КГБ = Клуб на Готините Баби - 220

• 36 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Вила Великула
Янче, има регистрирано читалище, получава субсидия и я връща, защото няма и дори стая в която да осъществи дейност. Има подходящо помещение, но има наздрави интереси към него. Ще се борим. И не е само това. Селото започна да се събужда. Явно им подействаха провокациите ми. Дълга и болна тема, но не се отказвам.

# 256
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Най-напред да пием кафето със здраве:
Дано днес са по малко слънчевите изригвания, а праха от Сахара си стои там и не идва да ни притеснява. Била съм в Египет, на круиз по Нил и разбира се прекосихме пустинята, но  не съм чувствала никаква лоша реакция от този пустинен прах, както преди няколко дни тук. Беше прекрасно преживяване докосването до необяснимите старини там. Пожелавам ви го!
Днес 4 април е  Национален ден на психолога и Професионален празник на психолози, психиатри и психотерапевти.
Денят на специалистите по психично здраве се празнува от 1995 г. насам. Той е учреден заради ролята им за благосъстоянието и менталното здраве на българите.
Честит празник на Фло, която с увлечение усвоява тази наука, а също на  внучката ми, която е студентка втори курс "Медицинска психотерапия"  и на зет ми, който е  психотерапевт.

Снощи гледах интервюто, което Пипи е дала за получения приз и съм много горда, че я познавам. Браво, Пипи приеми моите овации за възрожденския дух, който имаш и делата, които извършваш.
Хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 15:42 от Nina NN

# 257
Добро утро, момичета !
За мен от вчера започна веселбата, имам си дечица Simple Smile
Мъжката част вече е будна, разходена и закусила, бабина глезанка спинка, ама тя това може до следобяд да го прави - оставяла съм я - до 13.00 -13.30 е спяла, даже се цупи, че не сме я оставили да си доспи Simple Smile.
Най- ранобуден е Чарльока, ама и най- рано заспива вечер, веднага след като се нахрани. И той е с характер, когато реши да спи хич не е на кеф да го притеснява някой за нещо - от 2-3 месеца го е усвоил, само да го побутнеш и започва да ръмжи/врещи страшно и да се върти в кръг Simple Smile . Имам чувството, че се стряска, когато спи и нещо наруши съня му...

Нинка, привет!
Как си, дано вече спрат да те безпокоят метеорологичните промени ( абе, правилно ли я написах дългата дума - то езика ми се заплита при изговаряне, ама май и пръстите ми се оплитат Simple Smile ).

Честит професионален празник на Фло, на зетя и внучката на Нина НН !
Благородна професия е, все повече има нужда от такива хора.

И аз изгледах интервюто на Пипилота - радвам се, че те познавам, Пипи и се възхищавам на енергията и хъса, с който правиш всичко...

Със закъснение -
да е честит внука на Дидиа!
Да е здрав и благословен!

Хубав да е денят ви, приятелки!

# 258
Честито на психолози и  психиатри, трябвате ни! Няма нормални , има непрегледани казват!
Вчера беше добър ден, дано и днес е така, ползотворен.

# 259
Здравейте и от мен! На линия съм, санитарния полуден продължава, някои вече ме гледат накриво, ама на мен ми минава през китката - свикнала съм. Резултатът обаче е впечатляващ.
Поздрави за психолози и психиатри - да са живи и здрави и да стоят далеч от нас! И разбира се - прегръдки за Пипи, давай все така!
Сега да ви светна защо се разболявате - Защото ЯДЕТЕ вируси! Познайте според кого.
Предлагам да се стегнем и да не правим повече така. Лек ден!

# 260
Ениса, а какво да ядем
без вируси?!!!!
Попитай го. Интересен ще ми е отговорът му.

Пипи, нямам ФБ.
Как да те видя?

# 261
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на психотерапевти и психолози! И аз ще кажа - да стоят по - далеч от нас, макар че не се знае. Нинка не я мисля - обградена от такива Stuck Out Tongue Winking Eye В тая връзка не помня дали писах, но в колежа на Анжелка е дошла психиатърка и им предложили да проверят психичното си здраве. Анжела се възползвала и излязло, че е в депресия! Жизнерадостната Анжела и депресия! Ама може да е нещо по - дълбоко, знам ли.

# 262
  • София
Привет, красавици.
Благодаря за поздравленията. По-добре е да не ви се налага да контактувате с психолози и още по-малко с психиатри. Е да, но понякога се налага. И не завиждайте на НИНКА - роднините не могат да я терапевтират. Simple Smile
НИНКА, поздрави за колегите - твоите зет и внучка. И у нас сме две празнуващите - щерката и аз. След няколко дни ще празнуваме със сина. Нали децата ми взеха двете ми специалности. Simple Smile
ЯНЕ, дълго е за обяснение, затова ще ти подскажа да прочетеш в нета за скритата депресия и симптомите за разпознаване. Напиши Скрита депресия и ще ти излязат материалите. Дори и хора със слънчев характер могат да притежават тази форма на депресия. Важно е да се разграничи началото на депресия от тъга по някакъв повод. Това са две различни неща.
ПИателят пак е в десятката! Ох, умирявам от приказките на това дете! Joy
ПИПИ и аз все още не съм успяла да те видя. Как да го направя?
БОРЯНЧИЦЕ, радвам се, като пишеш, че си енергична и се трудиш. Hug
От ЯЖКА имате поздрави! Работа, подобно на лавина я е затрупала. Огромен обем! Няма време да чете, а още по-малко да пише. Надява се да отметне малко от работата и ще изгрее на хоризонта. И тя е желаеща за скорошна среща. Мисля, да я направим някъде около 22, 23, 24 април.
КРАСИВА БЕЛЛА, съботно неделно почиваш ли? За Русе и аз съм навита. Трябва да говорим с КАССС, дали ще може да ни бъде символична домакиня. Символична, символична, колко да е символична? Все пак ще я ангажираме малко или повече с нашето присъствие.
Спирам до тук, че ще заспя на стола.
Още веднаж благодарности на всички,които поздравихте моята внучка. И тя благодари! Flowers Hibiscus

Flowers Hibiscus

# 263
  • Вила Великула
Ах този пИател. Бисер, след бисер.
Фло, изпратих ти интервюто във вайбър.
Момичета, благодаря за хубавите думи за мен. Опитвам се да променям "света" или поне този свят, който е около нас към по-добро. Трудно е, но успявам.
Днес се срещах и с кмета на общината. Беше ползотворен разговор и се надявам и на добре резултати.
Днес дори, един младеж от селото, който е в противниковия лагер и все гледаше да ме захапе за нещо, ме видя в магазина и ме поздрави и ми направи комплимент. Дано да разберат твърдите им глави, че всичко, което се опитвам да правя не е за моя облага, а да живеем на едно по-хубаво и приветливо място.

# 264
  • Кубрат/ Пишурка
Пипи, възхищавам се на усилията ти! И дано успееш!
Едно време аз се опитах да въведа някои нови неща в уроците по литература, но не само, че не успях ами без малко да ме уволнят Joy  Е, бяха други времена!
Фло, прочетох доста неща за скритата депресия, за да си припомня. Нали и аз съм учила един куп психологии. Опитвах се да гледам с " неутрални" очи. Ами не откривам нито един от симптомите у Анжела! Тя е точно обратното : разумна, но намаана, малко нарцис, със самочувствие, но практична, контактна с много приятели... Да не изреждам всичко, но не открих нито един! А дано аз да не бъркам!

# 265
Фло, Дидия, честити ви рожденици!

# 266
  • Вила Великула
Хиляди благодарности на Мамси за мечето. Вики е във възторг. Облекла го е за сън в един чорап. Това било чувалче за сън. Утре крои планове какви дрешки ще му ушиела. Ще спи с него.

# 267
  • София
Изкарахме една страхотна вечер! Отново бяхме цялата компания. Събрах ги на 10 (десет) кутии китайско - за всеки по нещо. Е надценихме се. Simple Smile
Голямата внучка изнесе концерт - нали свири на тенор хорна. Завърши концерта с валс №2 на Шостакович. Малките пяха. Всички получиха финансово възнаграждение и много аплодисменти. Ако не беше късно и аз щях да извадя акордеона. Щях да заработя някой лев. Stuck Out Tongue Winking Eye
Утре компанията ще се разпръсне. Рано сутринта е полета на зетко. Вечерта си заминават Ники и Сладичка. И ще ги чакаме пак, за следващата ваканция.
ЯНЕ, ти най-добре си познаваш детето. Надявам се всичко да е наред!
ТАНУ, благодаря, миличка.
ПИПИ, проблемът ми е, че не мога да гледам филмчето във вайбър,.А така искам да те видя!
Време е за сън, че утре ще ставаме рано.
Лека нощ и спокойни сънища. Hug

# 268
Привет момичета!
Честит празник на психолозите и психотерапевтите от нашата къщичка! 🌹
Пипи, току що те гледах. Браво момиче и респект! Дано не подкрепят повече хора и осъществите замисленото! 😘
Фло, с удоволствие ще ви посрещна! Само да се уточним за времето и какво точно да потърся. Надявам се Янчето да ми удари и тя едно рамо, като под това имам предвид, че тя ви познава и ще ме насочи към подробности.
Ние вече сме си в къщи. Хубаво беше, доволни сме! От утре старата песен на нов глас.
Сега ви казвам лека нощ и до утре 😘

# 269
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Пия си кафето и каня и  вас.
Вече свикнах по "новото време" , ставам "навреме" и вече прочетох постовете ви от снощи. Благодаря на всички ви. Не ви изреждам за да не пропусна някой, но ви лайквам с обич.
Поздравявам ви с прекрасната мисъл на Учителя Дънов.
 Днес 05 април чичко "Гугъл" ми каза, че е Международен ден на съвестта. Ето какво прочетох за този ден:
"Една от ценностите на ООН е създаване на условия за стабилност, благополучие и мирни приятелски отношения, основани на зачитане на правата и основните свободи на човека, без значение от раса, пол, език и религия. Затова на 25 юли 2019 г. Общото събрание приема Резолюция и обявява 5 април за Международен ден на съвестта".
На всички ви пожелавам хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт