ДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 46 449
  • 825
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Добри, а CAE няма ли минимум?

# 766
  • Варна
Здравейте, скъпи майчета, как сте? Аз се загубих като ланския сняг. Изтървала съм много постове и се отказах да наваксвам.😂😂😂😂
Наборът е вече във ваканция и е шапка на тояга.
Да се отчета:
Ние с ММ навършихме 25 г. семеен живот и този път ходихме само ние до Рим за 4 дни през април;
Аз одъртях още 1 година и от 05.07 вече имам половин век зад гърба си.😂😂😂😂😂.
В офиса се мариновам в собствен сос: нямам климатик, прозорец…. Влиза въздух от шоурума, но е още по-топъл до стаята ми на втория етаж.
Спасявам се с един вентилатор да не пукна преди преместването ни в новия комплекс.

Какво ще кажете да си заформим едно женско събиране някъде във Варна, но поне да разхлади малко?
Желая ви приятен следобед и много хубав, релаксиращ и прохладен уикенд!

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:54 от ysap

# 767
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, а CAE няма ли минимум?

Само това успях да снимам.

Днес ходихме пак да питаме - оказа се, че за А-levels не важи опцията курс и четири изпита. Sad
Германия отпада като опция.
Дадоха ни визитка да питаме по-компетентен човек. Ще я снимам, когато се върнем.

# 768
Добри, той няма ли да има абитур?
Това са нашите дзи-та.
Не вярвам за такава тежка специалност, където сто процента окапват поне половината още първата година, да искат ей левълс.
Защо не питаш в немската тема?
Не разбрах какъв е този курс?

# 769
  • Варна
Ysap, добре завърнала се! Честити ви годишнини, още много такива да празнувате! За среща съм винаги на линия Simple Smile
Добри, разкажи повече за тези А левълс и защо пък да не може да учи в Германия с тях? Не са ли като нашите профили нещо? Какво имаш предвид под “курс и 4 изпита”? И дъщеря ми се е ориентирала засега към Германия уж, та разпитвам да съм запозната с опциите, в случай че реши да смени специалността/университета.
Надявам се седмокласничетата да са доволни от второто класиране и наесен да тръгнат с големи усмивки в новите училища Simple Smile

# 770
  • София
ysap, честита ви годишнина! Да продължавате още дъъъълги години заедно да бродите из дебрите на живота Kissing Heart
Седмокласниците остават в 32-ро - тя с испански, той - с руски. Дъщерята щеше да е приета в 1АЕГ с френски, с немски и с руски, както и във 2АЕГ с руски. Но не ги писа като желания и това е. А приятелката, която я нави да изключи френския и руския като варианти, е прието в......Руската Joy
Както и да е, дано тя е доволна и удовлетворена, тепърва ще има още уроци за учене от живата. Твърди, че е много доволна, че ще учи испански като втори език, дано е така.
Не знам дали да рискувам за трето и четвърто с малкия, балът му не е много висок.
И двамата искаха 2АЕГ, но щерката се закучи, че ще е само с испански - не ми вярваше, че баловете ще се качат до небесата точно там.
Надявам се и аз да не съжалявам, че не разместих желанията по моя преценка-до 23:30 в деня на затваряне на системата за конзидатстване се опитвах да я убедя, че вторият език е без значение, не успях, не посмях и аз да действам на своя глава.
Та така, момичета. Благодаря ви за моралната подкрепа Kissing Heart

# 771
  • София-Младост
Така е трябвало да стане просто. На есен с песен и нови приятели! 32 СОУ е добро училище!

# 772
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, той няма ли да има абитур?
Това са нашите дзи-та.
Не вярвам за такава тежка специалност, където сто процента окапват поне половината още първата година, да искат ей левълс.
Защо не питаш в немската тема?
Не разбрах какъв е този курс?

Горинич учи в британско училище и е избрал А levels, другата опция беше ИБ
Накрая на двете години А левълс има изпити по трите избрани предмета, нещо като нашите матури.
При него избраните предмети (математика, физика и химия) не покриват изискванията на немците. Няма социална наука.
За ИБ има опция да изкарат 6 седмици курс и да покрият липсващия предмет с изпит. За А левълс не важи.
Не е драма, германия му беше резервния вариант. Споделих го за да се знае, че изискват и социална наука.
Вчера позната ми изпрати решение на тяхното министерство на образованието - за 2025 ще има промени в изискванията.
Честито на седмокласниците.
Да са попаднали на точното място.

# 773
  • София
Добри, а защо не покриват тези три предмета - няма достатъчно хорариум или нещо друго, или защото няма и социална наука включена?

Бебчо, точно - това са уроците на живота. Да, няма особено значение вторият език, освен ако не ходиш и на курсове, но щом тя е решила, че това иска, вероятността да поиска да ходи на курсове и наистина да го учи е голяма. 32 е добро наистина.

# 774
Това е доста странно, защото българчетата също често нямат толкова разнообразни профили в 11 и 12 клас.

Бебчо, от познати имам чудесни отзиви за 32ро.
А и ако догодина още държи на АЕГ, може след 8ми клас да се премести.

Възхищавам се как някои деца са избрали вече унита. Моята девойка е доникъде.
Прави теста my uni choices, но не излезе нищо, което не знаеше. Общо взето и от консултацията по теста нямаше особена полза.

# 775
  • София
Да, и моята го прави, същата ситуация - Ами аз това си го знам. Но тя твърдо е решела какво иска да учи, по-скоро аз настоях да го направи. Но ние всъщност какво очакваме от този тест - да открие някакви неподозирани таланти/умения? По-скоро за мен беше интересно тълкуването на консултанта, посочи някои интересни възможности за развитие предвид нейните умения, не, че тя обърна сериозно внимание Simple Smile.

# 776
Привет!
Ysap, честита годишнина и честито помъдряване!
Моят седмокласник влезе в желаното училище и профил - Руското с английски и руски (Варна). Голям мързел го гони от 6-и клас и бях наясно, че няма да е в топ гимназиите. А и без школи и уроци успя да изкара прилични резултати на НВО, така че съм щастлива, че тази изпълнена с нерви и стрес учебна година (за мен, не за него - той си беше айляк) свърши.
Наборката работи. Тежко й е, но стиска зъби и не се отказва. След първия работен ден беше голям рев, но после се събра и гледа да не се оплаква много. За университети засега само си говорим като нещо далечно, няма изяснена концепция. С баща й й даваме предложения, засега май най-добре й звучи логопедията, но ще видим, има време за избистряне на избора.

# 777
  • София
И моята не е наясно какво и къде да учи. Така както повтаря, че иска архитектура и в следващият момент вече не иска. Ако може нещо, ама само математика и нищо друго без физика, химия и т.н. Предложих и да кандидатства във ФМИ,  погледа й беше "ти луда ли си".  ТУ също ги отхвърля. В чужбината, пък къде? Не иска в немскоговоряща страна, защото няма да успее да стигне до С1. В Холандия, ако отиде, пък там какво щяла да учи, ами къде ще живея. В Белгия не е ходила, но не й звучи добре. Може би в Италия, ама там освен архитектура какво друго бих могла да уча и така като се завъртяхме из Европата и стигнахме от там, откъдето тръгнахме 😂
И понеже ми омръзна от нейното чудене и взех, че я записах на рисуване. Като разбра такова мрънкане удари, че направо съжалих, че я записах. В крайна сметка отиде и взе, че й хареса и смята да продължи да ходи, защото няма да и е излишно, дори и да избере да учи нещо друго.

# 778
  • Варна
Поздравления за седмокласничетата! Наздраве на майките им Simple Smile
Добри, мисля че и от снимката ти се вижда, но и на сайта на КИТ си пише https://www.sle.kit.edu/english/vorstudium/bachelor-mechanical-e … international.php - нямате място за притеснение, за тази специалност НЕ изискват социлна наука от дипломата.
Марти, и дъщеря ми вероятно няма да докара С1 на немски, затова е избрала специалност на английски. Ако й се занимава с програмиране има варианти. Но пък архитектурата е чудесна специалност и щом рисува девойката вероятно би й паснала повече. И понеже съм пристрастна към “моето” ФМИ, какво я отблъсква от там?

# 779
  • София
Момичета, знаете ме, тук съм без да пиша редовно.

На всички въпроси свързани с ФМИ, които ви интересуват, бих отговорила с най-голямо удоволствие.

СМГ-ейци мога да насоча към по-големи техни съученици, които да разкажат за ФМИ от първо лице. Даже визирам девойка с профил изобразително изкуство от СМГ, учеща във ФМИ.

От моя гледна точка ФМИ е остров на качественото обучение в България. Но не отричам, че е трудно. Плюс е, че се събират и намират много добри деца. Борят се заедно и успяват.

Общи условия

Активация на акаунт