КГБ = Клуб на Готините Баби - 220

• 36 496
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
 ДОБРЕ ДОШЪЛ АПРИЛ!

Да пием първо априлско кафе:
Днес е  Денят на шегата  в който празнуваме смеха и комедията. Историята на празника разказва, че по света 1 Април се отбелязва по различен начин. На запад е по-познат като April Fool’s day. В буквален превод означава Денят на глупака, или както още е известен Ден на лъжата. Традицията в западните страни е на този ден да се шегуват като “излъжат” приятелите си.Част от традициите на деня включват и различни номера, които взаимно да си правят.
Една от емблемите е "Пинокио“ —малкото момченце, което от всяка лъжа му расте носа е описано в  най- художествената и най-популярната книга за деца в Италия, която е спечелила сърцата на всички деца в света и  у нас.  Дървеното човече /пин е бор, дърво/,  създадено от татко Джепето в романа на Карло Колоди се продава като кукла, сувенир,  магнитче във всеки магазин във Флоренция. Пинокио  е един от многото символи на прекрасния град.

При нас емблема на хумора и сатирата  е  Габровската котка с отрязаната опашка.
И още един любим сериал на нашите деца е "Ну пагади" , а и на нас в който има много смях и шега.  
 Да си припомним в  деня на шегата и за него.
Хубав ден и много усмивки и смях за всички ви.

# 211

Добро утро Нинка, добро утро момичета от Велинград!
На малка ваканция сме! Свежо, тихо и спокойно!
Пожелавам и на вас усмихнат и спокоен ден ! 🥰

# 212
  • Вила Великула
Добро утро на 1 април. Успяхте ли да излъжете някого? Аз се справих блестящо. Толкова убедително обясних на ММ как цяла нощ е валяло дъжд и той се върза на шегата.
Кассс, приятно изкарване и да си починете.
Чакам утрешната среща с нетърпение.

# 213
Чакам утрешната среща с нетърпение.

И аз Simple Smile.
Толкова отдавна не съм ви виждала...

Добро утро и честит нов месец, отметнахме първото тримесечие...
Живи и здрави да сме и все така готини, да се срещаме на раздумка и тук и в реала и да споделяме само хубави моменти... Не толкова хубавите просто да ни заобикалят и да не ни се случват...
Хайде - усмивките и който накъдето е....
Поздрави!

# 214

Добро утро! Задава се летен ден, няма да ви лъжа.
На тази поляна съм пораснала, дърветата са на помпената станция, в дерето е рекичка,  вдясно стопански двор. Снимката  е на съседката ,на 50 метра от нашата къща. Тази сутрин  я поднесе като миналогодишен спомен за две дъги във фб.  Там са отишли баба и  дядо като са създали семейство  и градили живота си.  Срещу стопанския двор са къщите на преселници от село Бара, баралии  им викат, цял квартал е, останало на дъното на язовир Росица, баща ми  пък и строил с други на този язовир, те са разселени в няколко места ,тези са пожелали в нашето село. Къщите им са копия на техните, дето са напуснали ,каменни  отдолу, двуетажни, построили са им  реципрочно на техните домове нови. След тях е известни я ни парк Тараклъка, там стават  културни  мероприятия, песенни конкурси на района,  има футболно игрище  и имаше лафки , дансинг ,там ходехме на забави. Сега не съм ходила от десетилетия да видя какво е  ,но съседката редовно  снима, дъбовата гора си е там, вековна, красива и пак млада.
 Май са секли на места, че има и  тънки дървета.
 Няма и да отида, поне снимки виждам.
 А аз мисля да се разходя до центъра и  после каквото дойде да бутам напред.

# 215
  • София
Добро утро!
Борянка, точно навреме слагаш снимката.
Сутринта с Мрънч говорихме за дъгата, обясняваше за нея.
Сега внимателно разгледа снимката.

# 216
Добро утро!    Излюпих се!  Още съм по пижама, ама след малко отивам до един магазин, където щели да продават   летни панталони, както обеща продавачката.
На всички пожелавам хубав  първоаприлски ден   и още по-хубав цял месец април!   

# 217
  • София
Добро утро, дружки!
Все още не съм излъгала никой, но мен ме метнаха моите "студентки". Чакаха ме пред сградата, в която са лекциите ни и ми казват, че ключът от залата е изгубен. Усмихнах се и им казах, че ще намеря друга зала. Отивам при портиера, а той ме светна, че сигурно са се пошегували. Така и излезе. Успяха момичетата.
ТАНУ, защо не дойдеш с внучката. Аз все още не съм питала моите внучки, но не изключвам, че може и да се навият. Току що говорих с двете - съгласни са.
Отивам за малко да се опъна на диванАта, а после ще скокна до кабинете, че все ще се намери някой спешен случай, та за днес са двама. Бях предупредила пациентите, че тази седмица няма да работя. Е да, ама не!

# 218
Като гледам снимката се чудя какво липсва, рекичката, бара по нашенски , че тъничка като девойче е там, но имаше тополи ,грамадни край нея, няма ги. Някой се е сдобил с дървесина, но не е засаждано ново. И чешмата не се вижда ,голяма за пране на черги , килими. И поене на добитък. То никой не постила вече,   и добитък няма та всичко е наред. А по баира се пързаляхме ,доста е стръмен, но пак не се вижда ,скрит е по средата на поляната,  Помпената е на нашия бряг, отсреща  са други хора. Помня, че в ляво, дето не се вижда и навътре имаше бент, там се мокрехме, там топяха снопи гръсти  и после ги чукаха за коноп. А ние  си вземахме клечки от гръстите и ги пушехме на ужким.

# 219
Хич не се наемам да дойда с внучката. Много ни е лош транспорта. Маршрутки има смо по три на ден в посока. Отделно са малки и препълнени с пътници. Понякога не може да се диша. С ЖП-то още по-зле. Правят ремонт по трасето и на половината път има прекачване на автобус. Абе, тегаво е. Отделно вече се договори с една нейна ваканционна приятелка да си играят.
Само да е здраве, ще се видим следващия път.

# 220
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пием кафето с книжка и си спомним дните когато бяхме малки и четяхме нашите книжки - детските:
Защото днес 2-ри април е Международен ден на детската книга . Датата е избрана, тъй като на нея през 1805 г. е роден известният датски писател Ханс Кристиан Андерсен.
Вероятно малцина от нас знаят, че един от най-известните писатели в лицето на Ханс Кристиян Андерсен e посещавал българските земи през далечната 1841 г. и е успял да се докосне до нейната уникална природа и бит. Тази неочаквана среща се осъществява благодарение на приключенския дух на писателя и неговата любов към пътуването.
Нека да въведем децата във вълшебния свят на детските книжки, за да посеем още в най - ранна детска възраст любов към четенето.
Хубав ден ви желая.

# 221
  • Вила Великула
Добро утро Нинка, добро утро момичета.
Детските книжки са нещо много любимо за мен. До скоро четяхме на внучката вечер като лягаше да спи /така е научена още от бебе. Не разбираше нищо, но всяка вечер и се четеше приказка/, а сега като си легне тя ми чете. Справя се доста добре. То и за мен навремето това беше любимото занимание. Била съм от децата, които се криеха под чаршафите да четат, котато ни слагаха да лягаме. Мечтата ми беше да стана библиотекарка, за да съм сред книгите.
Сега отивам на тръстиката и на обяд съм на линия за срещата с вас.

# 222
  • Кубрат/ Пишурка
То вече май е добър ден!
И аз обичам детските книжки. Четях на децата, а после и на внуците. Явно съм успяла да вдъхна любов към четенето поне на Анжелка - и у дома четеше много и сега в Англия има вече два рафта книги. Мен пък майка ми ме научи. Тя дълги години беше библиотекарка.

# 223
  • София
Привет, дружки!
Прибрах се от срещата. Няма да влизам в подробности - както винаги, свежо, зареждащо, емоционално. Още докато се разделяхме на тротоара пред Дядото и заваляха предложения да се срещнем съвсем скоро, даже преди големите празници Цветница и Великден, този път в Китайския. Обещахме си да го направим. Речено, сторено! Съвсем скоро ще пусна обявата. Стягайте се!

# 224

Стегнати сме Simple Smile - срещи да има Simple Smile.
Радвах ви се и пак ще ви се радвам Simple Smile . А специално този  китайски с толкова много хубави спомени е свързан, че дори само мисълта за него ме усмихва Simple Smile .
Хайде след китайския е ред и на нашия квартален Мол - Kasa esperanza , да подомакинстваме и ние от крайните квартали Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт