Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 639
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 095
Диди, уникално, къде ги сложи тези бебета? 😊😻

Ей го и моя немалък корем. (Ако някой ми беше казал, че мога да ги износя толкова добре, нямаше да му повярвам...)

Втори месец:

Четвърти:

Интересно че с дрехи не изглеждаше чак толкова:

Пети-шести:

Седми-осми:

На старта, 4 дни преди раждане:

# 1 096
Диди, къде побра два бебока в това коремче седми месец...🫣

Аз се снимах всеки месец 17-то число
По стечение на обстоятелствата нямам снимка в в 7-ми месец.
На 16-ти ми изтекоха водите.
Та на тая снимка съм в 6-ти месец
Скрит текст:
А на тая в 3-ти
Скрит текст:
Повече му бяха сланинките на корема преди да почне да се оформя.
И сега 2 г 5 м по-късно съм с пихтиест корем,  но и нищо не правя за да го стегна 🫣
Забременях 62кг, сега съм 52кг

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 16:53 от Joy Joy

# 1 097
  • Пловдив
Страхотни постове с бременни коремчета! Диди, какъв малък корем! Твоите бебета са били буквално в гърба ти 😀
Сега и аз да пусна моето развитие през месеците. Почна да ми личи някъде към края на 4-тия месец, но пак можех да го замаскирам с дрехи. Сега съм седмица преди 8-ми месец и качени 13-13.5 кг
Скрит текст:
Тук съм средата на 4-ти месец

Средата на 5-ти месец

Средата на 6-ти

Началото на 7-ми

И от днес, седмица преди 8-ми месец

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 20:31 от Лятна буря

# 1 098
Малее, страхотни са ви първескинските коремчета! 😍

На мен ми е трета бременност и много бързо влязох на фаза да се уголемявам.

Леко раждане и здрави бебчета! 🍀

# 1 099
На мен ми личеше от много рано, но аз съм много слаба по принцип, а и бях на допълнително прогестерон, който ме подуваше.
До към 7ми месец ми растеше корема, после спря и си остана така до края.

# 1 100
Тръгнах тази сутрин да си допълня поста, вчера бях писала, че ако се сетя за кои книги ще пиша, сигурно модератор се е намирал на работа, не си го намирам...

Едната книга, която купих беше - Очакваме близнаци, където са си лични преживявания на авторката, подробно описала как е родила естествено
Скрит текст:

Другата със синтезирана информация, беше ми полезна до толкова, че за първо раждане. След шести месец на децата за книга не съм се и сетила, те ме учат. Сега съм натрупала други за израстване, възпитание, но кога ще стигна до тях не знам.
Скрит текст:

За проличаването, корем имах последния месец и половина, не съм едра структура и под риза туника нищо не ми личеше. Подробности, че са близнаци не сме споменавали, много изненадани бяха всички като родих, работех до последно

# 1 101

Няколко снимки от 11 ДО 33 г,с

# 1 102
Здравейте! Да се запиша и аз с близнаци. На половината бременност съм. Започна да ми личи някъде началото на 4ти месец, като последния месец много изпъкна корема. Но в първите 2-3 месеца ми беше толкова лошо, че  почти нищо не можех да ям и даже свалих килограми.

# 1 103
Здравейте момичета … подхващам въпроса за лохиите и цикъла. Родих на 05.10 на 25 тия ден бях на преглед и док каза, че почти съм се изчистила, на 04.11 ми дойде нещо, като цикъл, но само за 1 ден беше обилно за няколко часа и имах напрежение, като за цикъл след това цяла седмица е супер малко и кафяво.. днес сутринта пак имам червено и леко напрежение ниско долу.. вече не знам какво става чистя ли се още цикъл ли е не мога да разбера.

# 1 104
  • Пловдив
Annie, как са бебчетата?

# 1 105
Сладки коремчета на всички! И при мен до последно не вярваха, че нося близнаци, а и аз самата се притеснявах, че коремът не е това, което очаквах, но сега съм доволна и всяка бременност е различна. За седмица в болницата свалих 17кг, така че някъде са били, мисля че матката ми беше огромна защото кървях цял месец. Happy mom, при мен все още не имало сякаш след края на цялото кървене цикъл и не знам дали да го очаквам, защото се кърмим.

Скрит текст:
Края на 6ти и 9ти са тук

За кърмещите се мами (mama2288 ти си в този екшън май!) как сте с кърмата? Аз пия чайове, една добавка и се цедя сякаш помпата ми е най-добрата приятелка, но резултатите варират. Една сутрин успях да докарам 265мл, но оттогава на хранене имам по 160мл (на месец и половина сме почти). Дохранвам с изцеденото количество и замразения ми резерв от болницата и разбира се ще дохранвам с АМ, ако не достига, но ми е интересно дали това е нормално или трябва да очаквам доста повече. Акушерките само правят комплименти, че по принцип в трудно, може би ми спестяват, че гърдите са ми със скромно количество. Бебетата пият от 60-130 на хранене (130 вечер ако са много нервни) така че не знам дали капацитетът посреща нуждата.

Разбира се при нас нищо не е на всяка цена и знам, че кърменето е трудно, но малко като с естественото ми раждане ми се иска, ако има възможност да опитаме. Засега се получава, но се плаша, че не виждам експоненциално увеличение на кърмата.

# 1 106
Защо цедите още?
Големината на гърдите няма отношение към количеството кърма което създават. Млечните жлези не зависят от гърдите.
Слагайте бебетата на гърда да сучат, само и единствено те са в състояние да докарат нужното количество кърма. Щом са на месец и половина вече са достатъчно силни да сучат хубаво. Слагайте на гърда заедно, не очаквайте да се нахранят за 10-15 минути, при нас някъде до края на третия месец се хранеха по 40 минути. Ядат, унасят се, будя ги, пак ядат и така.

# 1 107
Като цяло засукват доста добре още отпреди. Изцеждам, за да изпразня гърдите (така казваха в началото в родилното, но така и не се уточнихме така докога). Обикновено се нахранват от гърдата по 20 минути и заспиват. Будим се и така. Иначе, когато ги мерех успях да видя дали се кърмят ефикасно и си дърпаха добре, но ако додам изцедена кърма на шише понякога я изпиват и затова се обърквам дали пък не искат още малко.

# 1 108
Ако давате регулярно изцедена кърма,започвайте да намалявате количеството, докато спрете. Целта е да си се хранят само на гърда. Така и за вас ще е по-лесно и не натоварващо. Тези 20 минути на хранене са малко според мен, но не съм консултант.

Аз ще ви кажа, аз как постъпих с едната близначка като исках да мине от шише на гърда. Слагах я на гърда и тя сучеше след което дохранвах. Бавно започнах да намалявам с по 10 млн това което дава. Ако днес и давам 60 мл, от утре няколко поредни дни давам 50мл. И така докато спрях да давам. Ако заплачеше, слагах пак на гърда. Накрая махна шишето и беше само на кърма.

# 1 109
Чай лактеса ми помагаше много за кърмата . От всички чайове за кърма съм пила , този най голям ефект имаше , но буквално цял ден пиех чай.  Иначе аз за кърменето от гърда , не мога да кажа нищо, с това не се справих , не успяха да засучат. Цедих се 6 месеца , изкарвах големи количества с помпата , но с двойна помпа цедях по 40 мин , дори и да няма нищо , за да стимулирам . С единичната помпа по час цедях. На 6 месеца , децата отказаха сами кърмата и я спрях с хапчета , тогава цедях по 400 мл

Общи условия

Активация на акаунт