Февруарски бебчета

• 37 250
  • 879
  •   1
Отговори
# 90
И аз имам такова, нормално е

# 91
нормално е това са си още лохиите

# 92
Е, добре, благодаря ви Heart

# 93
Използвате ли чувалче за сън и ако да кое бихте препоръчали

# 94
  • София
Ние за 1 месец бяхме качили почти килограм, на смесено хранене сме, но за мен е важно педиатърката да каже, че всичко е наред, има бебенца, които качват по- малко и по- бавно наддават, но това по никакъв начин не трябва да тревожи майките, ако всичко е наред🙂

Ние сме така само 600 гр, заради алергията, сега спряхме кърмата и минаваме само на АМ специализирано и на гастро ще ходим, че детето се измъчи брутално много. Спрях да кърмя и почна да си яде и да се изхожда нормално и гърчовете с киселини намаляха драстично. Въпреки горчивия опит е порастнала 6 см и все пак е вдигнала кг, надявам се на следващата консултация да се наместят нещата вече. Измъчих си детенцето. Sad

# 95
От какво е алергията и как разбрахте за нея
Ние за 1 месец бяхме качили почти килограм, на смесено хранене сме, но за мен е важно педиатърката да каже, че всичко е наред, има бебенца, които качват по- малко и по- бавно наддават, но това по никакъв начин не трябва да тревожи майките, ако всичко е наред🙂

Ние сме така само 600 гр, заради алергията, сега спряхме кърмата и минаваме само на АМ специализирано и на гастро ще ходим, че детето се измъчи брутално много. Спрях да кърмя и почна да си яде и да се изхожда нормално и гърчовете с киселини намаляха драстично. Въпреки горчивия опит е порастнала 6 см и все пак е вдигнала кг, надявам се на следващата консултация да се наместят нещата вече. Измъчих си детенцето. Sad

# 96
  • София
От какво е алергията и как разбрахте за нея

Педиатърката позна симптомите. Алергията е към Кравешкия протеин в млякото, защото беше захранена с пронутра (понеже бях на АБ след раждането) - появи се подуване на носната лигавица + запушване, повръщане на фонтани, диария, колики и пъпчици по лицето ( аз имам същата непоносимост към краве мляко), сменихме млякото с Аптамил ADC и педиатърката смяташе, че кърма ще е ок, ако огранича млечните, почнахме кърменето и спрях млечните( аз поради моята непоносимост не ям особено много), но детето беше гладно след кърмене и търсеше АМ + до час след кърмене имаше диария и понякога повръщаше цялото количество кърма + АМ, голяма мъка изживяхме последния месец, от спокойно хране в началото вече вдигах кръвно преди хранене, защото беше станало супер тегавос тези повръщанки и проблеми. В следствие на тези екшъни е наддала малко, махнах сега и кърмата и детето си спи и ака, дори колики няма за момента, фонтаните спряха, остана само рефлукса леко, но не е това, което беше преди. Сряда сме на гастро все пак да я погледне по-подробно и да каже, ако трябва да пускаме допълнителни изследвания.

# 97
за жалост тази алергия трябва да спреш изцяло не само млечните а и ядките и яйцата. И да минат поне 2 да не кажа 4 седмици да да има резултат от твоето спиране.Тегава история е това нещо то сега трябва и алерголог и гастро да следи детенцето Sad И ще имате по бавно захранване.
Но какво общо има това че е пило АМ с алергията ? Нещо това не го разбрах.Те повечето деца са пили АМ в днешно време от раждането. Алергията си се раждаш с нея тази за казеина в случая или лактозната бебешка.
Някои деца ги израстват с времето.
Вие пуснахте ли тест ?

# 98
Много ме замисли сега. Бебето е със ситни пъпчици по лицето, няколко има и по торса, отдавах го на бебешко акне, но сега се замислих възможно ли е да е алергия и при него. На смесено е, пронутра на Аптамил, а аз си ям редовно млечни продукти. Детето хапва и малко след това започва едно яко напъване и доста плаче. Изхожданията са доста течни, но няма повръщане поне. За лигавицата на носа не знам дали е подута, но много хърка вечер. Та ако махнем повръщането, моето момче е със сходни симптоми на непоносимост. За съжаление консултация имам чак след 2 седмици..

# 99
Някоя сменяла ли е марки адаптирани млека и имало ли е проблем и повече колики бебчето?

# 100
От кой пробиотик сте доволни? Ние сме само на кърма и приемаме Биогая, а за коликите давам Лефакс и Санколик, но напъните и подуването продължават. Искам да сменя пробиотика и не зная с кой..

# 101
Някоя сменяла ли е марки адаптирани млека и имало ли е проблем и повече колики бебчето?

Да, смених и то на своя глава.
В болницата са я хранили с Нан и продължихме месец след изписването пак с него и всичко беше наред докато след това не дадох Хип и буквално се мъчеше с часове докато се изходи. Върнахме се на Нан и всичко се нормализира, но не веднага.

А, пробиотик давам БиоГая и дори ще го продължим до навършването на 2-рия месец по препоръка на педиатър. Доволна съм от него.

# 102

В болницата са я хранили с Нан и продължихме месец след изписването пак с него и всичко беше наред докато след това не дадох Хип и буквално се мъчеше с часове докато се изходи. Върнахме се на Нан и всичко се нормализира, но не веднага.

А, пробиотик давам БиоГая и дори ще го продължим до навършването на 2-рия месец по препоръка на педиатър. Доволна съм от него.
Аз направих същото буквално се мъчим от една седмица насам само че аз смених Аптамил със мляко на ДМ спрямо положителни отзиви..
Колко време отне да се нормализира бебчо?

# 103
Някой давал ли е ам на новалак за колики ?. Просто нищо не помага, по 5-6 часа плаче, нито лефакси, омнибиотици и т.н. нищо не помогна.

# 104
В болницата му даваха нан комфорт и вкъщи продължихме същото. На 6тия ден педиатър ни каза да даваме фризолак ХА защото било по-хубаво и го предпазвало от болести като диабет като пораснело  и първо дете и лекар ми го казва та му го смених. Още като го смених веднага почнаха яки колики, рев, дране и т.н. вече е 20 дни на това мляко и все още има силни колики въпреки капките и се изхожда веднъж на ден. И сега се чудя да го сменям ли с друго мляко или по-зле ще стане така

Аз направих същото буквално се мъчим от една седмица насам само че аз смених Аптамил със мляко на ДМ спрямо положителни отзиви..
Колко време отне да се нормализира бебчо?

Общи условия

Активация на акаунт