КГБ = Клуб на Готините Баби - 220

• 36 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз се прибрах. По-точно Фло и внучки ме извозиха до нас.
Знаете как е - хубаво, интересно и кратко.
Сега чакаме следващите дати и дан о повече хора дойдат.
У нас са се хранили и гледали добре с активното участие на дядо Пл.
За детските книги - четях ги, но без много интерес. На 5 г. баба ми ме научи да чета по 1 старо издание на Клетниците/с  Ъ и други букви/. После изгълтах всички криминалета и любовни от същата серия. Обяснимо Баба Цоцолана и Овчарчето Калитко не ми бяха интересни. Сега чета само ел. книги - на таблет, телефон. По-удобно ми е, нагласям си шрифт и яркост. Не купувам хартиени, много място заемат, а и не препрочитам.
На Ани баба и четеше актуалните през 90тегод. книжки. Слушаше, но филмчетата и бяха по-интересни. Като излезе Хари Потър се отприщи да чете и от тогава не е спирала. Но въпреки 2 -3 четеца и други устройства тя пък си държи на хартиените. Все мъкне тухли насам-натам.
На Мрънч му е интересно, иска мама да му чете. Мрънла още не проявява интерес, но и това ще се случи.

# 226
  • Вила Великула
И аз да рапортувам. Доставих Ениса до дома и и аз се прибрах. Дори поработих малко. Сега ще почивам.
Май забравих да ви кажа, че вчера покрай мушкатата, които си купих си взех и 6 корена домати. Три са ранни и три някакви нормални. Засадих ги вчера в оранжерията, но понеже при нас си е още студено рано сутрин са завити в едно покривало със специална, много лека материя. Никога не съм садила толкова рано. Преди 3-4 години, беше пак така толпо и аз около 20 април ги сложих в оранжерията и те измръзнаха. Сега са само шест, за да не ме е яд, ако стане нещо. Останалите ще ги садя както обикновено след 5-6 май.

# 227
И аз се доставих след срещата за 12 минути с 5-цата! Сега вече и китайския ще достигам за трийсетина минутки. Simple Smile
            Фло,  малките красавици се предствиха отлично. Моите щяха да са ошетали центъра.

# 228
  • Кубрат/ Пишурка
А снимки?

# 229
  • София
Няма снимки, Яне. Не пускаме компромати. Все пак сме КГБ. Трябва да сме дискретни. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 230
  • София
Добро утро, приятелки мили!
Да пием кафе със здраве и да се залавяме с предстоящите задачи:
Много съжалявам, че не можах да ви видя вчера, но не се чувствах добре. Последните дни съм много зависима от времето и тези слънчеви изригвания, но ще се "оправя".
Прочетох, че на 3-ти април 1860 г. по време на тържествената възкресенска литургия в българската черква “Св. Стефан",  Иларион Макариополски не споменава името на цариградския патриарх.  Според църковните канони този акт означава публично отхвърляне върховенството на патриаршеската власт и демонстрира желанието на българите да имат своя самостоятелна църква и да не зависят от друга църковна власт. Така и става.
На 3-ти април,  но през 1879 г. също така е избрана столицата на вече възстановената българска държава – София.

Малкият град с едва около 12 000 жители според историята  става столичен с два гласа преднина пред болярския Търнов град. София е предложена от Марин Дринов и избрана заради аргумента, че е в средата на българските етнически територии.
Честит празник на всички - не само на " софиянки" и всичко добро.

# 231
  • Вила Великула
Добро слънчево утро. Чакаме Нинка с кафетата, а аз се приготвям да тръгвам. Днес дори не съм сигурна, че ще стигна до офиса, защото програмата ми е наредена. Сутринта съм на маникюр, после малко свободно време, което може би ще използвам според ситуацията. В 12.00 съм на обяд с дъщерята на най-добрата ми приятелка. Момичето живее в Палма де Майорка/сега се казва само Палма/. Поканили са ни това лято да изкараме там почивката си и трябва да видим дали ще успеем да нагласим графиците си, така че и те да са свободни и ние. След това ранния следобяд съм на изследване на костна плътност и после като се прибера ще работя.
Янче, нямаме снимки от вчера, а дори и не сме се сетили да си направим, защото бяхме увлечени да си разказваме разни историики. Времето мина неусетно.Докато аз пиша и Нинка е сервирала кафето и е разказала увлекателни истории за столицата ни. Нинка, съжалявам че не се видяхме. Надявам се следващия път, който ще е много скоро.

# 232
Добро утро!

Радвам се, че сте си изкарали приятно. То няма как да е иначе.
Ние с внучката активно се забавляваме.Вчера дойде и приятелката и стана още по-весело.  Добре, че вече са големи и почти с всичко се справяха сами, та имах време за градинарстване. Имам много нароили се ириси и се договорих да дам на общината да си ги садят някъде си. Извадих доста. Повечето  останаха, но днес, когато дойдат да ги вземат, ще питам дали искат още. После посадих 20 корена домати в парника.
 Пипи, аз през нощта слагам върху всеки корен десетлитрова бутилка от минерална вода с отрязано дъно. Ако стане мноооого студено, върху бутилките мятам едно покривало.
За днес освен шарени къдрави макарони за закуска и мързелива пица за обяд, нищо не е точно планирано. Ще решаваме в движение.
Хубав и успешен ден на всички!

# 233
Добро утро и от мен!
За разлика от Нинка, аз по това време се чувствам прекрасно - кипя от енергия и добро настроение Simple Smile .

Нина НН, съжалявам.
Скоро всичко при теб да се нормализира и да се видим на следващата среща. Има такива моменти ....

Пипи, добра програма си си спретнала, съчетание от полезно и приятно Simple Smile . А работата не е заек Simple Smile ...., нали Simple Smile ...

И аз днес имам ,,амбициозна"' програма да изпълнявам, че как иначе Simple Smile - след обяд очаквам двете ми пиленца да ,,кацнат"" в мо'йта къща Simple Smile . Половината ваканция бяха при другата баба, втората половина - при мен. Третата баба ще е на а ред след ваканцията Simple Smile ...
С Чарли сме в трепетно очакване на много забавления, разходки и смехории Simple Smile.

Хубав ден момичета- кокичета и бабетки- кокетки Simple Smile  някои я недоюбваха тази дума, но аз  за мен ,,не съм противна"" да бъда наричана така Simple Smile ), усмихва ме Simple Smile.
Еее, толкова за сега - чаф, чаф Simple Smile .

П.п. Хубаво изкарване на а Касс- и, ако още са на екскурзионната си почивка. Ако са се прибрали - пак да им е хубаво, където и да са Simple Smile.

# 234
Добро утро и от мен! И аз днес имам волна програма. Вчера стовариха контейнер на паркинга зад сградата за 5 дни и сега започвам голямото пролетно чистене. Всички компютърджии ( канцеларски плъхове) с метли и лопати вън- да ги види слънцето. Ще съберем боклуците и нашите и на квартала за съжаление. Общината като се ослушва, а аз искам да ми е хубаво, плащам 170 лв контейнер и си чистим сами. Моите си знаят, че съм лудото Ленче и никой не мрънка, свикнали са ми на номерата. След обяд съм на козметик и после се прибирам. Сега е затишие пред буря при нас, та си уплътняваме времето.
Хубав ден на всички!

# 235
  • София
ДНЕС НАШАТА ПРЕКРАСНА МАЛКА ВНУЧКА СТАВА НА 11. ЖЕЛАЯ Й ЗДРАВЕ, ДА РАСТЕ УМНА И РАЗУМНА,  ДА СТАРТИРА МЕЧТИТЕ СИ ЗА БЪДЕЩЕТО. НЕКА Е БЛАГОСЛОВЕНА,

Сега отиваме да вземем цветя за мама. На обяд ще посрешнем папа и сестриче. Вечерта сме на купон - всички ние, братовчедите и вуйчо.

# 236

Честит рожден ден на младата госпожица, всичко е пред нея, да върви напред и само напред! Да изкара красив празник, заобиколена от скъпи хора!

# 237
Фло, да е здрава и много щастлива внучката ти, да и се радвате на успехите всички вие и да сте все така задружни!

# 238
Хей, привет момичета!
Днес отново празник в къщичката ни!
Фло, здрава и много щастлива да е рожденичката! Весело изкарване на празника! 🎂🥳🥰. Представям си колко си щастлива ❤️
Момичета, радвам се, че отново сте се видяли и както винаги сте си заредили взаимно батериите 🥰
Ние и днес сме тук, а утре вече си тръгваме. Отдали сме се на пълен релакс и почивка.
Спорен, топъл и усмихнат ден на всички 😘

# 239
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, честита да е рожденичката! Да расте весела, щастлива, здрава и умна!
Мноого ме разочаровахте с липсата на компромати! Въобще не мислите за нас, дето сме надалеч! Аз, например, не съм виждала Ениса и се надявах да я видя.

Общи условия

Активация на акаунт