ДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 46 453
  • 825
  •   1
Отговори
# 750
  • София-Младост

Tsugumi_
Не смятам, че е по-различен. Произведенията са едни исъщи з авсички, просто в профил БЕЛ ще наблегнат повече на други неща, предполагам.
Шушито,  да е здрав и да има късмет:)

# 751
Благодаря, Ала-Бала! 🌸

# 752
При детето са раздали последния учебен ден свидетелство за завършен първи гимназиален етап, не знам дали ще има друг документ.
Честит рожден ден на набора на патерица!

# 753
  • София
Нашите за седми клас са върнати още с началото на осми клас. А тези за десети, май в началото на новата година ще ги дават.

# 754
  • София
Стискам палци на седмокласниците и за 2ро класиране.

Девойката ваканцува активно, късно лягане и ставане, мързелуване, представления, разходки (страх от жегата йок Anguished), тия дни си спомни и карането на ролери.
Купила си е Железния светилник и Ноев ковчег, занимава се и с НЕ.

Имахме малка, даже голям драма с избора на профила седмица преди крайния срок.
Имаше тотално преобръщане, та се наложи да свикваме семейния съвет, за да разясняване какви са възможностите.
Като ми чуха ушите "не съм добра по Физика, добра съм по Мат и ще уча Мат ПП сама, ще пиша История", щях да падна. Разбираме я, че ѝ е интересно, че учителят ги увлича, а при другият не се получава, но трябва да помисли, че изборът може да й затвори врати.
Успяхме да я върнем към първоначалния избор Мат+Ф, започнахме от далече първо с Математиката, а после подхванахме, че другата комбинация с Мат - ИТ е безсмислена (ако беше Информатика ставаше).
(При тях са определени двойки комбинациите)

Девойката се замисля да почне да учи програмен език.

Девойката се яви на CAE, взе C1, но предвид това което показа батко й - 3т. под максимума (C2), не съм ОК и според мен трябва да повтори, тя се дърпа... Да видим какво ще покаже разбивката, предполагам, че спинингът ѝ е свалил резултата, не беше случила на партньор, почти бе закъсняла за устния изпит, та я издирваха ....
Обсъждах с учителя от школата на наборката дали не е рано сега CAT, но той каза "не, защото реално когато се кандидатства  ще е преди края на юни 2026, т.е. няма да да минали 2 г."
При детето са раздали последния учебен ден свидетелство за завършен първи гимназиален етап, не знам дали ще има друг документ.
Честит рожден ден на набора на патерица!

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 20:01 от Desem

# 755
  • Варна
Шушито, да ви е здрав, все така успешен и много щастлив рожденика! Flowers Hibiscus

Инвизибъл, това е чудесен резултат за FCE. Браво на младежа! С тази основа, дори с лежерния си начин на учене, догодина без проблем ще вземе и адвансд (ако поиска).
Като сме се разговорили за сертификатите по АЕ, осъзнавам, че явно не знам достатъчно по темата. IELTS знаех, че е с давност две години и затова предпочетохме Кеймбридж. Освен това, ми е останало като спомен, че тези две години се броят от датат на явяването до началото на следването, а не на кандидатстването. Но ето, че не съм знаела, че някъде не го приемат. Зайче, можеш ли да дадеш повече информация за това къде не приемат Кеймбридж, да знам дали да преориентирам щерката за следващото ниво. Засега там, където се е насочила, не искат сертификат, но е добре да знам като цяло за къде би могъл да е пречка, защото плановете могат да се променят.
Отделно, бях останала с впечатление, че САТ не е точно езиков тест, на който се присъждат нива по езика, а и че трябва за Щатите и не съм се интересувала за него, та Десем, би било полезно да споделиш повече. Предполагам и за други ще е ценна информацията.
Що се отнася до свидетелствата, в училището на дъщеря ми ще ги раздават в началото на следващата учебна година. Това от седми клас си е у дома, но и то е свидетелство (една зелена хартиШка, А4) не е диплома с твърди корици или нещо такова… освен пак да съм проспала нещо.

# 756
  • България, София
Шушито, на патерици: честит да е рожденикът! Да бъде жив и здрав, много обичан и щастлив, късметът винаги да е с него и с лекота да сбъдва мечтите си Hug

Бебчо, стискам палци, ако участвате на второ класиране, да се качите до желаната позиция Heart
То сега било на етапи, разбрах от един съсед, но технически класиранията са си, както когато наборите кандидатстваха.

Invierno, поздравления Hug

При нас свидетелства не са раздадени. Очаквам да стане в началото на новата учебна година.

# 757
  • София
Dive, CAE е C1 Advance на Cambridge... карам си по старому.

Сега видях, че и правописна грешка има ...оправих.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 19:59 от Desem

# 758
  • София
Аз също бих била благодарна някой да обясни кой сертификат/ниво е най-подходящ за европейските университети (може би искат различни, но кой най-често искат). И в кой момент/клас е най-добре да се държи.

Моята девойка работи на морето (при познати), определено е доволна и от работа, и от почивката, особено без нас. Wink

# 759
  • В центъра на моретата
Dive, всеки университет в сайта дава информация какви сертификати приема и какъв е минимума, който се зачита от съответния сертификат. Това се отнася и за български университети, които предлагат програми на английски или друг език. Например,  даден университет приема IELTS с минимум 6 т. Слагам линк към един университет в Рим, в който е описано какво изискват.   https://www.johncabot.edu/admissions/undergraduate/evidence-of-e … -proficiency.aspx
По този начин са и останалите. За САЕ четох, че май само в UK се приема е вече доста рядко в други университети в Европа. И, да безсрочен е, но реално гледат да не е по-стар от 2 години към датата на кандидатстване. Ако имаш съмнения относно сертификат за владеене на език, най-добре пишете на университета и питайте.Изискванията на всяко висше училище са различни.
Не знам дали го обясних както трябва. Но тук пишат родители на вече студенти в чужбина и може би са по-наясно. Ние попрочетохме, поровихме се,  консултирахме се с фирмите, които се занимават с това.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 21:11 от zaek

# 760
За няколко университета в Холандия (когато наборът се интересуваше от образование в чужбина) се изискваше IELTS или Cambridge.  Мисля, че навсякъде в Холандия е валиден, в бг университетите също. За други страни трябва да се провери.

# 761
Навсякъде приемат с IELTS, оценка 6.5 (на практика едно много стабилно ниво В2). Този сертификат е далеч по-лесен от Cambridge Advanced и следователно по-масов.

# 762
  • Варна
Благодаря за споделеното за сертификатите. Десем, САЕ го знам (цел ни е за догодина), но понеже пишеше САТ, реших, че става дума за другия изпит и че пак нещо в главата не ми е наместено покрай тия сертифицирания. Simple Smile
Зайче, и IELTS, и Кеймбридж са разписани като възможности в дадения линк. За университета, към който гледа моята девойка сега, са обявени TOEFL (88+), IELTS (6.5+) и Cambridge main suite of English examinations, което си е включва CAE (както и FCE).
Поздравления за седмокласниците, всички са се класирали много добре, но нека които имат и други желания да си ги постигнат на второто класиране. Продължаваме да стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover

# 763
  • В центъра на моретата
Да, линкът е произволен. Идеята беше, че трябва да се гледа конкретния университет, където се е насочило детето.

# 764
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В нашия случай университетите признават знаенето на езика, но за виза властите изискват IELTS.
Днес бяхме на представяне на техническия университет в Карлсруе, машинен инженер с преподаване на английски.
Снимала съм частта от презентацията с изискванията за кандидатстване

Жената беше с поведение на надзирател от концентрационен лагер Sad

Общи условия

Активация на акаунт