“Като две капки вода“ - сезон 12, тема №2

• 44 773
  • 834
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Тази година има видима разлика в това отношение. Не са само танци, а възпроизвеждат клиповете. Ако не бяха двамата Владовци, сезонът щеше да е провал. Не казвам, че другите са зле, но се представят много колебливо. Липсват още 2 добри на мястото на Мария и Панайот примерно.

# 541
  • Другата България
Тази година има видима разлика в това отношение. Не са само танци, а възпроизвеждат клиповете. Ако не бяха двамата Владовци, сезонът щеше да е провал. Не казвам, че другите са зле, но се представят много колебливо. Липсват още 2 добри на мястото на Мария и Панайот примерно.
Именно.
И това се забелязва не само при изпълненията на Зомбори, а на всички, във всеки лайф.
Приносът е на Владо Михайлов, той от тази година е част от екипа и разликата е очеизвадна, в това отношение.

# 542
Според мен за сценографията е давал идеи Владо Михайлов.

То и аз мога да дам идеи. Но кой и как ще ги реализира. А и работата на Владо Михайлов е актьорската имитация, а не декора и визуалните ефекти.

# 543
Аз да попитам - това, че им е забранено да правят лицата черни и да слагат афро прически на цветнокожи изпълнители вярно ли е или водещите се шегуваха снощи? Защото е пълен абсурд, ако наистина ще е така - чернокожи изпълнители в бял вариант Rolling Eyes Да не говорим, че лично за мен това е много по-сериозна дискриминация, отколкото, ако си ги правят такива, какито са.

# 544
Той е достатъчно талантлив и според мен най-малкото е дал идеи и кое как да бъде по сцената. За актьорската игра има значение и позиционирането спрямо декора по сцената, съответно може актьорът да измисли включване на непредложени елементи в декора за по-успешно представяне . За осигуряване на изпълнението  - има си хора, които трябва да са ангажирани и за това.
П.п. И Иво Аръков се е справил доста прилично вчера. Наско ми хареса, ама … пак си е Наско. Християна (очаквано) е пяла добре, но и тя си е Християна.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 09:41 от fenyx

# 545
  • софия
Аз да попитам - това, че им е забранено да правят лицата черни и да слагат афро прически на цветнокожи изпълнители вярно ли е или водещите се шегуваха снощи? Защото е пълен абсурд, ако наистина ще е така - чернокожи изпълнители в бял вариант Rolling Eyes Да не говорим, че лично за мен това е много по-сериозна дискриминация, отколкото, ако си ги правят такива, какито са.
Не е шега.
Цветнокожите отвъд океана не се шегуват по тези въпроси 🤪

# 546
Явно някой не прави разлика между режисура и сценография. И костюми, разбира се. А че самия продукт е съвместна работа и всеки дава идеи на другия е ясно.

# 547
А чие дело като сценография е пълзенето на Мария на 4 крака по гол задник? 😁

# 548
Хайде да напиша нещо, което с един клик всеки може да провери, ако не знае. Сценографията е вид изобразително изкуство, свързано със зрителното оформяне на сцената посредством декори, осветление и т.н. Така че пълзенето на Мара няма нищо общо със сценография.

# 549
Е, аз да не съм професионалист в областта, та да съм длъжна да ги знам тия неща?! Като сте толкова навътре в нещата и така компетентно ни информирате, с какво тогава има общо въпросното пълзене? В крайна сметка не е ли сценография масата с китки, по която пълзеше?

# 550
Режисура, сценография... не копират ли напълно клиповете 1:1.
Нали повечето се жалват, че имитират клипове на песните.
А на клип звък се добавя отделно. А тук се налага да подскачат и да пеят.

# 551
Мария с вчерашния грим приличаше на Влади Априлов.
https://nova.bg/shows/person/917/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8- … 0%BB%D0%BE%D0%B2/

# 552
Мисля, че и Зомбори оригинално е тръгнал от зад кадър, но пък Влади Михайлов е педант и работохолик, резултатите са налице

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 18:29 от Mama2288

# 553

Миналата година си спомням, че срещнах доста набрала тема в Редит за черния грим в Полските "Капки". Въобще не ги интересуваше какво е предаването, каква е идеята и прочие, вижда се само, че се прави Blackface по европейска телевизия и стана панаира. Разчуло се е и другаде сигурно и от създателите на формата са си вързали гащите. В днешно време имидж страхът основно води шоубизнеса.

# 554
Преди години мисля,че Михаела Маринова беше с маска на чернокожа изпълнителка от ЮАР.Не си спомням подробности,но някакви чужбини имаше голямо възмущение.Някакъв сънародник на оригиналната изпълнителка  се беше изказал:Толкова ли не можаха да сложат чернокож в тази роля.Нито разбрал,или не иска да разбере какъв е формата.Това било недопустимо.Важното е да пищят,че някой ги дискриминира,макар в случая да не виждам дискриминация.
Не разбирам защо и какъв точно проблем имат чернокожите с цвета на кожата си?

Общи условия

Активация на акаунт