Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 593
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 155
Здравейте,аз успях да устискам до 37+ имаме дата за секцио:)
Ще пиша веднага след раждането Simple Smile! Трудно беше ,но си заслужава слушайте докторите си и като ви кажат да влизате в болница влизайте и стойте до края ! Няколко пъти ми слагаха  системи имах контракций биха ми инжекций за болките ! Всеки ден ми правят запис на тонове на бебета! Гадно е в болницата да си далеч от роднини леглото е гадно ,но на всичко се свика Simple Smile!

# 1 156
Днес се родиха мойте Боян❤️ и Белослава❤️ - по 2 400 са двамата но ще поседят в интензивното заради ранните седмици!🍀🍀
Благодаря на всички ви 37+4 дни сме !
Доктора каза ,че няма да ни задържа но по 7 дни трябва да стоим и тримата те са прекрасни аз писах набързо понеже бях още замаляла от упойката мисля че са родени към 9 сутринта рано ме вкараха имах болки по време на тоновете преди да ме вкарат и набързо се ориентираха!👣👣🍀🍀! Пожелавам на всички да достигнат желана си дата и здрави бебчета💞

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 15:35 от shine-2814

# 1 157
Честито!
Да са живи и здрави!
Много хубави имена.

# 1 158
Днес се родиха мойте Боян и Белослава - по 2 400 са двамата но ще поседят в интензивното заради ранните седмици!
Да са ти живи и здрави и много да те радват!
Абе седмиците са си супер…няма да е дълъг престоят.
При нас бая се проточи, но едното дете беше по всички показатели недоносено въпреки раждането в 37+0. Ния стоя 3 седмици в интензивно докато се научи да пие от шише сама.

# 1 159
Днес се родиха мойте Боян и Белослава - по 2 400 са двамата но ще поседят в интензивното заради ранните седмици!

Честита радост,да са ви живи и здрави. Късмет и щастие да имат.🍀😘🍀🫶🍀

# 1 160
  • Пловдив
Честито, Шайн! Да са ти живи и здрави малките сладури и съвсем скоро ще си се гушкате!

# 1 161
Shine честито Blue Heart Purple Heart
Бързо да наддадат бебетата и скоро да се гушкате вкъщи. На теб бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover

# 1 162
Честито! Да са много здрави и бързо вкъщи!

И моите уж добри седмици за близнаци -34-35 седмица, но 20 дни бяха в неонатологията. Единия много трудно се научи да пие от шише, но той беше много недоразвит.

# 1 163
Здравейте!Мама на близначки на 7 месеца съм.почти сама ги отглеждам и вече мечтая как ще дойде септември и ще ги пусна на ясла😀Истината е,че психически трудно се справям с промененото ежедневие,колкото и желани и дълго чакани деца да са...
Вие кога ги пуснахте на ясла?на 1,6 месеца малки ли ще са?

# 1 164
Ох, и аз бях в същото положение като вас. Пуснах ги на 1,7 г. ама такова боледуване започна, че накрая си мечтаех да ги отпиша и да ги си ги гледам вкъщи, само и само да са здрави. Изкарахме една зима по болници и лекари и в началото на лятото ги спрях официално. След това ги записах на градина направо, бяха на 3г. и 6-7 месеца.

# 1 165
Моите почнаха долу горе на същата възраст, но ужасно много боледуваха почти до края на 1ва градинска група. Добре, че имаше кой да помага. Та подготви се психически, че не всичко е прекрасно за жалост. Пожелавам все пак да не са от много боледуващите деца все пак.

# 1 166
Здравейте!Мама на близначки на 7 месеца съм.почти сама ги отглеждам и вече мечтая как ще дойде септември и ще ги пусна на ясла😀Истината е,че психически трудно се справям с промененото ежедневие,колкото и желани и дълго чакани деца да са...
Вие кога ги пуснахте на ясла?на 1,6 месеца малки ли ще са?
Това в България е лукс с пускамето на 1+ година.
Аз съм ги планирала за 10тия им месец. Тук децата тръгват от 3+ месеца на ясла и са си ОК. Разбира се има по една жена на 2 1/2 деца.
Така че няма какво да го мислиш…1.6 си е супер…а и няма правило или ‘най-добра практика’.
За боледуването нямам опит…дано не са от боледуващите често…

# 1 167
Всичко зависи от децата, трябва да пробваш, има деца които се адаптират лесно и не боледуват тежко. Според директорката на нашата ясла, като са по малки, по лесно свикват, на 2г+ им е по трудно.
Мойте септември изкараха 2 дни и половина на ясла, беше  кошмарно, момичето повръщаше от рев . Отказаха да се хранят , две седмици ядяха само хляб , там също не са яли, отказаха да влизат в стол за хранене, да си мият ръцете, не даваха да им сменям памперсите/дрехите , станаха като залепени за мен , никой друг не признаваха и се страхуваха да не ги оставя , момичето още е тревожно, дори не можех да стана от дивана , защото започваха да реват и двамата, неутешно , започнаха и нощни терори. Та след тия два дни и половина , за капак хванаха сопол ,  момичето го лекувахме 95 дни ,  момчето 50 дни, УНГ и педиатърката са категорични да не ги пускам до пролетта и сега си ги гледам .
Съвета ми е да ги пускаш по малко и постепенно да свикват, мойте ги насилиха още от втори ден цял ден, защото едното било  по спокойно, не ми казаха , че другото е ревало цял ден , жена която познавам от персонала , от съседна стая ми каза  и ще стане много дълго ако ти разкажа какъв Армагедон настъпи и вкъщи и на яслата.
За това постепенна адаптация , според мен е най - правилна.

# 1 168
Честито на новата мама. Бързо да се възстанови и да се гушкате в къщи!

Аз пуснах моите на 1 година и 10 месеца. А от 1година и 4 месеца ги гледаше баба им,аз се върнах на работа. Бързо се адаптираха, нямахме проблеми, почти не са плакали. И аз не издържах в къщи, трудно ми беше, но с тръгването на работа не става по-лесно напротив. Аз лично съм против тръгването на прекалено малки деца на ясла/градина. Те имат нужда от сигурност, от един човек които за тях да е като слънцето и до третата година, твърдо нямат нужда от други деца, защото още нямат нужда от игра с други от ролеви игри. За мен варианта по програмата"Родители в заетост" ми беше идеален. Хем аз се върнах на работа, хем те се гледаха в къщи с баба си.

# 1 169
Болна тема в момента и за мен яслата. Тръгнаха на 2г и 7 месеца, както бях писала, адаптираха се от втория ден.
Климата се промени, след този ковид имам чувството, че нищо не е вече същото, никнат постоянно нови вируси.
Задна хрема - отива поне седмица, лаеща кашлица още седмица, почивка  вкъщи за изчистване от постоянна среща с вируси, два дни на градина и е късмет да не се лепне нещо.
 За практиката пък като видят 10 деца на куп за деня и да се чудят как да ги прореждат е друга тема.....
 Миналата седмица в сряда първи ден след двуседмично отсъствие, водя здрави деца поне 10 дни от преди това и в четвъртък се почва терора  още в 11 часа как едното било с 37.2 и сега щяло да я вдигне още, за жалост се разболявало. Казвам им, че това не е температурата и детето няма да вдигне, точно, ей, сега, че никога не е вдигал висока температура от нищото и да запазят спокойствие.
Няма, след час друг от персонала да идвам и взимам детето, защото е с 37,7.
Казвам пригответе го, но не се опитвайте да ми пробутате и другото.
Отивам, чака ме свежо дете 37,1 му измерих температура, ааа, и три пъти се изкашля ми викат.
Водя в нас, легна следобеден сън, вечерта весел, следващ ден петък оставих у дома за наблюдение здраво дете.
И понеже върнат от градина тази седмица в понеделник при личния за преглед и бележка отново, отделяне на време, обикаляне

Трудно е, не съм ги оставяла друг да ги гледа, и аз мисля, че много малки пак не е подходящо на градина

Общи условия

Активация на акаунт