Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 57 295
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Sunny12, това са от преди няколко месеца. Ако има промяна, някой да сподели.
здравейте. какви са цените за процедура в Мемориал

# 601
Грейда на тези ембриончета не е добър, но има и родени здрави дечица с такъв. Направо ЗЕТ и на двата, няма смисъл от единични трансфери с това качество. Пожелавам ти успех!

# 602
Към момичетата в Мемориал, от скоро искат и прогестерон с изследванията на 1ви ден за стимулация. Миналият месец ми дадоха лист само с 3 хормона, а онзи ден ми се и накараха, че не съм пуснала всички хормони 🤣
И да се оплача - 6 часа чаках да погледнат изследванията, 2 пъти звънях и накрая в 4 ми казват да ходя на прегледт тук или на следващият ден при тях за преглед !?(а беше ясно, че с тоя Е2 няма да станат нещата). А днес тук се оказва, че съм с доста сериозна киста и ме натискат за операция предвид подобна история от преди. Пиша на кординаторките, със снимки, листа, обяснения... няма кой да види. Звъня, затварят ми, пак никой ме поглежда.....  Е накрая обещаха, че ще се консултират.Накрая тези овци ще ме откажат от болницата.
Та с това исках да кажа - да не ги чакате много време за отговор, а да ги натискате.
Друг е въпроса, когато си правят свободни съчинения и не питат доктор, след като съм помолила (а рядко ги занимавам)
Привет.В Понеделник бях на преглед за трета стимулация. Преводачките са нови и ги попитах за имената,за да знам как да се обръщам към тях и да си актуализирам контактите. Единствено едно от момичетата ми отговори,но каза,че от следващата седмица ще има нови момичета. Явно хаоса ще продължи. От утре ще съм там 10-тина дена и ще изпратя инфо.
Здравейте.Преводачките са нови. Поне за мен като последното ми ходене беше през Май. Има момичета и от други отделения.Днес например бяха 4 или 5. Всеки ден получавам инструкции в 16:30. Днес обаче към 17:20 все още няма нито звук,нито картина.Седим пред аптеката и чакаме.....перговерис ли ще ми изпишат ( който трябва да бия в 17 часа) или стопиращи инжекции. Знам,че не зависи от тях ама поне да напишат,че още нямат информация. Имената така и не им ги разбрах.

# 603
Seadrop, много се съмнявам да нямат информация до този час. По-скоро се мотаят. Лекарите поне преди се събираха около14:30 да гледат досиетата, така чене ми се вярва до това време да не са решили. Звъни на пожар на всички координатори докато не получиш информация.

# 604
Seadrop, много се съмнявам да нямат информация до този час. По-скоро се мотаят. Лекарите поне преди се събираха около14:30 да гледат досиетата, така чене ми се вярва до това време да не са решили. Звъни на пожар на всички координатори докато не получиш информация.
В интерес на истината точно пуснах поста в Bg mama и ми писаха. За трите ми стимулации в Мемориал за втори път ми се случва да нямам инфо до 17 часа. Дали са ме забравили днес или наистина не са имали информация ....не знам. Предупредиха ме на прегледа,че проф.Кахраман ще гледа всички досиета,да...имаше и много хора,но дали лекарите са стояли до 17 часа.....те си знаят.Дай Боже от тук нататък нещата да се подобрят.

# 605
Здравей Simple Smile  Аз бях при д-р Ипек миналата година Simple Smile Доволни сме със съпругът ми, обяснява доста, отговаря на всички въпроси, мила е. Всичко завърши с успех! Ако с нещо мога да ви бъда полезна или имате въпроси, може да ми пишете:) Успех! Simple Smile

Много ви благодаря за споделените конкретни имена на лекари! Не ми е ясно как мога да изискам конкретен лекар (хипотетично).
Минавам първичната консултация и после като дойде момент за старт на стимулация, контактувам с координатор за запазване на час? Тогава ли споменавам конкретно име на лекар, който предпочитам? Ако не е на смяна? А как знае какво сме говорили с консултиралия ме лекар?

(сложили са ме в графика на д-р Ипек, не срещам името ѝ да се споменава с успехи).

# 606
Към момичетата в Мемориал, от скоро искат и прогестерон с изследванията на 1ви ден за стимулация. Миналият месец ми дадоха лист само с 3 хормона, а онзи ден ми се и накараха, че не съм пуснала всички хормони 🤣
И да се оплача - 6 часа чаках да погледнат изследванията, 2 пъти звънях и накрая в 4 ми казват да ходя на прегледт тук или на следващият ден при тях за преглед !?(а беше ясно, че с тоя Е2 няма да станат нещата). А днес тук се оказва, че съм с доста сериозна киста и ме натискат за операция предвид подобна история от преди. Пиша на кординаторките, със снимки, листа, обяснения... няма кой да види. Звъня, затварят ми, пак никой ме поглежда.....  Е накрая обещаха, че ще се консултират.Накрая тези овци ще ме откажат от болницата.
Та с това исках да кажа - да не ги чакате много време за отговор, а да ги натискате.
Друг е въпроса, когато си правят свободни съчинения и не питат доктор, след като съм помолила (а рядко ги занимавам)
Привет.В Понеделник бях на преглед за трета стимулация. Преводачките са нови и ги попитах за имената,за да знам как да се обръщам към тях и да си актуализирам контактите. Единствено едно от момичетата ми отговори,но каза,че от следващата седмица ще има нови момичета. Явно хаоса ще продължи. От утре ще съм там 10-тина дена и ще изпратя инфо.
Здравейте.Преводачките са нови. Поне за мен като последното ми ходене беше през Май. Има момичета и от други отделения.Днес например бяха 4 или 5. Всеки ден получавам инструкции в 16:30. Днес обаче към 17:20 все още няма нито звук,нито картина.Седим пред аптеката и чакаме.....перговерис ли ще ми изпишат ( който трябва да бия в 17 часа) или стопиращи инжекции. Знам,че не зависи от тях ама поне да напишат,че още нямат информация. Имената така и не им ги разбрах.

Когато на мен това ми се случи, им подпалих телефоните. Не стойте и не чакайте така! Започвате да им звъните и пишете упорито от 16 и 30ч.. Срещите с Кахраман са до 15ч.,всичко е въпрос на организация, пациентките не са стотици. Не че ще стане нещо, ако не биете перговерис точно в 17ч., а в 17 и 30ч., но и без друго ни е достатъчно притеснено и изнервено. Допълвам, че на два пъти ми се случи!

# 607
Здравейте, имам 6 бр. мериоферт 150, 4 броя овитрел и една писалка Гонал Ф 900. Всички закупени от Турция. От Сливен съм, но мога да изпратя с куриери и охлаждащи блокчета.

# 608
Аз минавам да споделя горчивият си опит в Бахчеджи този месец, за тези за които ще е полезно. Там се насочих като алтернатива на Мемориал, заради грешно започнатата ми стимулация в Мемориал през Септември. Това в последствие се оказа грешка на др Айсу, за която това е била последна седмица на работа. Но.. въпреки това, реших да сменя клиниката, защото отзивите за Бахчеджи бяха добри. Свързах се с Айля, която ми препоръча първичен преглед при проф Йоздамар.

Първичният преглед при него струва около 500 лева и при нас протече за около 20 мин. За сравнение в Мемориал, първичният преглед ни беше безплатен и продължи около час и половина. В Бахчеджи се бяхме подготвили за спермограма по съвет на Айля но такава не се проведе. На мен ми копираха само цветната снимка и до там. Въпреки това, реших да дам шанс и да продължим със стимулация.

Същинската стимулация се оказа още по-претупана и от първичният преглед. Имах общо три фоликуметрии и мерене на лигавица от Йоздамар, които траеха средно по 15 секунди. Мереше по един-два фоликула а останалите "на око" ги казваше на сестрата да пише десетина например. На въпросът ми след последния преглед, колко фоликула имам, почна да ми философства как то някои фоликули ще са празни, как не е показателно и т.н. Накрая ми изфъфли нещо като 16 и "прегледа" приключи. Пак за сравнение и в Мемориал, даже и в тъпия Щерев ми мереха ВСИЧКИ фоликули.
Също на нито един от трите прегледа той не ми погледна кръвните изследвания, като координаторката ми обясняваше, че той така работел, как, като врачка ли, не мери фоликули и не гледа кръвни? Съответно Естрадиолът ми вече на вторият преглед беше стигнал 3300 pg/mL и имах фоликули по 18мм. Да но този преглед се падна в Петък а той имаше конференция в Събота а в Неделя не се работи в Бахчеджи, викна ме чак в Понеделник, като аз този уикенд продължих по негово предписание със същите дози лекарства. В Понеделник вече фоликулите бяха подминали 24мм а естрадиола ми беше литнал на 8300 pg/mL. Всички знаем, че 8300/300 или трябва да очаквам ~30 зрели Я! или презрели фоликулите. Вече знаех, че пункцията е закъсняла с 2 дни, но беше късно. Каза ми да бия таймиращата вечерта за пункция след 2 дни но аз знаех, че големите фоликули ще ги изгубим до Сряда а другите вероятно за нищо няма да стават. Така и стана, пункция с 11 Я и нито един Е за ПИД Disappointed Relieved

За разлика с другите ми 4 стимулации, където съм била винаги на 225 IU r-hFSH за 7 дни и винаги сме вадели по 12-16 Я и винаги е имало между 1 и 7 за ПИД, сега пак на 225 IU r-hFSH но вече 9 дни ми причини само кървене 5 дни след пункция, течност зад матката и нестихващо главоболие както и нищо годно за ПИД накрая на цялата сага. И всичко заради лекарско нехайство. На всичките ми въпроси се отговаряше уклончиво и и надменно, а накрая заяви, че стимулацията е била успешна?!

Допълнително имайте в предвид, че идвайки от Мемориал намерих болницата доста мърлява. Няма да навлизам в подробности, който го интересува да ми пише, но в крайна сметка ние отиваме там и даваме едни сериозни суми не за да ни подритват и да ни тъпчат с ненужни лекарства а за да сме в безопасна и приятна среда в този така уязвим момент за всяка двойка. А не за да им е угодно на Съботно-Неделната програма, пък ако не стане нали пак ще си платим, то къде 5 там и 6 пункции.

Отгоре на всичко при разговорът с координаторката и Йоздамар след трагичният резултат ми се каза, да не очаквам да вадя същият брой Я като преди, защото от тук нататък все по-малко ще са Sob при условие, че аз от 2 години правя пункции и добитите Я не са спадали като бройка.. Също личеше че не са ми поглеждали досието, защото твърдяха, че не съм стигала до здрав ембрион след ПИД, при условие, че само след 2 пункции на 44г в Мемориал имахме здраво ембрионче, което за съжаление завърши с биохимична по ендометриални причини..

Всеки да си направи заключенията за този конкретен лекар както и за болницата. За мен там беше по-зле и от Щерев в България като внимание, отношение и болнични условия. Йоздамар караше на конвейер без да ни направи първоначалните прегледи обстойно, без фоликуметрия, без кръвни и без да слуша обратната връзка от пациента, като приоритета беше максимален брой клиенти и програмата му за почивните дни.

Може да има и доволни пациентки които е улучил някак, но не вярвам това нехайство да е само при мен.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 14:37 от Sahara_2087

# 609
Аз минавам да споделя горчивият си опит в Бахчеджи този месец, за тези за които ще е полезно. Там се насочих като алтернатива на Мемориал, заради грешно започнатата ми стимулация в Мемориал през Септември. Това в последствие се оказа грешка на др Айсу, за която това е била последна седмица на работа. Но.. въпреки това, реших да сменя клиниката, защото отзивите за Бахчеджи бяха добри. Свързах се с Айля, която ми препоръча първичен преглед при проф Йоздамар.

Първичният преглед при него струва около 500 лева и при нас протече за около 20 мин. За сравнение в Мемориал, първичният преглед ни беше безплатен и продължи около час и половина. В Бахчеджи се бяхме подготвили за спермограма по съвет на Айля но такава не се проведе. На мен ми копираха само цветната снимка и до там. Въпреки това, реших да дам шанс и да продължим със стимулация.

Същинската стимулация се оказа още по-претупана и от първичният преглед. Имах общо три фоликуметрии и мерене на лигавица от Йоздамар, които траеха средно по 15 секунди. Мереше по един-два фоликула а останалите "на око" ги казваше на сестрата да пише десетина например. На въпроса ми след последният преглед, колко фоликула имам, почна да ми философства как то някои фоликули ще са празни, как не е показателно и т.н. Накрая ми изфъфли нещо като 16 и "прегледа" приключи. Пак за сравнение и в Мемориал, даже и в тъпия Щерев ми мереха ВСИЧКИ фоликули.
Също на нито един от трите прегледа той не ми погледна кръвните изследвания, като координаторката ми обясняваше, че той така работел, как, като врачка ли, не мери фоликули и не гледа кръвни? Съответно Естрадиолът ми вече на вторият преглед беше стигнал 3300 pg/mL и имах фоликули по 18мм. Да но този преглед се падна в Петък а той имаше конференция в Събота а в Неделя не се работи в Бахчеджи, викна ме чак в Понеделник, като аз този уикенд продължих по негово предписание със същите дози лекарства. В Понеделник вече фоликулите бяха подминали 24мм а естрадиола ми беше литнал на 8300 pg/mL. Всички знаем, че 8300/300 или трябва да очаквам ~30 зрели Я! или презрели фоликулите. Вече знаех, че пункцията е закъсняла с 2 дни, но беше късно. Каза ми да бия таймиращата вечерта за пункция след 2 дни но аз знаех, че големите фоликули ще ги изгубим до Сряда а другите вероятно за нищо няма да стават. Така и стана, пункция с 11 Я и нито един Е за ПИД Disappointed Relieved

За разлика с другите ми 4 стимулации, където съм била винаги на 225 IU r-hFSH за 7 дни и винаги сме вадели по 12-16 Я и винаги е имало между 1 и 7 за ПИД, сега пак на 225 IU r-hFSH но вече 9 дни ми причини само кървене 5 дни след пункция, течност зад матката и нестихващо главоболие както и нищо годно за ПИД накрая на цялата сага. И всичко заради лекарско нехайство. На всичките ми въпроси се отговаряше уклончиво и и надменно, а накрая заяви, че стимулацията е била успешна?!

Допълнително имайте в предвид, че идвайки от Мемориал намерих болницата доста мърлява. Няма да навлизам в подробности, който го интересува да ми пише, но в крайна сметка ние отиваме там и даваме едни сериозни суми не за да ни подритват и да ни тъпчат с ненужни лекарства за да им е угодно на Съботно-Неделната програма, пък ако не стане нали пак ще си платим, то къде 5 там и 6 пункции.

Отгоре на всичко при разговорът с координаторката и Йоздамар след трагичният резултат ми се каза, да не очаквам да вадя същият брой Я като преди, защото от тук нататък все по-малко ще са Sob при условие, че аз от 2 години правя пункции и добитите Я не са спадали като бройка.. Също личеше че не са ми поглеждали досието, защото твърдяха, че не съм стигала до здрав ембрион след ПИД, при условие, че само след 2 пункции на 44г в Мемориал имахме здраво ембрионче, което за съжаление завърши с биохимична по ендометриални причини..

Всеки да си направи заключенията за този конкретен лекар както и за болницата. За мен там беше по-зле и от Щерев в България като внимание, отношение и болнични условия. Йоздамар караше на конвейер без да ни направи първоначалните прегледи обстойно, без фоликуметрия, без кръвни и без да слуша обратната връзка от пациента, като приоритета беше максимален брой клиенти и програмата му за почивните дни.

Може да има и доволни пациентки които е улучил някак, но не вярвам това нехайство да е само при мен.

Да това съм го минала с Аджибадем Маслак и не само аз. Същата история 3 пъти обаче и всеки път то няма гаранция все пак годините бла бла. Ние направихме всичко бла бла. Координаторката Нели хич не и дреме, доста лицемерно човече. Прати ме да си бия инжекция в мръсния тоалет който беше мизерия голяма в предвид скъпата болница, а не беше почистено, с хартии навсякъде и омазани тоалетни,ама явно аз съм с кофти късмет,а и да си оставя там използваните инжекции,вместо да ми ги бият сестрите,сакън да не се претоварят, а търаш възмутен, това не било вярно това сестрите го правят. Да де ама аз го имам на чат и скрийншот. Уж имам час а чакам по 3 часа. Търаш 5 мин преглед без коментари а после фоликулите презряха защото не следяха стриктно. Забравяха ми транспорта до хотела и чаках по 2 часа да ме вземат. Прибирах се в хотела в 5 а съм отишла в 8 като уж часа ми е в 9. Търаш не признава друго мнение освен своето, пък за различни методи или подход мале мале, а 5 доктора те преглеждат и всеки с различно мнение. И той казва това било супер понеже повече мнение по добра методика. Хем казвах че не реагирам на гонал пак ми даваха гонал. Те си знаят тяхното, те са най добрите,а пък се оказа че си просто поредна касичка и всеки път по средата на процедурата цените се увеличаваха без да те информират предварително. И си плащаш понеже си по средата. И още куп неща. Там само в началото е топ като те видят колко си склонен да плащаш после си показват рогцата. Явно преди са били ок докато наберат пациенти вече не са обаче. С 200 избягах.

# 610
Здравейте! Имам нужда от пр@гестан дек$ 25мг, 1-2 кутии. Ако някой има наличен, ще съм благодарна да ми пише.

# 611
Здравейте, ние имахме записан час от координаторката Херис в петък следобед. Пътувахме над 8 часа, стигнахме половин час по-рано. След известно време чакане дойде Херис и заяви как док Карлъкая го няма . Днес бил до по- рано и тя забравила, че в петъците е до по-рано.
Излишно е да казвам колко нелепа и тъпа беше ситуацията. Иначе ни се извини и ни покани на следващия ден, ест не отидохме.

# 612
Здравейте, ние имахме записан час от координаторката Херис в петък следобед. Пътувахме над 8 часа, стигнахме половин час по-рано. След известно време чакане дойде Херис и заяви как док Карлъкая го няма . Днес бил до по- рано и тя забравила, че в петъците е до по-рано.
Излишно е да казвам колко нелепа и тъпа беше ситуацията. Иначе ни се извини и ни покани на следващия ден, ест не отидохме.
И по- добре,това е знак да не продължавате там.

# 613
Имам два останали ембриона , след два неуспешни там. За жалост ще ми се наложи да отида пак… Какво мислите за местенето на ембриони? Аз съм с притеснения на тази тема…

# 614
Имам два останали ембриона , след два неуспешни там. За жалост ще ми се наложи да отида пак… Какво мислите за местенето на ембриони? Аз съм с притеснения на тази тема…
Здравейте,
Можете да не ги местите, а само да смените лекаря. Като дойде момента за трансфера той ще може да го направи в клиниката в която са ембрионите, но предварително трябва да сте уточнили всичко с лекаря и ембриолозите в клиниката.
Аз също исках да местя, казаха ми че е сравнително безопасно, но не особено желателно. Ако все пак се наложи да се местят трябва да имате перфектна координация на двата екипа, в старата и в новата болница и по възможност до трансфера да стоят на старото място, а буквално преди него да си ги вземете в клиниката където ще бъде трансфера.
Пренасят се в някакъв вид контейнери, както са замразени, рискът е от промените в температурата, евентуални повреди на контейнера и вероятно още неща които не знаем.
Турските лекари работят с много болници едновременно, и на мен ми се стори най-удачен варианта лекар да дойде на място в клиниката с ембрионите.
 Не знам при вас каква е ситуацията, но обмислете и планирайте всичко в детайли, за да е най-безопасно за ембриончетата.
Успех ви желая 🍀

Общи условия

Активация на акаунт