заето. .
Anniey, СЛЕД като мина всичко , погледнах нещата от положителната страна. Първо ме изписаха само мен ,сама. Това ми даде време да направя достатъчно кърма за децата, постоянно цедях и слагах в камерата , за да дохранвам ,когато не ми стига кърмата, като се приберат. Отделно се и възстанових малко след секциото, защото бях изгубила кръв и хемоглобина ми беше страшно нисък. После като изписаха едното бебе, се учих на него , как да сменям памперси, храня , обличам , къпя , дори как да го държа,аз нищо не знаех , ако са две на веднъж вероятно е по стресиращо, при положение ,че никой не ти е показал и един памперс как да смениш или как да храниш ,не знам. Като изписаха второто бебе вече знаех какво да правя и с двете деца и бях уверена ,че ще се справя и сама с двете деца цял ден , докато мъжа ми е на работа, вече знаеща, как да оправям децата,  възстановена след операцията. Та така. Трудно е ,но всичко минава и се забравя. Успех и бързо възстановяване ! Всичко да мине леко и безпроблемно

# 1 086
Аз все още не мога да го погледна от положителната страна. Не мисля, че има такава.
Най - много страдам, че кака им ги видя чак на 20тия им ден. Реално и на снимки не ги е виждала съвсем мънички, защото не сме й показвали снимки, докато бяха с тръбите. Толкоз. Хубавото е, че няма да си спомнят. За разлика от мен.

# 1 087
Здравейте! От любопитство може ли да сподели някоя от вас как ви нарастваше корема с времето 😂 примерно в 10 г.с., 20 г.с. и 30 г.с. Интересно ми е коя беше седмицата, в която започна да ви личи за бременността с близнаци?

# 1 088
Почна да ми личи много рано , буквално 2ри месец бях с подут корем.
5ти месец бях глътнала глобус

6ти месец , средно голяма планета, може би Меркурий

7ми месец освен Меркурий ,бях вече изяла и Венера

В по горните месеци снимките , не са за бг мама , но да кажем ,че добре растях Joy

Цитат на: NikiSsS [b
[/b]link=topic=1637946.msg48796817#msg48796817 date=1730928675]
Здравейте! От любопитство може ли да сподели някоя от вас как ви нарастваше корема с времето 😂 примерно в 10 г.с., 20 г.с. и 30 г.с. Интересно ми е коя беше седмицата, в която започна да ви личи за бременността с близнаци?

# 1 089
Почна да ми личи много рано , буквално 2ри месец бях с подут корем.
5ти месец бях глътнала глобус

6ти месец , средно голяма планета, може би Меркурий

7ми месец освен Меркурий ,бях вече изяла и Венера

В по горните месеци снимките , не са за бг мама , но да кажем ,че добре растях Joy

Цитат на: NikiSsS [b
[/b]link=topic=1637946.msg48796817#msg48796817 date=1730928675]

Доста впечатляващо 😁 добър прогрес! Хубави снимки и сега са страхотен спомен. Значи горе долу след 10-12 седмица почва да си проличава и няма как вече да се крие от работодателя. Кога споделихте? Надявам се също, че и с килограмите не е много трагично положението, но като гледам снимките всичко е било предимно концентрирано в планетата/глобуса… 😄

# 1 090
Да , провокира ме да си разгледам снимките , намерих клипчета, като бременна ,как децата мърдат/ритат , много яко. Аз започнах да повръщам още 8ма седмица и нямаше как да го скрия от шефа ми . Като цяло много рано казах и заради повръщането , още 10гс си останах вкъщи. Но има бременности с близнаци без повръщане , не съм фактор, повръщах до 6ти месец , което при повечето не се случва. Ако се притесняваш от уволнение, имаш вариант писмено да уведомиш работодателя, за да се застраховаш. Може да питаш в темата "Майчино счетоводство", там са по запознати правово , как стоят нещата. С широки дрехи , може и до по късно  да не се забелязва, попринцип.
С килограмите, забременях 63кг , влезнах да раждам 77кг , децата бяха на 3 месеца , а аз бях станала 53кг, имах страшно много кърма (400мл на 3 часа Joy  като млекодойна крава)и мисля ,че това наклони везните да сваля толкова. Гинеколога ми казваше , че така се случва при някой , от хормони , кърмене , безсъние ,всеки организъм по различен начин му действа, даже ми даде интересен пример " нали си виждала една котка като роди и кърми , колко слаба става , направо се изпива , това се е случило и с теб " . Сега 2г по късно, пак съм си 63кг, но аз по никакъв начин не се ограничавам , не тренирам и килограмите си се покачиха доста бързо, направо мигновено , като спрях да кърмя .

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 02:07 от Lizi:) :)

# 1 091
На мен ми пролича чак към 6ти месец. Нямам снимки, но си спомням, че започнахме да казваме на близките в средата на 5ти и всички бяха много изненадани, защото нямах никакъв корем.

# 1 092
На мен ми прилича в края на третия месец, не помня коя седмица се падаше. Но и ми беше втора бременност. А и първите три месеца не ядях почти, че ми се гадеше и повръщах. Бях свалила кила и реално само едно шкембе растеше и то ме издаде. На шефката бях казала много рано, защото започнах работа с уговорката че правим ин витро и мога да забременея и да отсъствам доста време.
Като забременях бях 72, родих на 86. Свалих до 68 от кърмене и безсъние. И аз бях една оскотяла котка 😁. После върнах до 74 като почнах работа, но с малко режим съм на 70 в момента, но с корем 😵‍💫

# 1 093
Аз забременях повече кг, от колкото родих Grinning ама не от хубаво де, повръщах до последната секунда
Ей го коремът в края на седмия 2-3 дни преди секциото:
Скрит текст:
Толкова слаба съм била последно в 12 клас Simple Smile Даже се шегувам, че пак искам да забременея, за да отслабна. За жалост след всичко развих инсулинова ресистентност, която все още не мога да преборя Sad

# 1 094
Поне до 5ти края можех да го прикрия с дрехи. Не съм повръщала и добре си наддавах 😂…за разлика от децата аз нямам проблеми с наддаването (от 59 на 81).
Снимки:

Скрит текст:

Края на 4ти

6ти началото:

7ми началото:

Края на 8ми:

Общи условия

Активация на акаунт