Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 634
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 110
Благодаря много! Да, това е целта тъй като, ако случайно не се хранят заедно понякога с цеденето процесът отнема около час и половина -  не че не съм готова да направя и това, но през нощта е сложно. Утре имам час с консултантка и ще дискутираме малко тази тема. Систематичното намаляване звучи добре!

По принцип винаги започваме на гърда и чак после додаваме. Благодаря за препоръката с чая - аз взех на weleda увеличи малко, но не достатъчно. Но и отскоро го пия. Иначе с помпата цедя по 20 минути след хранене с помпата на Medela Symphony, в болницата я предписаха.

Спестяваме време, ако се храним заедно, но инсталацията е трудна. Ако таткото не помогне е трудно да успея да ги сложа на правилна позиция.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:49 от Джу06

# 1 111
Така е, кърменето е трудоемко и тежко в началото. При мен кърмата си варира все още и аз не мога да нацеля най-добрата формула за количеството, но освен честото слагане на гърда установих, че храната и течностите имат значение - белтъчинна храна + много течности трябват и без големи паузи. Количеството се увеличи с времето, но все още не е такова, каквото ми се иска. На ден дохранвам два пъти привечер с АМ, общо около 150 мл. Не мога да го намаля, не се получава. Вечер има един диапазон, в който стават много нервни и по-ревливи, а моя мъж май не е кърмен ( спомня си как е нагъвал с лъжицата от адаптираното за братчето си). Така че от него така и не успявам да получа желаното разбиране и подкрепа. За него като плачат са гладни и трябва веднага да им се даде, а понякога просто им се спи и им е попреминал момента. Но поне си ги кърмя, те си харесват да сучат, потвърждавам, че на 3+ месеца нямаме кърмене под 25 мин, а много често си повисяват докъм час или си досукват, докато заспят. Много ни мори заспиването на възглавницата за кърмене. Тя е магическа и на нея си спят сладко сладко. Когато обаче опитам да ги преместя, се будят. Затова често ги доприспивам един по един на спалнята в легнала позиция. В противен случай ставам заложник на възглавницата и често се разхождам с две бебета върху нея, за да взема нещо. След раждането върнах много кг, почти до стартовите и като започнах да се храня за кърма, пак качих 5-6. С предишното бебе не съм се хранила специално, кърмех си го без проблем и свалих 10кг до шестия месец. Определено с две е по-тегаво и коства усилия, за да върви машината. И аз не съм на всяка цена, но ми се иска да махна АМ, обаче имам сили само за толкова бач засега. Цедя спорадично когато имам време и се старая всяка нощ да цедя по веднъж, после през деня им го додавам.

# 1 112
Благодаря за опита! Жалко, че я няма подкрепата от мъжа, сложно е дори с подкрепа, а без - не знам!

И при нас вечер са много нервни и установих, че им се яде много повече тогава и додаваме, а аз ги кърмя постоянно тогава. Опитвам да съм постоянна в храната, и пия много течности (жаждата, когато засучат не я разбират мъжете хаха) но сънят много влияе при мен и липсата му веднага се отразява на производството. Не съм засичала много много сесиите, но ще видя колко време сучат преди да заспят. При нас е това положението, но заспиват върху нас, а не на възглавницата и в момента, в който докоснат легълцето очите се отварят, за да не си правим илюзии Joy

# 1 113
Аз спях с бебетата в леглото. Така успявах да ги кърмя в просъница. От каката знаех, че съня е изключително важен за мен. Ако не се наспя става зле.
Едната близначка остана на АМ нощем нищо, не можа да я откаже, а и аз нямах сили. Но дневните хранения бяха изцяло на кърма. Да, началото е трудно и до към третия месец имаш чувството че само ги храниш, но после свикваш с бебетата и те си регулират храненията.
С каката, нямах подкрепа от баща и за кърменето. Всичко беше детето е гладно, дай и да суче. Беше ужасно, та разбирам през какво минавате.

# 1 114
Успяхме да избутаме до 37+0.
Вчера на 11.11 в 12:37/12:39 се родиха и нашите Мила (2709гр) и Ния (1880гр).
Двете дишат добре без кислород. Мила си е направо при мен и суче като прахосмукачка (не знам точно какво суче, тъй като май нямам коластра още), а Ния е в нео за хранене, кръвна захар и поддържане на тел. температука в термо легло.
Желая на всички, които още тръпнат в очакване, всичко най-добро! 🍀
Не е страшно! 🥴

# 1 115
Двете дишат добре без кислород. Мила си е направо при мен и суче като прахосмукачка (не знам точно какво суче, тъй като май нямам коластра още), а Ния е в нео за хранене, кръвна захар и поддържане на тел. температука в термо легло.
Не е страшно! 🥴
Честито, много се радвам дано и другото бебче да е скоро при вас! Скорошно изписване! 🍀🍀

# 1 116
Честити бебчета, живи и здрави да са. Едната ми дъщеря също се казва Мила 🙂

# 1 117
  • Пловдив
Честито, Ани! Да са ти живи и здрави и двете принцеси! Мислех те вчера ❤

# 1 118
Честити да са малките госпожици, много здрави да са!

# 1 119
Честити рожби! Здрави и щастливи да бъдат. Всичко да бъде наред и скоро да се гушкате в къщи.Flowers Four Leaf Clover

# 1 120
Anniey, честито! Радвам се, че всичко е наред!

# 1 121
Честито! Да си живи и здрави! Прекрасно е да си с близначки от личен опит, пишете ми ако имате някакви чуденки или каквито е да въпроси, ще се радвам да съдействам!
Не е страшно! 🥴
Честито, много се радвам дано и другото бебче да е скоро при вас! Скорошно изписване! 🍀🍀

# 1 122
Честити Мила и Ния! Да са здравички и безгрижни!

# 1 123
Честити бебчета Anniey! Да растат здравички и бързо възстановяване!

# 1 124
Anniey, честити принцеси! Да са много здрави и всичко да ви върви по вода! 💐💗💗🙏

Общи условия

Активация на акаунт