Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 59 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте,
Съжалявам, че сте останала не доволна и с лошо впечатление от мен. Винаги съм се старала да съм в помощ на всяка една пациентка, подхождала съм с емпатия към всяка една от тях. Обичам работата си и я върша с голямо желание.
Съжалявам още повече, че никоя от координаторки те не Ви е допаднала и не сме отговорили на вашите очаквания.
Успех на всяка една от вас 🍀

Здравейте,

Споделям личен опит от Мемориал август тази година:
-Координаторките са пълна трагедия - нищо не разбират, което прави и превода много осакатен - за тези, които говорят английски препоръчвам да си говорят директно с лекаря.
-Айля я препоръчвам с 2 ръце, добре, че беше тя!!! Иначе няма с кой да поговориш да те посъветва, никой не отговаря в групата, пишеш си сам.
-Мемориал дали е топ мястото: аз отидох с огромни надежди там с очаквания за професионализъм на световно ниво: голяма грешка, паднах от много високо.
Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация за 0 ембриони.
Дали си на конвейр там - да.
Дали координаторките стават - категорично НЕ.
Дали са им добри лекарите - при мен конкретно, пълен провал.
Дали им е добра лабораторията - не мога да кажа, с неправилната стимулация нищо не се получи.

П.С. За тези, които ходите там, четете, питайте, настоявайте и не се предоверявайте на координаторките. Успех. 🍀
Съжалявам да чуя всичко това, голямо падение от тяхна страна. При нова положение което описвате в момента там,аз не бих правила опити в тази болница. В Истанбул има стотици хиляди такива клиники и лекари,добри в инвитрото. Бахчеджи в момента също не е добър избор и оттам де чуват само лоши отзиви. По време да моето инвитро не беше така и двете болници и координаторите в тях бяха на ниво.
Прехвалена Айля ,също не е толкова добра, имах ,,честа,, да ми бъде координатор на последния трансфер, емии имаше си пропуски и не беше така както трябва. За тези които нямат поглед над координаторите,които са били преди нея и не могат да направят сравнението вероятно за тях е добра . Аз обаче съм пациент от 2016г.на мемориал и съм имала комуникация с доста координатори през годините, за мен последните с Които комуникират Шефкие, Айля, Менивер и още една на която не помня името- тотално не ставаха, положението беше много зле. А за сегашните не съм общувала но предполагам от написаното, че ся още по- зле от тези,които изброих.

С риск  да ми кажат, че хваля Айля ще го направя.
Винаги се е отнасяла с уважение и професионално с нас,както и ние с нея.Също така съм виждала хора който се държат нагло и арогантно и тя им отговаря спокойно и с усмивка.Много ми е чудно "Прехвалената" Айля какво толкова е пропуснала та с такава неприязън пишете не само за нея а за всички координатори.

# 451
Здравейте,
Съжалявам, че сте останала не доволна и с лошо впечатление от мен. Винаги съм се старала да съм в помощ на всяка една пациентка, подхождала съм с емпатия към всяка една от тях. Обичам работата си и я върша с голямо желание.
Съжалявам още повече, че никоя от координаторки те не Ви е допаднала и не сме отговорили на вашите очаквания.
Успех на всяка една от вас 🍀

Здравейте,

Споделям личен опит от Мемориал август тази година:
-Координаторките са пълна трагедия - нищо не разбират, което прави и превода много осакатен - за тези, които говорят английски препоръчвам да си говорят директно с лекаря.
-Айля я препоръчвам с 2 ръце, добре, че беше тя!!! Иначе няма с кой да поговориш да те посъветва, никой не отговаря в групата, пишеш си сам.
-Мемориал дали е топ мястото: аз отидох с огромни надежди там с очаквания за професионализъм на световно ниво: голяма грешка, паднах от много високо.
Не успяха да ми проведат адекватно стимулацията , загубих яйцеклетки преди пункцията, самата пункция с много лош резултат - качеството на яйцеклетките беше много зле, а след пункцията на 2рата седмици припаднах от болки, в последствие разбрах, че съм пукнала още яйцеклетки. Та с 2 думи, много по-високи дози от предходните ми стимулации, по-продължителна стимулация за 0 ембриони.
Дали си на конвейр там - да.
Дали координаторките стават - категорично НЕ.
Дали са им добри лекарите - при мен конкретно, пълен провал.
Дали им е добра лабораторията - не мога да кажа, с неправилната стимулация нищо не се получи.

П.С. За тези, които ходите там, четете, питайте, настоявайте и не се предоверявайте на координаторките. Успех. 🍀
Съжалявам да чуя всичко това, голямо падение от тяхна страна. При нова положение което описвате в момента там,аз не бих правила опити в тази болница. В Истанбул има стотици хиляди такива клиники и лекари,добри в инвитрото. Бахчеджи в момента също не е добър избор и оттам де чуват само лоши отзиви. По време да моето инвитро не беше така и двете болници и координаторите в тях бяха на ниво.
Прехвалена Айля ,също не е толкова добра, имах ,,честа,, да ми бъде координатор на последния трансфер, емии имаше си пропуски и не беше така както трябва. За тези които нямат поглед над координаторите,които са били преди нея и не могат да направят сравнението вероятно за тях е добра . Аз обаче съм пациент от 2016г.на мемориал и съм имала комуникация с доста координатори през годините, за мен последните с Които комуникират Шефкие, Айля, Менивер и още една на която не помня името- тотално не ставаха, положението беше много зле. А за сегашните не съм общувала но предполагам от написаното, че ся още по- зле от тези,които изброих.
Да, Аз също съжалявам, че за втория си трансфер не преместих ембриона си в друга клиника. Но всичко е зад гърбът ми ,и се старая да го забравя. Първо един месец чаках да ми съобщят час и ден за хистероскопия, пълно безхаберие. При мое обаждане и настоняване ,понеже бях била и  хормонална инжекция се оказа че при обаждането ми трябва да тръгна на другия ден за операцията. Представям си да не бях питала и настоявала,сигурно щяха и да ми пропуснат да ми кажат. По време на обяснението от Координаторката как да поставя хормоналната инжекция ми казаха ,,мускулно,,. Попитах пак дали са сигурни, отговориха ,,да, мускулно". Имаше някакво съмнение в мен и се обърнах към Турмед, те ми съдействаха и се оказа,че трябва да поставя въпросната инжекция преди хисторото подкожно. Ако на вас това ви се струва нормално,на мен не! Ами ако я бях поставила мускулно! После за Самата подготовка за трансфер няма да коментирам, пълно нехайство. Добавиха ме към някакъв общ чат, от който твърдяха че не са получавали моите съобщения. В деня на прегледа на 10 ден ми казаха да изчакам, чаках до 16 часа уж да получат някаква информация за това дали да остана или не. Щели да ми се обадят, никой не ми се обади, отидох лично в болницата в 16.30ч.да питам какво става и да оставам или не. Координаторките отново не знаеха, започна едно суетене,нямало още резултати. Истината беше,че те изобщо не са питали за моя случай и са забравили да ме уведомят. В 17 ч.ми Казаха да съм си тръгвала и ,,те не ви ли казаха по- рано,,. Само,че аз в 17часа не мога за тръгна за България с малко дете и се наложи да оставам, да плащам нощувка и да търся по аптеките друга инжекция която да поставя. Абе голям стрес си беше, благодарение на никаквата комуникация.
Викам си още малко ще ги изтрая до трансфера и повече няма да ги видя.
Да ама не- след трансфера и след спиране на прогестерона прокървих. Писах им - никакъв отговор. Писах пак, чупят ръце и ме питат как съм, това два дни и никой нищо не предприема от тяхна страна. Питам ги какво да правя,искам да питат някой лекар там и да ми кажат какво за правя- нищо глас в пустиня. Накрая много се ядосах и написах съобщение във фб на д- р Шахин, едва тогава се задействаха и ми се обадиха заедно с доктора. Излизат с оправданието че лекуващият ми лекар трябвало да предприеме нещо в този случай. Обяснявам че лекуващият ме АГ нищо не разбира от инвитро от протоколи и т.н.т и няма как да предприеме нищо в моя случай,затова търся съдействие от тях,молих ги, писах ,притеснявах се, ревах, Какво ли не преживях, беше огромен стрес. Никакво разбиране и съчувствие не съм получавала, напротив само излишен стрес и притеснения и неяснота със случващото се. За щастие всичко мина,след Като на своя глава започнах да поставям прогестан депо. Да, в паниката и това,че от Мемориал не ми съдействат,изобщо нищо не правиха по моя случай, а аз кървя 2 дни, поставих 1 инжекция прогестан депо. Кървенето спря, тогава д- р Шахин ми се обади по Месинджър, но аз бях поставила инжекцията. Така,...... това не е краят! След положителния тест им изпратих снимки от прегледа със сърчицето и положителното чхг. След незнам си Колко време ми де обаждат да ми кажат че не са ги получили, не са изпратени по интернет, аз виждам,че са ги получили, но те бяха толкова неорганизирани,че кой знае Къде са ги загубили. И в същия разговор координаторката ми заявява, че лекарите за мен препоръчват серклаж, че трябва да направя серклаж и ми каза сумата каква е, да си преценя.
Не искам да ви обяснявам как се почувствах в този момент, след всичко което изживях с тях преди. Попитах сигурна ли е, че аз за пръв път чувам за това и че с никой доктор до тук не сме коментирали това,че никой дори не ми е споменавал. Тя каза ,,да, тука на вашия лист пише,че сте за серклаж". Ами преживях поредния стрес. Каза че,ще говори с лекар все пак и ще ми се обади. Чаках я 1 седмица, че може и повече да беше. Аз започнах да проучвам Къде, Кой може да направи въпросния серклаж.
 Обади ми се и каза,че това е по- скоро препоръка след преглед и ако има проблем с шийката. Според мен си беше объркала тотално информацията и това не се отнасяше за мен изобщо,но замаза. Дори не ми се извини за излишното притеснение.
Била съм в Мемориал при други координатори Севда, Елис, Хафизе- те са истински координатори, като визирам конкретно Севда. Работи със сърце, винаги точна е навременна информация. Но ако не сте имали досег с нея няма Как да направите сравнението.
Тази работа се работи наистина със сърце,защото тук работиш със човешки съдби,мечти и болка. Не всеки става за тази работа, но пък всеки гледа да изкара някой лев от нас.
Ieo 18 молете се никога да не попадате в моята ситуация. Не го пожелавам на никой!

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:55 от mileneira

# 452

Да, правят изследвания, не мога да кажа дали при нормални обстоятелства са по-чести от България. Но понеже при мен оплескаха нещата с протокола от самото начало и закъсняха с корективните действия, последните дни ми правиха изследвания и прегледи всеки ден, но след дъжд качулка, яйцеклетките се развиваха асинхронно.

Още не мога да се възстановя, хормоните ми са…

В България аз имах само един път кръвни изследвания и подобна история с протокола.

А при Тургут как протича, някой може ли да каже - следи ли се подробно кръвната картина по време на стимулация, в някои от предните теми четох, че не, но има ли промяна? Как е положението с ембриологията?

# 453
Здравейте, момичета! Спешно се нуждая от съвет. Правих инвитро в мемориал миналата седмица и сега ми искат още кръв за генетични изследвания. Казаха, че няма проблем да ми вземат кръв в България и да я изпратя. Някоя от вас знае ли как да изпратя кръвни проби? На повечето куриерски фърми пише, че е забранено изпращане на биологичен и медицински материал. Ще съм много благодарна ако имате някакви съвети
Ние лично занесохме епруветките в Мемориал, не намерихме друг начин... Като цяло прекарването на биологичен материал през граница е сложно, дори и когато лично ги носиш.

# 454
Здравейте, момичета! Спешно се нуждая от съвет. Правих инвитро в мемориал миналата седмица и сега ми искат още кръв за генетични изследвания. Казаха, че няма проблем да ми вземат кръв в България и да я изпратя. Някоя от вас знае ли как да изпратя кръвни проби? На повечето куриерски фърми пише, че е забранено изпращане на биологичен и медицински материал. Ще съм много благодарна ако имате някакви съвети
Ние лично занесохме епруветките в Мемориал, не намерихме друг начин... Като цяло прекарването на биологичен материал през граница е сложно, дори и когато лично ги носиш.

Благодаря занптговора, ще се връщам и аз. Никъде не намирам опция за изпращане. Също така едвам намерих лаборатория в София, в която да вземат кръв и да взема епруветките.

# 455
#t_doncheva Разбирам забавяне да има по месец, когато има празници, но мисля че от 12 август до днес нямат празници. Питам и звъня всеки ден, но както казах в предни постове, мисията не възможна. Когато взеха пробата казаха че до 10  15 работни дни ще е готов, но...😔
Да вече теста е готов с зата 29.08. А ми го изпратиха туко що с много бутане....ами не е добре. Има проблем в 8ма хромозома, монозоми (8 100%) loss, каквото и да означава това. Казаха че не правят трансфер на такъв ембрион. Не зная точно защо. Сега очаквам връзка с лекар за информация. Ем..тва е момичета. 😔 ако някой знае нещо повече за този проблем моля да споделе
Здравейте , дали ви предложиха изследване на Кариотип преди да направите стимулацията ?
Здравейте. Аз имах направено изследване за кариотип направено в друга държава и им го дадох. Не са ми предлагали да правя ново.

# 456
При това положение в Мемориал сега много се замислям...
От 2016 сме доволни техни пациенти, но напоследък не чета добри отзиви.
От кои клиники сте доволни сега?

# 457
От къде се снабдявате с лекарства ? Например прогестан - взимате си повечко като сте в Турция или от България може да се поръча? Одринските аптеки опция ли са за нас ?

# 458
От къде се снабдявате с лекарства ? Например прогестан - взимате си повечко като сте в Турция или от България може да се поръча? Одринските аптеки опция ли са за нас ?

Ако схава въпрос за глобули Протестан - Има онлайн варианти за поръчка в БГ, но цената е двойна на тази в Турция. Аз си купих от Турция някакво количество и после от скъпия, но нямах познати, които да пътуват, а на мен ми се наложи да полежа...

# 459
Здравейте момичета,

От доста време чета темите в секцията за клиниките в Истанбул и все се каня да се включа. Та това ми е първата публикация във форум евър и предварително се извинявам ако е объркана или прекалено дълга Smile

Засега сме се спрели на др Кахраман в Мемориал (въпреки обсъждания проблем с координаторките), др. Карлъкая в Бахчеджи (направи ми впечатление, че имат изключително добра оценка в гугъл мапс) и частния кабинет на д-р Тургут.
Обмислям и д-р Търаш в Аджъбадем Маслак, някой има ли впечатления, понеже не намирам много отзиви за него? Или пък за др Йоздамар, също в Бахчеджи?

Иска ми се да направим първоначален преглед поне на 2 места, но не съм сигурна дали няма да се объркаме ако отидем при всички споменати горе и предпочитам да го избегнем.

Не сме започвали лечение в български клиники, директно към Турция ще се запътим.
Мислим да направим ЦС и спермограма в Истанбул около деня на прегледа.
Дали е полезно да се подготвят и други изследвания предварително в България, или е по-добре всичко да се пусне на място в Истанбул?

# 460
Кръвните изследвания са доста скъпи в клините в Истанбул.
Когато се насочите към клиники/лекари, попитайте какъв е списъкът на изследванията за първичен преглед.
За др Тургут има тема във форума, в която на първа страница има списък, но и координаторките му обикновено изпращат списъка с изследванията, които той иска.
Бих направила кръвните в Б-я.
Успех

# 461
Изборът на клиника зависи от това с какъв фактор сте
.  Всяка клиника е добра в една определена сфера. Като лабораториите са им са с едно и също качество
 Можеш да направиш тестовете в България. Те се правят на 2ри 3ти ден от цикъла. Не може по което и да е време
 А цветна снимка и първичен преглед можеш да направиш след края на цикъла, но преди овулация. Тоест не можеш да вместиш на едно хем изследвания хем прегледи. Аз на времето бях в Маслак. Носих си изследванията. На първи ден от МЦ ми започнаха стимулацията. Веднага след края на МЦ ми направиха цветната снимка, въпреки, че беше по време на стимулация. Всичко това още при първото посещение. И Всичко завърши с успех.
Аз лично не виждам смисъл да се правят прегледи на много места
 Просто избираш клиника и продължаваш с нея. Ако пък дължиш да обиколиш няколко места, можеш да ги вместиш в рамките на ден, два. Дори има фирми, които ще те заберат, посрещнат,  разведат, преведат на български и т.н.

# 462
Момичета, някой има ли ценоразписа на доктор Тургут? За мъжки фактор препоръчвате ли го

# 463
Момичета, някой има ли ценоразписа на доктор Тургут? За мъжки фактор препоръчвате ли го
За мъжки фактор знам, че работи с проф. Башар (андролог), за който си спомням съм чела добри отзиви тук в темите. Все пак може да разгледате и питате в темата за д-р Тургут. За актуален ценоразпис може би е най-добре да се свържите с неговите координаторки. Успех!

# 464
И аз съветвам да отидете с готови кръвни изследвания, те са почти еднакви за всяка клиника. В повечето случаи дори да имате цветна снимка, ще настояват да я повторите там, така че не Ви съветвам да правите предварително, ако нямате.

Използвам поста си да кажа, че видях, че на 12-13.10 др Серкан Орал ще има безплатни консултации в София (навремето исках да се срещна с него, но си усехихме лекарката преди да стигна до него, та така и не се запознахме,  ноооо от него има доста доволни пациенти).
Безплатните консултации в БГ не са никак лош вариант да се запознаете с определен лекар и да чуете гледна точка за конкретния пациентски случай, така че препоръчвам на двойките, които тепърва ще търсят своя лекар, да се възползват  от подобни възможности.

Общи условия

Активация на акаунт