Сълзи по бузите се стичат, но този път от радост те потичат! ~бебеправене 602~

• 33 616
  • 841
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета! Имам нужда от малко подробности относно правенето на цветна снимка. От следващия месец ще започнем да контролираме яйчниците и съответно овулацията (тъй като имам доста високи АМХ и ЛХ) и ще направим опит. За момента доктора ми обясни че ще гоним спонтанно забременяване. Но преди това поиска цветна снимка. Малко ми е притеснено, тъй като разбрах че боли. Може ли да споделите вашите преживявания? Трябва ли да се притеснявам толкова?

# 616
  • София
Ами цветната снимка е много индивидуално как ще я понесеш... помня, че много се бях филмирала, защото много четох - то не бяха болки, спазми и ужаси - задължително с упойка и т.н.
Е, аз съм с една тръба, която пропусна под налягане, с много сраствания и общо взето не беше идеална картинка. Пих две но шпа като тръгнах към болницата. Болка нямах, нещо като съпротивление там където трябваше да мине течността. Не съм имала зацапвания и болки след това, но месеца пропуснахме опити.

# 617
Мая При всеки е различно усещането при ЦС. Аз бях с пълна упойка и я проспах. После ми беше лошо от упойката. Но и аз бях чела, че при някои ги боли, при други не. Моята лекарка ми каза да я направя с упойка. Аз съм с нисък праг на болка и може би не съм сбъркала, но няма как да знам.

Записах си час на зъболекар да видим какво ще правим. Имам съмнения, че ще се наложи вадене на мъдрец и това ще доведе до отлагане на трансфера, отново. От вчера ме боли. Може и преди това да ме е болял той, но си мислех, че е ставата. Писна ми от изненади.

# 618
Аз съм споделяла моя опит с ЦС, но за Мая го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Моята ЦС също беше  някой от първите чисти дни. Беше при д-р Генов в Тина Киркова (Станулов ме изпрати там).
Нямах промяна при цикъла. Нямах и никакви болки, а беше без упойка (при този док. попр е без до колкото разбрах) Отидох със супер много страх след прочетеното и във форума как са пищели жени от болка, но при мен нямаше проблем, само леко неразположение- както при цикъл. След това си отидох и на работа. Неразположението беше до каря на деня. Останови се, че тръбите са ми проходими и матката ми е отално изместена в ляво.
 Доктора тогава ми обясни, че се прави преди О с идеята да няма опити за забременяване, попр може и след О, ако е сигурно, че не са правени. След ЦС ни забраниха също- до настъпване на следващия Ц, защото ако има бременност контрастната течност може да убие плода.
 Доктора е много мил и предпазполага, за да не се притесняваш, обяснява също така но две неща не ми харесаха:
1. Поиска да му дам парите още отпред пред самата болница, което е ясно защо
2. Не си сложи ръкавици.

В крайна сметка бях доволна от резултата и отношението му и забравих останалото.
По това, което ми обясни този доктор (без упойка е защото) при вкарването на течността, ако има някаква малка или поносима болка трябва да се изтърпи, защото ако има някакви малки сраствания с течността се отпушват един вид, но ако е силна и непоносима болката просто се прекратява процедурата, защото е явно, че има проблем и няма нужда да те измъчват. Цялото нещо е 5мин сиг. Поне при мен беше толкова.

Успех! Дано и при теб мине безпроблемно! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 12:59 от Flowering1808

# 619
  • На изток от Ада
Правих Цс в Надежда. На един ден с хистероскопията. С упойка нали.
Ами имах болки като цикъл . И леко кървене.
Пълнолуние,дано не е за вадене мъдреца.

# 620
Благодаря. На мен ми казаха, че няма опция за упойка. Сутринта щели да ми сложат абокат и да ми влеят обезболяващо преди самата манипулация. Притеснява ме това поставяне на катетър (четох че така се прави 🤷🏼♀). Иначе не се съмнявам в доктора ми, но и аз нямам особено висок праг…

# 621
  • На изток от Ада
Без катетър бях.

# 622
Мая, аз правих цветна снимка без упойка (в МЦАР Варна). Не усетих почти нищо, при преминаване на самото вещество. Неприятно е само с поставянето на катетъра, но не боли. След това нямах кървене. Отидох си директно на работа.
Прагът на търпимост е различен при всички ни. Аз дори не знаех, че се предлага упойка, но и да знаех не бих си сложила. Моят съвет е да не се настройваш предварително. Всичко ще е наред. Успех!

Благодаря. На мен ми казаха, че няма опция за упойка. Сутринта щели да ми сложат абокат и да ми влеят обезболяващо преди самата манипулация. Притеснява ме това поставяне на катетър (четох че така се прави 🤷🏼♀). Иначе не се съмнявам в доктора ми, но и аз нямам особено висок праг…

# 623
  • Замък сред облаците
Пълнолуние, по-добре го извадете зъба, защото възпален зъб намаля драстично шансовете за успешен трансфер. Тлеещото възпаление държи ИС активна и ще отхвърли чуждото ДНК от таткото.

# 624
Знам, АА. Просто и аз нямам идея какво ме боли. Зъб  ли е, става, венец . Просто имах надраскване миналият месец и този беше с най-големи шансове. Винаги след надраскването нещо става и се отлагат опити и трансфер. За това ме е яд. Иначе един ден ме боли, един ден не… Ще видя Стойчева и зъболекаря какво ще кажат, но вероятно няма да препоръчат трансфер в тази ситуация. Особено с фракси …

# 625

Как се поставя веществото в такъв случай 🤷🏼♀

# 626
  • На изток от Ада
не знам, сложиха ми упойката и не знам повече,да не те лъжа,но преди упойка не ми сложиха

Как се поставя веществото в такъв случай 🤷🏼♀

# 627
Здравейте, момичета. Включвам се, защото имам нужда да споделя. Пореден неуспешен месец за нас. Следя овулация с тестове. Правим опити от страшно много време, но все още се надяваме да се случат нещата по естествен път. Втори месец пия с фем сутрин и пикозитол вечер, както и неофолик и капки вит Д, но цикълът дори подрани с един ден и ме изненада тази сутрин. Отчайвам се съвсем. Току-що поръчах преферт гел и мукосолван (макар, че ми се струва прекалено, но вече съм готова да опитам всичко), та да се подготвя за следващата овулация. Всички изследвания са ни в норма и сме с "неизяснен стерилитет". Вие какво пробвате, за да увеличите шансовете си?

# 628
  • На изток от Ада
drpwamy, по -добре фоликулометрия не с тестове. ТМ да пусне Сг
Инофолик е слабо.

# 629
Благодаря на всички за отговорите. Надявам се и при мен да мине леко, всичко да е наред накрая и скоро и аз да видя двете чертички 🤞❤

Общи условия

Активация на акаунт