Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 502
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Пловдив
Датата можеш да си смениш, стига лекарят да в съгласен и да има свободни операционни. Аз имах две дати, а накрая успях да избутам и до трета, най-късна.
В 37+1 се родиха 2530 и 2320, само в термо легло ги сложиха за ден и ни изписаха заедно на 5-тия ден. За две седмици вкъщи доста са наддали. На по-голямата дрехи 48 размер вече й умаляват. Утре ще видим точно колко са качили.

# 1 306
Моите момчета се родиха 36+4дни.
Датата избрахме с АГ. Нямах никакви индикации са бързаме да ги вадим, освен това, че бяха разположени напречно и бебето разположено отгоре пречеше на брат си да качва кг.
Родиха се 3.700кг и 2.800кг. Бебето, разположено отгоре беше 3.700кг. Според докторите, това е огромна разлика в теглото.
Водят ги недоносени, но нямат изоставане във ваксини или в  каквото и да е друго. Сега са на 1г и 1м. Този, който се роди 2.800кг сега е по-едър от брат си Simple Smile
Съветът ми е да обсъдите всички въпроси с Аг-то. Пожелавам леко раждане!

# 1 307
Моите се родиха в 36+3. Водят се недоносени, но това го видях после в епикризата. Нито са били в кувиози, нито са имали проблеми с адаптацията. Едната беше 2500, другата 2700, но не мисля, че теглото е от значение.

# 1 308
Аз не помня в коя седмица я определихме. Беше около 34-та.
Имах серклаж, тапата започна да ми пада в 37 и 2 дни. Родих 37 и 6 дни. Планувано.
Момче 2750гр, момиче 2550 гр.

# 1 309
Родих в 37+1,като планираната дата беше за след няколко дни,но ми беше адски тежко,зверски подути крака и запушен нос. Бебетата изобщо не бързаха, а шийката ми беше 4см до последно. Като разбрах,че няколко дни не са от особено значение,се примолих да ги извадят малко по-рано. Бяха с тегло 2,370 и 2,590. Не са били в кувьоз. Всичко е много,много индивидуално.

# 1 310
  • гр. София
И аз смятам, че теглото не е от толкова голямо значение. Моите момичета се родиха 1960гр и 2560гр и по-малката се адаптира много по-бързо и стоя в кувьоз за много по-кратко от “кака си”, съответно я изписаха първа. Със сученето също ѝ потръгна много по-добре, като цяло е много по-адаптивна, оправна и безпроблемна.
По-скоро гестационната възраст е от значение. Моите се родиха в 35+5 дни. Надявах се да издържат поне до 37+0, но уви.

# 1 311
При мен беше по същия начин, като при Me myself родиха се в 35+6г.с. Каката я родих нормално тя избърза да излиза, по 2, 200 се родиха, малката (по часове) стоя в кувиоз много малко време, с адаптирането към биберон се справи бързо и я изписаха първа. Каката и беше трудно адаптацията беше на термо легло, не можа да се научи 2 седмици да цока и постоя 1 седмица отгоре в болницата. Сега вече и двете са супер, даже малката е близо 6 кила(на 3 месеца са)

# 1 312
Здравейте, момичета!
Чета, чета и се чудя има ли някоя успяла да прескочи 38/39 седмица? От сега ме предупреждават, че по-рано излизат, та да питам.

# 1 313
При мен малкото дете беше зле. На една моя приятелка също по-малкото дете имаше проблеми.
Успех с раждането.

# 1 314
Здравейте, момичета!
Чета, чета и се чудя има ли някоя успяла да прескочи 38/39 седмица? От сега ме предупреждават, че по-рано излизат, та да питам.
Родих в 40 г.с. Никакво намерение нямаха да излизат. Аз казах на доктора да ги вади вече, защото последната седмица много ми дотежаха. До тогава имах лека бременност и работих до последно. Слагах колан да ги придържа, че бая голям ми беше станал корема. Бяха планувани за след 3 дена (на термин)да ги извадят секцио, ама на мен вече ми омръзна да съм бременна, пък и 3 дена по-рано или по-късно, вече нямаше значение.

# 1 315
И при мен по - малкия беше доста зле. Брат му също беше зле, но не толкова.
Зависи от много неща

# 1 316
Аз по-скоро си мисля доколко е удачно да се чака 38-39-40г.с. 🤔 и не представлява ли риск за децата? На феталната ни посъветваха че до 37 завършена е хубаво вече да се родят и всичко след 38г.с. (завършена) е риск.

# 1 317
Аз по-скоро си мисля доколко е удачно да се чака 38-39-40г.с. 🤔 и не представлява ли риск за децата? На феталната ни посъветваха че до 37 завършена е хубаво вече да се родят и всичко след 38г.с. (завършена) е риск.
Доктора който ме израждаше, даде пример с ябълка, която зрее на дърво.
Разбира се, че ако има риск е по -добре да се извадят. При бременност с едно, никога не бързат да ги вадят.

# 1 318
Как все в България има рискове след определени седмици за тия бебета не знам.
Много е лесно да наплашил една бъдеща майка и да си уредиш едно леко секцио за удобен за теб ден и час.

# 1 319
Че много лекари искат да им е удобно е факт. Но нека не се лъжем,че рядко близнаци са в нормална и правилна позиция в корема. Моите бяха напречно, един върху друг. Този, който беше отдолу хич не му беше яко. И това в 34та седмица, по 2 кила и половина, ми представям си в 40та, по 3 кила и половина..

Общи условия

Активация на акаунт