Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 501
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 290
Така е, аз родих 2023-та. От 2024-та, НЕ е 600 лева, а по 900 лева на дете, следователно помощта е по-голяма от написаната от мен, моля да ме извините.
Все още няма гласуван бюджет за 2025-та, затова побързайте преди да са го променили.

# 1 291
В закона пише, че съответните помощи няма как да бъдат по-малки като сума от предишната година. Живот и здраве ще раждам през март. Документите се подават в съответното подразделение на дирекция Социално подпомагане по адрес или електронно, както е написала lemon blossom

# 1 292
Тези помощи се подават в съответното социално подпомагане след раждането на детето. Може и бащата да ги подаде. Трябва ви акта за раждане на децата, извадка от банковата сметка и двете лични карти на родителите. На място се попълваше някаква бланка.

# 1 293
  • Пловдив
Днес мъжът ми ходи в Социалното и му направили проблем. Трябвало аз да подам заявлението. Може и служителката да е решила да се наирави на важна. Беше с моята лична карта и с актовете за раждане.

# 1 294
2022г родих.
Мъжът ми подава документите по местоживеене и на него са му направи проблем, че трябва да съм там, но накрая склонили и той ме е подписал.

# 1 295
  • гр. София
За помощите - за да не се объркат мамите, на които предстои раждане, бих искала да поясня, че има 2 вида:
има еднократна помощ за раждане на близнаци (тя е по 900 лв на дете, общо 1800 лв за двете) и
отделно има еднократна помощ за отглеждане на близнаци (тя е по 1200 лв на дете, общо 2400 лв).
Така общата сума става 4200 лв. Точно толкова получих аз преди няколко месеца. И двете са от държавата.
Мама2288, тези 750 лв откъде са? От община по местоживеене ли?

Отдавна не бях влизала в темата, но сега прочетох, че скоро сте обсъждали естественото раждане на близнаци. Когато аз самата бях бременна и питах тук в темата преди няколко месеца, нямаше кой да се включи с такъв опит.
Та за дамата, която наскоро питаше:
Аз имах щастието да родя близначките си естествено, бързо, леко и безболезнено. Всички в моето обкръжение са силно впечатлени, но аз не го считам за геройство, а най-вече го отчитам като късмет.
Б1 беше главично някъде от началото на 6ти месец до края, Б2 дълго време беше напречно, а към средата на 7ми месец и тя вече беше главично и така до края. Иначе докторите ми казваха, че дори само Б1 да е главично, пак е възможно естествено раждане.
Другият фактор беше добър проследяващ АГ, на който имах пълно доверие. Той не ме е натискал да раждам естествено, въпреки че по принцип е привърженик именно на този тип раждане, но аз самата го желаех силно и той ми даваше увереност, че мога да се справя и спокойствие, че всичко ще е наред.
И разбира се, не на последно място - не съм имала никакви предпоставки за секцио.
Така комбинацията от всички тези фактори плюс моето лично желание доведоха до този щастлив финал.
Та, моето лично мнение е - ако вие имате желание за естествено раждане и всички фактори са на лице и имате одобрението и подкрепата на израждащия, дерзайте.

# 1 296
Да вмъкна една друга тема за разговор
МЦ- октомври родих от тогава ми идва 2 пъти цикъла с пълна пара и продължава около 8 дни със силно течение, но сега нещо странно се случва, имам зацапване кафяво на цвят от ден и половина, трябваше да ми дойде вчера, но има само кафяво по 10 капки имам си леки болки, но до там не искам да си мисля, че съм бременна на този етап. Мъжа ми казва, че ме е пазил, но аз почвам са се притеснявам. Случвало ли Ви се е?

# 1 297
Момичета, в коа сед определихте дата за секцио? На мен ми каза АГ,че др.сед. ще говорим за раждането и ще запазим дата. Термина ми е 12.3,но знам,че ще е по-рано. Искам да видя какво да очаквам.

# 1 298
Моят АГ каза, че вляза ли в 37гс ще вади бебетата. Още не сме определили дата, но сигурно следващия път като ходя ще ми каже. Иначе термина ми е 23/03

# 1 299
Бях планувана за 38г.с. Родиха се в 37г.с.

# 1 300
В 33гс , определихме датата. Лекаря препоръча 37+1гс да е датата на секцио , за да са доносени. И тогава си родих.  Преди 37гс , се водят недоносени.

# 1 301
Когато си взимах 45 дневния болничен определихме дата, като бяхме говорили преди това също.
Родиха се 10 дни по - късно.

# 1 302
На мен ми спомена нещо като дати и после в къщи ги гледах,че е между 36+5 и 37+0,а на мен също ми се иска да е поне края на 37 за да са донесени. Ясно ми е,че няма гаранция нищо и че всичко зависи от тях и моя организъм. А може ли да запиша дата,а ако всичко върви наред да я изместим за по-натам? Или веднъж записана това е датата и край. И друго в 37 колко долу горе се родиха вашите бебоци?

# 1 303
Предполагам можеш да я изместиш.
Моите в 34-35 г.с бяха 2590 и 2440, но това няма никакво значение. Пак бяха интубирани и критични.
Приятелка в 39 г.с роди бебе 2890, напълно доносено и добре. Килограмите са най - малкия проблем.

# 1 304
Момичето 2250гр, а момчето 2940гр. Родиха се в 37г.с.

Общи условия

Активация на акаунт