Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 435
  • 511
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Че защо да не е справедливо? Щом единият родител се е нагърбил да гледа детето, напълно резонно да се възползва от общото жилище. Вече, ако няма дете, или след като детето е отгледано, да продават, да делят, единият да доплаща... и по живо, по здраво.

Иначе, щом собствеността е 50/50, кой колко дал... Може жената да е дала повече пари, но мъжът да е направил всички ремонти, да е купил обзавеждането, да е организирал всичко по докарването на апартамента в състояние за живеене. Може мъжът да е дал повече пари, но жената да е поела всичко по дома, да се е нагърбила изцяло с отглеждането на децата, да организирала всички семейни дела, докато той е работел. В крайна сметка, щом няма придобито собствено жилище преди партньора, все с нещо този партньор се е оказал решаващ другият да има (50%) жилище.

Ти, ако имаш едно жилище, и детето остане при теб след раздялата, ще си ок ли с половината пари да търсиш къде да се сврете с детето, или да останеш в общия апартамент, ама жена ти да ти определя личния живот?

# 346
  • София
Бившият това се заканваше - да спори доколко съм допринесла за жилището, адвокатката ми каза, че няма шансове.

# 347
  • France
Момичета, четете много внимателно между редовете за да се научите как разсъждават някои мъже. Вие с тях никога няма да сте равноправни партньори, които биват обичани и уважавани заради личността си, а като функция от мъжкото добруване и оценявани според това, което могат да допренесат - да гледат деца, да готвят, да бъдат верни и да не изискват твърде много. Ако смятате всичко това под вашето достойнство, бягайте далеч. Апартаменти се купуват, пари се печелят, но отношение никога не се променя. Дерзайте.

# 348
А защо мъжете пропускат, че Пешо не живее в техния бивш дом единствено размахващ "меча си". Същия този Пешо дели времето на вече НЕГОВАТА жена с децата на мрънкащия мунчо, невъзможно е да харчи само за себе си - а и мунчовите деца намазват от приходите на Пешо. Същия този Пешо, дето е голям проблем да е в бившото жилище на мрънкащ мунчо, напълно вероятно е да има ангажименти покрай децата, ангажиментите на децата, графика им, изхранването и обличането им, почивките им, свободното им време и т.н и то много повече от собствения им баща.

Та е редно човек не само с ревноста и егото си да мисли, а като възрастен и най-вече родител!

# 349
  • France
А защо мъжете пропускат, че Пешо не живее в техния бивш дом единствено размахващ "меча си". Същия този Пешо дели времето на вече НЕГОВАТА жена с децата на мрънкащия мунчо, невъзможно е да харчи само за себе си - а и мунчовите деца намазват от приходите на Пешо. Същия този Пешо, дето е голям проблем да е в бившото жилище на мрънкащ мунчо, напълно вероятно е да има ангажименти покрай децата, ангажиментите на децата, графика им, изхранването и обличането им, почивките им, свободното им време и т.н и то много повече от собствения им баща. 
Това е първото, което ми мина през ума, когато си представих вероятността Пенка да ми живее в къщата. И не почнах да вия с наранена гордост, а се замислих как би се държала с децата.
Явно въпрос на приоритети.

# 350
На мрънкащия Мунчо като му е такава драма кой го слага на бившата, продават семейното жилище, жената си купува свое за да отглежда и НЕГОВИТЕ деца, взима и Пешо, а с мрънкащия си споделят децата по равно, като той също да осигури дом, в който да ги гледа през половината време. Така ще има време и бившата да си го слага с който иска, а Мунчо няма да го раздава новия ерген и  ревнив бивш, а ще гледа и той деца. И да видим дали ще има време и пари и той за Тиндър.

# 351
Момичета, четете много внимателно между редовете за да се научите как разсъждават някои мъже. Вие с тях никога няма да сте равноправни партньори, които биват обичани и уважавани заради личността си, а като функция от мъжкото добруване и оценявани според това, което могат да допренесат - да гледат деца, да готвят, да бъдат верни и да не изискват твърде много. Ако смятате всичко това под вашето достойнство, бягайте далеч.
Не някои, а почти всички.
Щото пък жените не очакват от мъжа да им бъде опора, да изкарва пари, да гледа децата, да им бъде верен, и т.н.
Това да обичаш някой "заради личността му" е толкова мъгляво, че е все едно да е "заради сините му очи".
Естествено, че ще си с някого, ако с него ти е по-добре и ако ти обогатява живота; а ако не (но иначе е забележителна личност) - по-добре без него.

Ти, ако имаш едно жилище, и детето остане при теб след раздялата, ще си ок ли с половината пари да търсиш къде да се сврете с детето, или да останеш в общия апартамент, ама жена ти да ти определя личния живот?
Едва ли ще се оставя бивша жена да ми определя личния живот, но и никога не съм чакал жена да ми купува жилище (или част от него); но да речем ако така се случи, естествено че ще правя, ще струвам, но няма в жилище, което е купувала предната ми жена да доведа новата - това би било пълна наглост от моя страна.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 15:17 от chris78

# 352
Тук бих се съгласила с Крис.

# 353
Фил, няма смисъл, просто.

# 354
Имам друг въпрос тогава и той не е само до Крис, а до всички с опит в отглеждането на дете от преден брак с нов партньор.

Как точно бившият партньор компенсира новият, че поема част от задълженията по грижите за децата му.
Например - когато мъжът доведе децата от предния си брак за определените дни, новата партньорка готви, шета, забавлява детето, учи с него. Даже някой дами се престарават ... по мои наблюдения, смятайки че обгижват детето по-добре от собствената му майка?
Или когато Пешо живее с бившата жена и дава значителна сума пари за изхранването, обличането и почивките им /примерно/ биологичния баща как се реваншира?

# 355
  • София
Ми моят бивш съпруг никому с нищо не се реваншира, ама да е жив и здрав и да си живее живота.

# 356
За пореден път се убеждавам, че мъжете много ги е страх БИВШАТА да не бъде щастлива след тях.
Тази тема и подскачащите в нея мъжлета затвърждават тезата ми!
Честно, виждала съм ощетени и финансово и емоционално след раздялата и мъже и жени - мъжете в последствие приемат връзките на бившата сякаш тях ги онождат ....
То пък бива бива да не можеш да пожелаеш на някой, който си обичал да е щастлив пък дори и без теб, да не се погрижиш за бившата си жена до колкото ти е възможно пък дори и от теб да мине, да не искаш децата ти да живеят спокойно със щастлива майка и мъж, който също дава от себе си за тех  - еми това е някакво смешно човече ... его и нищо друго. Това е валидно и в двете посоки разбира се.
Омразата и негатизмът само натоварват човек. Щом е станала бивша, да прави каквото иска и с когото иска. Въпросът е, че тя (или той) са родители и на твоите деца и като такива е нормално да има притеснения относно новия човек във формулировката. По отношение на апартамента - какво правим ако целият апартамент е закупен преди брака единствено от мъжа, а след равода жената остава в него да живее с децата и с друг мъж? Представям си в една такава ситуация какво би казал Крис Joy

Да не говорим, че след всички сладки приказки за мъжко провайдърство, ако връзката се разпадне, жената се оказва заложник. Уж има нещо, ама нямала право да разполага с него. Тоест, тя има нещо, само докато изпълнява раболепно всички изисквания на мъжа.
Според мен ако мъжът е виновен за края на брака и е поискал развод, би трябвало да осигури бившата си жена докато тя не се омъжи повторно - точно защото тя е изпълнила ролята си на жена в семейството (с приоритет върху семейството, децата и т.н.) и поради това заслужава издръжка. Ако обаче тя е работила наравно с него и са били 50/50 във всичко, тогава не виждам защо той да трябва да носи отговорност за нея след края на брака. Относно конкретния казус - повече ме притесняват децата и връзката им с новия мъж, а не жилищния въпрос.

# 357
  • София
Не виждам как мъжът носи отговорност към жената, остъпвайки временно 50% от жилището, в което ще отглежда детето им. Ако го чувства така, винаги може той да стане отглеждащия родител.

Едва ли ще се оставя бивша жена да ми определя личния живот, но и никога не съм чакал жена да ми купува жилище (или част от него); но да речем ако така се случи, естествено че ще правя, ще струвам, но няма в жилище, което е купувала предната ми жена да доведа новата - това би било пълна наглост от моя страна.

Не говоря за жилище, което жена ти е купувала, а за семейна собственост 50/50, а детето го отглеждаш ти. Така че пак заобикаляш въпроса.

# 358
  • Paris, France
Ако мъжът е останал в жилището и той е отглеждащият родител, защо да не заживее с друга жена? Или до пълнолетие на детето ще се свира по хотели и ще търси квартири? Няма ли другият родител да се чувства по-спокоен, ако детето е под собствен покрив, а не под този на непознат мъж/жена? Нали ако нещо се разтури един ден, детето ще бъде изхвърлено на улицата от дома, с който е свикнало?

А защо да заживява с друга жена? Тази друга жена не е никаква на децата от предишната връзка и те едва ли ще са щастливи от още един човек и вещите му в дома им. Ако е шейх Мактум, има няколко палата с персонал и може да настани новата жена в друг дом, който да си е неин - ОК. Ако ше води в тристайката нова, че и с нейно дете - не става.

Няма да се съглася моите деца да отиват да живеят у чужда жена, нито бих се съгласила баща им да съжителства с друга докато не са пълнолетни и живеят с него. Няма лошо в хотелите и много мъже точно така правят. Има и връзки, в които всеки си живее на къщата и са много подходящи за отглеждащи родител. Майка имаше няколко такива връзки, но с нов мъж тръгна да живее чак когато бях вече женена и имах деца. В неговото жилище, естествено. Докато съм била нейна отговорност, не си е позволила да ме стресира и депресира с тъпкачи, тръпки, нови мъже и други деца, бляк.   

Ако се бях развела докато бяха малки децата и бяха останали при мене, чужд мъж щеше да влиза само докато съм там и за кафе, вечеря, парти. Да живее там и да остава сам с дъщеря ми или сина ми няма да стане. Същото очаквам от другия родител и съм го обсъдила преди да тръгнем да живеем заедно и да имаме общо дете.

У родители аз с дете не можех да се върна и бях предупредена много преди да родя. Не съм заминала с дете и не е редно с дете да се връщам. Родителите ми не са боклукчийски кофи.

# 359
  • София
Няма да се съглася моите деца да отиват да живеят у чужда жена, нито бих се съгласила баща им да съжителства с друга докато не са пълнолетни и живеят с него.

Добре, че закона не разсъждава като теб, че щях да си остана без истинско семейство след куция първи опит Simple Smile
(приемам, че това е обсъдено и решено с партньора ти и важи за вашата връзка, разбира се)

Общи условия

Активация на акаунт