Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 57 295
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, в коя болница работи Серхан Орал и в коя посока са силите му? Мъжки фактор?

# 466
Здравейте, в коя болница работи Серхан Орал и в коя посока са силите му? Мъжки фактор?
Той работи с много добър андророг. Д- р Орал е много добър в стимулациите това да направи добри яйцеклетки, ако имате проблем някакъв гинекологичен, също, за да можете да износите и родите живо и здраво дете. Ако имате мъжки фактор, той работи с добър Андроник,който специализира в мъжки фактор.

# 467
Aз съм с 3 неуспешни опита в България и в момента се опитвам да се ориентирам накъде да се насоча в Турция. На 34г. съм, при мен по-скоро няма проблем, освен че сякаш реагирам по-добре на по-умерени стимулации, а с по-силни не постигаме по-добър резултат. Но мъжът има фрагментация и затова търсим специалист, който да прави умерени и внимателни стимулации и да работи с много добра андрология/ембриология. Приемам всякакви препоръки.

# 468

Използвам поста си да кажа, че видях, че на 12-13.10 др Серкан Орал ще има безплатни консултации в София

Къде може да се види тази информация, разрових интернет, но не открих?
Единственото, което видях е за д-р Мурат Онал дати 12-13 октомври, но той май работи в Кипър и е силен на ДЯ.

# 469

Използвам поста си да кажа, че видях, че на 12-13.10 др Серкан Орал ще има безплатни консултации в София

Къде може да се види тази информация, разрових интернет, но не открих?
Единственото, което видях е за д-р Мурат Онал дати 12-13 октомври, но той май работи в Кипър и е силен на ДЯ.
https://www.facebook.com/share/mmJKXPdbdDD48qze/

# 470
Aз съм с 3 неуспешни опита в България и в момента се опитвам да се ориентирам накъде да се насоча в Турция. На 34г. съм, при мен по-скоро няма проблем, освен че сякаш реагирам по-добре на по-умерени стимулации, а с по-силни не постигаме по-добър резултат. Но мъжът има фрагментация и затова търсим специалист, който да прави умерени и внимателни стимулации и да работи с много добра андрология/ембриология. Приемам всякакви препоръки.

С висока фрагментация и в Турция не успяхме да направим добри ембриони.
Моят съвет е първо да поработите върху фрагментацията и когато стане по-ниска пробвайте в Турция.
Добре е съпругът ви да пие повече антиоксиданти поне 3 месеца, да си провери кръвната захар задължително и да спре алкохол, цигари ако използва.
В Турция масово в такива случаи правят Тесе, т е. извличат сперматозоиди от тестисите, но при висока фрагментация и това може да не реши проблема.
Успех в сбъдването на мечтата! 🍀

# 471
Здравейте на всички. Искам да споделя опита си в Мемориал. Направихме две процедури инвитро с три опита за трансфер и трите несполучливи. Избрахме клиниката след препоръка от приятели, на които им се получи от втори път там преди 4 години. Ние с мъжа ми сме тотално разочровани от там. Почти никакво внимание не ти обръщат. Не се обяснява, само ако задаваш въпроси. Казват, че е екипа на Сехра Кахраман, но нито веднъж не я видяхме. Бяхме при лекар Ипек Дюзгюнер. Първата ни процедура инвитро що годе беше добре. От 12 ембриона, ни останаха само два и с тях направихме 2 несполуливи трансфера. След и първия, и втория трансфер се обадихме да поговорим с лекаря, защо става така, какво трябва да се направи, как да се подобрят нещата и те ни казаха, че просто трябва да се опита пак и така. Втората процедура инвитро беше още по-зле. Никакво внимание, просто казват, че всичко е наред и така. Много пъти забравяха да ни изпратят дозите на лекарствата и все се налагаше ние да звъним, да им пишем и т.н. След оплождането ни казаха, че имаме 6 ембриона, след 2 дена останаха 3. Лекарят ни Ипек до последно ни препоръчваше да изпратим ембрионите на генетично изследване и ние бяхме съгласни, но от ембриолога научихме, че не са развити на 100% и не е препоръчително да се изчакват за пращане, а е желателно да се направи трансфер. Много се разминаваха мненията на лекаря и ембриолога. Последно решиха да се направи трансфер, като това стана когато ние се обадихме за да получим информация за развитието на двата останали ембриона и ни казаха, че до 2 часа трябва да сме там за трансфер(добре, че бяхме в Истанбул). После, като пристигнахме ембриолога ни каза, че ще ни направят трансфер и на двата ембриона, защото хем вече имаме два несполучливи опита, хем втория ембрион може и да не се развие. Но като слязох на втория етаж за трансфер Ипек ми каза, че ще има само един ембрион и като я попитах защо не и двата, ми каза, че е станало недоразумение. Както и да е, ни направиха трансфера, на следващия ден се обадихме за замразяване на втория ембрион, но от там ни казаха, че е спряло развитие. След като направих теста разбрах, че и не съм бременна и в момента съм с празни ръце.
Не знам какво да правя. Много съм отчаяна. Пак ли да пробваме там, защото ни проследяват отначалото или да пробваме някъде другаде и да започнем отначало.
Някои ми препоръчват Аджъбадем, някои Бахчеджи. Направо незнам какво да правя Sad

# 472
Felissa, много съжалявям за горчивия опит. Аз бих пробвала на друго място по това, което чета (лично мнение). Къде - не мога да кажа, защото всеки ще Ви насочва там, където е успял (нормално е). Просто отношението е важно и ако аз се чувствах неглижирана на фона на всички средства, време и надежди, изобщо не бих им давала повече шансове - има толкова много клиники в Истанбул, търсете място, на което ще чувствате индивидуален подход спрямо конкретно Вашия проблем, а не протоколи на конвейр.

Аз имах успех във ФертиЖин при др Бетюл Калай - малка клиника, непозната до този момент лекарка в БГ, като естествено отчитам, че винаги има и доза късмет при този вид процедури.
В нашия случай ПИД-а беше най-решаващ, защото от 7 оплодени яйцеклетки с качество 4АА и 5АА само 3 бяха здрави, въпреки че аз съм под 35 и не съм в статистически рискова група - това ме предпази от неуспешни трансфери и ми съхрани психиката малко или много.

Където и да изберете да продължите - най-важно е да сте спокойна и да имате усещане, че лекарят мисли за всичко, а не да го гоните за информация и да Ви подвежда.
Не се чувствайте като в задънена улица, а действайте смело напред в осъществяване на мечтата си, не е само Мемориал!

Преди година се бях насочила към др Тургут, но получих обратна връзка от няколко негови настоящи към момента пациенти - не бяха доволни, беше започнал да кара на конвейр, отказах се и исках среща др Серкан Орал - и до него не стигнах, но не от негативен фийдбек, а защото междувременно и случайно се запознах с др Бетюл Калай на безплатна консултация в София и мъжът ми каза: "това е нашата лекарка, не искам да ходим при други", беше мн категоричен и аз му се доверих - така и за мен беше по-лесно, защото не се раздвоих в избора си.

Преди няколко поста писах, че др Орал ще идва в София след 2 седмици, може да се запознаете с него, от моето проучване преди година бях събрала много положителна обратна връзка и се бях свързала с доста успели при него жени.

В темата има и доста мнения за други лекари - отпуснете се, прочетете, отсейте кое Ви се вижда ок, пишете си с жени с опит при конкретен лекар - повечето сме доста отзивчиви, аз така срещнах страхотни жени с велики истории през годините, и тогава вече изберете коя да е следващата стъпка, но не повтаряйте стари грешки и не давайте безброй шансове, след като дори обяснения не получавате.

Успех! 🍀

# 473
Аз лично имам консултации с доктор Тургут и доктор Серкан Орал. Абсолютно един и същ подход и план за действие. Доктор Тургут откри причината за нашите неуспехи и след 3 стимулации(всеки път променяше стратегията), имахме коментар от ембриолозите и от генетик, имахме здрави ембриончета след 3тата стимулация. Той е нашият ангел, той не се отказа от нас, знаехме реалните шансове и каза, докато ние искаме да се борим, той ще е с нас. Преживяваше лично всеки един неуспех с нас. В България имахме около 40% оплождане, а в Турция 80%!!!! В България стигахме до максимум 2 бластоциста или изобщо не стигахме....Всички трансфери в България бяха без имплантация. В Турция още на първия трансфер имах бременност(дори и за кратко), последва малка почивка, промяна на стратегията, в последствие се наложи отново да се върнем на първоначалният план и успешен трансфер. В България, след като споменах какъв е проблемът ни...ме пращаха вече за донорска програма. Аз съм под 35 години. На последната стимулация извадихме 38 яйцеклетки. Чудесата се случват, трябва да усетите вашият лекар. Пожелавам успех от сърце! 🤗☀️❤️🍀

# 474
Kactus, как така имахте коментар от ембриолози и генетик? Аз миналия месец бях при Тугргут, имах два оплодени Я , но спряха развитие на 4ти и 6ти ден. Информацията от Хафизе беше само делят се, развиват се, спряха. Поисках ембриологичния доклад по дни, но ми каза че в Турция не давали…аз изобщо никакви документи за нищо не получих. Как се свързахте с ембриолога и генетика?

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 20:16 от Sunny+

# 475
Ние имаме генетичен проблем и доктор Тургут държеше да говори с ембриолозите и генетик. След това се свързваше с нас на видео и предаваше информацията. Иначе наистина техните доклади на хартия са съкратени.

# 476
Kactus, как така имахте коментар от ембриолози и генетик? Аз миналия месец бях при Тугргут, имах два оплодени Я , но спряха развитие на 4ти и 6ти ден. Информацията от Хафизе беше само делят се, развиват се, спряха. Посках ембриологичния доклад по дни, но ми каза че в Турция не давали…аз изобщо никакви документи за нищо не получих. Как се свързахте с ембриолога и генетика?
Честно казано аз при Тургут имах доклад от ембриологията. Познавам и други, на които дадоха доклад. Аз дори не го бях поискала.
Пункцията беше в Джинемед.
Много по-голям зор беше в Мемориал, докато дадат документи.

# 477
Моята беше в Аджибадем. А коя от двете ,Джинамед или Аджибадем, е за предпочитане при следващ опит? Някъде бях чела коментари, че в едната ембриолозите били по-опитни, но не се сещам вече…

# 478
Здравейте peachess

Мога да споделя нашия опит от тази година в Маслак при проф Търаш.
Като цяло организацията не е зле. Координаторите са мили и отзивчиви – Нели и Бирсен.
Започнахме при тях месец Март с PRP + Екзозом. Всичко стана бързо и професионално. Срещнахме се с професора, който говори английски и всичко супер.
Започнахме месец Август със стимулация, която след 16 дни инжекции не даде резултат - 4 фоликули които не растяха. Анулираха.
Втори път се върнахме Септември, пак същото, 12 дни стимулация - 4 фоликули пак не растяха. Пак анулираха.

Това което мога да кажа и което не ми хареса при Професора е че макар цялата предоставена информация за мен и съпруга ми ( аз съм на 39г, с тежка ендометриоза, мн нисък АМХ и не реагирам на всички хормони ) при втората стимулация ми дадоха същия протокол като първата стимулация.... Много се учудихме как при 100%  провалена стимулация с GONAL + PERGOVERIS очакват втората да има успех. Казаха ми - ЕМИ ТОВА Е ПРОТОКОЛЪТ НЯМА ДРУГИ ХОРМОНИ. Изредих им 5 хормона, които знам и 2 вече са проработили при мен. (ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN и много други)
Това ме навежда на мисълта, че се дава едно и също на всяка двойка .... може би без да се гледа индивидуалния случай. Разочаровани сме. Супер загуба на време, да не говорим за психиката а и за пари - до тук сме навътре с 8500 евро за несполучливи ЕДНАКВИ стимулации, и още 5500 евро за PRP + Екзозом. Правили сме 4 ин витро вече ( Не в Турция) и когато не реагирах веднага се сменяха хормоните и стана... пункция, ембрион, трансфери.
(без позитивен резултат)
Опитайте ако искате в Маслак, но имайте едно на ум. Ако пък този единствен техен протокол проработи при вас това е най-важното Simple Smile

Мерси и успех на всички, които мечтаят за своя рожба.

Здравейте момичета,

От доста време чета темите в секцията за клиниките в Истанбул и все се каня да се включа. Та това ми е първата публикация във форум евър и предварително се извинявам ако е объркана или прекалено дълга Smile

Засега сме се спрели на др Кахраман в Мемориал (въпреки обсъждания проблем с координаторките), др. Карлъкая в Бахчеджи (направи ми впечатление, че имат изключително добра оценка в гугъл мапс) и частния кабинет на д-р Тургут.
Обмислям и д-р Търаш в Аджъбадем Маслак, някой има ли впечатления, понеже не намирам много отзиви за него? Или пък за др Йоздамар, също в Бахчеджи?

Иска ми се да направим първоначален преглед поне на 2 места, но не съм сигурна дали няма да се объркаме ако отидем при всички споменати горе и предпочитам да го избегнем.

Не сме започвали лечение в български клиники, директно към Турция ще се запътим.
Мислим да направим ЦС и спермограма в Истанбул около деня на прегледа.
Дали е полезно да се подготвят и други изследвания предварително в България, или е по-добре всичко да се пусне на място в Истанбул?

# 479
  • Be realistic - plan for a miracle.
Sempi, съжалявам много за преживяното. Знам какво е да ти правят еднакви протоколи без да се взима предвид индивидуалността на пациента, историята преди това и информацията, която той поднася... при мен не беше в Турция, но знам колко е тежко.

Общи условия

Активация на акаунт