Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 17

• 45 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Няма нужда, най-вече в моите очи няма нужда от такива огромни мастодонти и комплекси
Не остана район който да е с предимно ниско строителство и къщи.
Преди 30тина години мислехме да вземаме място за къща на ул. Мир над околовръстното. Сега като гледам какво се застрои там ужас.
По пътя за Галата също блокове, а на поляната от Галата към Боровец север пак комплекс Angry

# 106
Специално за Аспарухово и пътя за Галата - понеже често ходим на плаж в тази посока, - новите сгради и новодошния контингент рязко са започнали да подобряват облика на тези места, който автохтонното население беше наложил. В този смисъл, районът на Аспарухово (плюс Галата и околностите) мисля, че много спечели от вълната руснаци и украинци.

# 107
Толкова хейтъри на Варна са се събрали тук...а защо не отидете да живеете на място, което предполага развитие - от тук разбрах, че цените в Испания били същите Simple Smile ? Вместо да се радваме, че градът се развива (доколко това е мислено и планирано е отделен въпрос) и да насърчаваме това развитие, тук се задава въпросът "защо трябва Варна да расте". Вероятно има някакви причини, и те едва ли се крият само в алчността на инвеститорите, нали? По подобни причини, но с много по-бързи темпове растат София и Пловдив.

# 108
Хайде сега кисело Ви е гроздето около Фемили Гардън, Лабиринт и Фамилиите. Дървета видях, че има и теперва ще се растат, даже и парк им правят във Фемили Гардън. Всеки си има гараж или паркомясто, устроено ,почистено с добра локация, бариери, контролиран достъп, ниски месечни такси....., да продължавам ли още.
Да, виждам, че цените са високи, но все пак новото си е ново.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 10:19 от vgi

# 109
Хайде сега кисело Ви е гроздето около Фемили Гардън, Лабиринт и Фамилиите. Дървета видях, че има и теперва ще се растат, даже и парк им правят във Фемили Гардън. Всеки си има гараж или паркомясто, устроено ,почистено с добра локация.
Кисело ми е гроздето с фамилиите?!? 😁 В тази тема положението е кой каквото е видял в тоз живот.

# 110
  • Варна
Фемили Гардън стана доста прилично. Въпреки, че тук там в квартала все още има джобове на съпротива кипящи от индустриална дейност и звуци на флекс, които ще помагат на дърветата в парка на ФГ да растат по-отговорно.

# 111
Фемили Гардън стана доста прилично.

А Вие бихте ли купили от там, въпроса не е само към автора на поста а към всички, нямам впечатления към комплекса нито положителни нито отрицателни, както и за предния си пост с обявата на 2 стайния стара тухла нищо лошо или хубаво мога да кажа, но ме кефи много, да чета мнения на хора, едно съм разбрал в живота има много умни хора от които може да научиш много неща, най-вече за неща, които не са ти много ясни Simple Smile

# 112
Аз не бих живял в имот в претъпкана сграда с 1000 съседа. Вземането на решения е мудно, всеки чака на другия да не се прекара за каквото и да е. Професионален домоуправител е задължителен, а той няма интерес да се правят подобрения, за  да харчи време и средства, най-му е лесно само да прибира пари.
И този парк между двете сгради е нож с две остриета, сутрин хубаво приятно, вечер в най-добрия случай до полунощ, тийнейджъри ще викат и крещят.

# 113
  • До морето
Ох, два пъти тръгвам да пиша, но още се смея на "кисело вий гроздето". По целия широк свят да живееш в такива мастодонти, натъпкани като копърки в консерва, означава, че просто нямаш възможност за нищо по-добро. В блок, в който живеят 2 села народ не се предполага кой знае колко високо качество на живот. Особено в държава като нашата, където всички имат права, никой няма задължения и царува мотото "Никой не мой ми каже ко шси прая у нас си!".
Хората бягат настрани, на широко, дори и да е блок, да е ниско строителство, да има пространство. Да има широка улица и лесен достъп, да има двор, но на този двор да има място за всички живеещи, не да правиш график през лятото кой ще ползва басейна и барбекюто както във Варна Сити Юг/Парк бла-бла.
Ние пак откриваме топлата вода 30-40 години по-късно. Строят ни огромни блокове с миниатюрни апартаментчета вътре, слагат помпозно име, бариера и 4 пейки и воала-  Ето ти, Ганьо затворен комплекс за космическа сума. И даже успяват да ни убедят, че нещо супер луксозно си купуваме.

# 114
Мисля, че тези апартаменти са разкошни за под наем.  Всичко на една ръка разстояние.
Определено, когато купувах си го представях по друг начин, но и крайния резултат ме задоволява.
Категорично гроздето е кисело.
Някои хора не могат да си представят, че всеки има различни потребности. Един му е нужно да е на село и да се буди от петела, на друг му трябва градска среда. И ако имаш нужда от жилище в центарлен градски район, какво по добро от ново жилище? Може би старите панелки, които са много просторни и ароматни.
Не търся отговор.

# 115
В самия факт, че е ново, няма нищо хубаво. Или поне аз не виждам... Ако е построено добре, с качествени материали, читав проект, и прилична инфраструктура наоколо - да, по-добре е от старото, защото все още не е осрано от живущите там, и известно време няма да се налагат ремонти.

Но обикновено новите сгради из Варна са нейде на майната си (защото из центъра вече е застроено със стари сгради), проектирани са зле, и са изпълнени също зле...

# 116
Мисля, че тези апартаменти са разкошни за под наем.  Всичко на една ръка разстояние.
Определено, когато купувах си го представях по друг начин, но и крайния резултат ме задоволява.
Категорично гроздето е кисело.
.....

На една ръка разстояние са : да работиш в тих труд, другия вариант е ако работиш в затвора или имаш близък вътре. Моловете са на две и три ръце разстояние Wink
А за гроздето ще го подмина с усмивка.

# 117
Ники, злобата е лошо нещо. И вреди най вече на теб самия.

# 118
Какъв точно е проблемът, че е старо строителство? Ако беше ново - по-гуд ли щеше да бъде? Все маломерна душегубка за много пари...
Това е все едно да вземеш стара кола или стари дрехи или стар хладилник и да питаш какъв е проблема. Няма проблем, но новото си е ново.

# 119
Аз злоба нямам,за какво да злобея..... че So Lucky* си затворила за 3-4г едни пари в апартамент - голям праз. За толкова време с тия пари и правилно инвестиране, можеше да имаш два апартамента,тогава ще се впечатля.
Но по-интересно ми е как хората изкривяват така нещата, че да звучат за тях и другите супер.
Навремето обикалях с един брокер, за този човек посока север липсваше. Така никога не предлагаше на клиентите си северен апартамент. Или беше източен или западен, и това зависише в коя страна на сградата се намираше.

Общи условия

Активация на акаунт