Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 893
  • 825
  •   1
Отговори
# 735
Аз моята рокля ще си я пазя. За мен си е сантиментална стойност, както чашите за шампанско. Пък и след време може да я предам на дъщеря ми хаха

За букета - моя съм го дала тук и си изпрах този вариант
https://www.lunaria.bg/product-page/дълбока-рамка-shadowbox-25х25см-с-булчински-букет
 И тези
https://www.lunaria.bg/product-page/подложки-за-чаши-с-цветята-от-булчинския-букет

Сестра ми прави свещи и ми направи страхотни свещи пак с част от букета

Няма да си ги паля, въпреки, че имат уникален аромат, но са ми сантиментални и те Grin

Аз сега искам да намеря някакви красиви албуми, в които да си сложим сватбените снимки. Искам нещо бяло, може би дори с плат, стилно, масивно. Имате ли идеи?

# 736
О и аз се включвам в идеите за албум! Ние още чакаме снимките.. може би ще си почакаме още 1-2 месеца, но вече съм обещала на бабите по един албум, пък и за нас да си остане един. Търсих в Тему, ама нещо не ми допада нищо 😀

# 737
  • Melmak
Свещите са много яки!

# 738
  • Плевен
Чета ви и се връщам отново към емоциите от нашия ден преди година.П
По отношение на гостите и ние не минахме без драми.През февруари знехме датата и бхме казали на всички.Всички без претенции.В един момент две седмици преди сватбата най-добрия приятел на ММ/ние сме им кумуве/като започна :"Ооооо ами ние сега сме планирали нещо си.""Ами ти ми проваляш отпуската"  и др.подобни и спря да и вдига телефона.Ей бога ми откачих е меко казано.За техните събития какво тичане беше всичко от до подготвях за в Плевен,за другото събиране пак подготовки, подаръци подивях.Виждах страданието в очите и душата на мъжът ми.Болеше ме за него не заслужава подобно отношение.И в деня на сватбата отиваме пред Общината и той там с жена си ни лук ял,ни лук мирисал.
И сега малко да се спосмеете.В деня на сватбата се прибирам от фризьор и мъжо звъни на неговия приятел от другия вхид да пият кафе.И той му вика ,ма аз съм на село.Абе какво село бе човек днес е сватбата.Не знам какво е правил ,но в 13:45 както ни беше уговорката , беше у нас облечен нагласен както си е редът. Т аразни хора ,разни ситуации.Не позволявайте нищо да ви разстрои, изживейте си деня на макс.
За букета в любината ми фейс група "Купи подарък от майка на дете с увреждане "  има няколко мами, които правят чудеса.Едната прави разни неща от епоксидна смола, другата багри тъкани от които изработва най-различни неща.И за албуми може да се огледате там.

Хечи, спокойствие и се наслади на последните си годенически мигове.Heartpulse

# 739
Да, голям талант те оказа с тези свещи. И хората ги харесват.

Ще търся и аз за албуми.

Хечи, ти как се чувстваш в последната нощ, като мома Grin

# 740
  • Melmak
Чувствам се изморена! 😁 искам да идва вече!

Ходих да взимаме букети и украса за колата, отиваме да оставим алкохола в ресторанта, въобщееее времето не стига!

Младоженецът не си е взел панталона от подкъсяването. Направоо не знам защо и това остави за последния момент.

Аз имам да събирам багаж за утре в хотела. Сигурно два сака с резервни обувки и други неща.

Общо взето контролиращата ми натура получава little heart attack на всеки кръгъл час.

Само за три неща не се притеснявам - фотограф, диджей и декоратори. Декораторките ми са просто 🤍🩷🤍 невероятни!

Като мине всичко ще кача снимки на украсата. Благодарение на тях ще имаме така мечтаните живи цветя, които не мислех, че мога да си позволя. Не са печалбари, а дават всичко от себе си! Дай боже всичко да мине добре!

# 741
Всичко ще мине страхотно ш в края на вечерта, няма да си усетила колко бързо си е изнизало всичко. При мен сякаш всичко беше за 10 Мин, толкова бързо свърши, че все едно не е било Head Band

Чакаме да споделяш, когато успееш и да си прекарате прекрасно Heart

# 742
  • Melmak
Благодаря, Крр! Направо не знам кога мина времето в последните 2 седмици!

За днес изпълнихме плана, отивам да слагам багаж за хотела.

# 743
Здравейте момичета!

С половинката наскоро се сгодихме и планираме сватба за 2025. Костюми, рокли, места, гости, в главата ми е хаос  та се престрашавам и пиша.

Исках да попитам, според вас струва ли си да се наеме агенция? И бихте ли препоръчали такава ако имате позитивен опит?

Също така се чудя дали да търся рокля по магазините, да харесам някоя от Remix или сайтовете за обяви и да я преправям или направо да си потърся шивач?

# 744
Здравейте момичета!

С половинката наскоро се сгодихме и планираме сватба за 2025. Костюми, рокли, места, гости, в главата ми е хаос  та се престрашавам и пиша.

Исках да попитам, според вас струва ли си да се наеме агенция? И бихте ли препоръчали такава ако имате позитивен опит?

Също така се чудя дали да търся рокля по магазините, да харесам някоя от Remix или сайтовете за обяви и да я преправям или направо да си потърся шивач?
Ние също ще се женим догодина. Ние всичко запазваме и правим сами, но лично мисля, че с агенция става доста по - лесно, често казано. Аз имам обаче мания за контрол и искам всичко да правя сама и сама да си търся отделните хора.
Рокля и аз харесах онзи ден, по - красива не съм се чувствала никога, облякох я и просто не можех да повярвам - направо е правена за мен! Много ще надхвърля бюджета с нея, но просто в главата ми вече няма друга рокля.

# 745
Здравейте и от мен! Реших се най-после да си направя и аз профил. Много се радвам, че вече ще мога да се включа в тази тема като бъдеща булка. Чета я от както сме сгодени и с нетърпение очаквах сватбите на момичетата тук както и развръзките от казусите пред които са поставени. Накратко за мен - сгодена съм от няколко месеца (след дълги години очакване на предложение 😅) и в началото (буквално първите дни/седмици сгодени) искахме сватбата да бъде тази година, но явно от стрес и мислене от къде да започнем и как, не можах да спя две седмици при което решихме да не избързваме и да си организираме всичко за следващата година. Като начало запазихме ресторант, фото и видео, и музика. Наскоро си купих и булченска рокля, обувки и халки. 😊 Ще се радвам да си споделяме и да си бъдем взаимно полезни.
П.С. Все още очаквам и се вълнувам за разказите на момичетата с тазгодишни сватби 😍

# 746
Аз от личен опит да кажа - стига да има бюджет - за голямо сватба и особено, ако булката работи и е заета жена: агенция.
Аз в началото си мислех, че сама ще се справя, писах и тук за опит с агенции, но сега за малка сватба с 15 човека каква организация имаше и колко ми костваше,  хем малко бях намалила темпото на работата, не мога да си представя сама да организирам сватба за 100 човека, чисто от гледна точка на стрес. Доста момичета, даже повечето тук го направиха и направо им се възхищавам. Аз искрено си представям, че нямаше да се справя или поне нямаше да станат нещата така, както искам и това щеше да ме изнерви Grin

Аз последно, преди теста за бременност, мислех да започвам с ohpartybureau, даже имахме и среща за сключване на договор. Правих срещи сигурно с 4-5 агенции и те някак ми станаха най-симпатични и отдадени. ОБАЧЕ, сега като използвах услугите на Pearl, съм категорично за тях. Толкова отдадени, толкова в емоцията, надъхват те, просто невероятни, страхотни. И цените са много добри. Със сигурност, ако правим голяма сватба, ще сме с тях.

# 747
  • София
Аз от личен опит да кажа - стига да има бюджет - за голямо сватба и особено, ако булката работи и е заета жена:
Аз последно, преди теста за бременност, мислех да започвам с ohpartybureau, даже имахме и среща за сключване на договор. Правих срещи сигурно с 4-5 агенции и те някак ми станаха най-симпатични и отдадени. ОБАЧЕ, сега като използвах услугите на Pearl, съм категорично за тях. Толкова отдадени, толкова в емоцията, надъхват те, просто невероятни, страхотни. И цените са много добри. Със сигурност, ако правим голяма сватба, ще сме с тях.

Ани е много готина, и като певица. И две агенции са много добри. Имах сватби в една седмица и с двете.
За София - ZATAR са също много опитни и симпатични

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 12:02 от rockstarr

# 748
  • Плевен
Хечи, добре дошла в отбора на "Госпожите"! Запази емоцията от този ден завинаги.Пожелавам ви да се грижите за Любовта си постоянно и всеотдайно,тя е първото ви дете.Мечтайте,вдъхновявайте се , имайте си общия кръг ,но не изгубвайте индивидуалностите си все пак те са причина да се поискате!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 11:21 от cvete_78

# 749
  • Melmak
Момичета, трети ден събирам сила и думи, за да пиша тук! Не съм ви забравила, вие бяхтв моите съветници по време на дългия процес по организацията!

Искам да благодаря на всяка една от вас, която ми е писала със съвет, идея и въобще за всяка помощ!

Искам да ви кажа, че съм най-щастливата жена на света! Имам прекрасен съпруг, семейство и приятели!

Получи се едно страхотно тържество, което от събота до днес държи всички в еуфория. Гостите ми звънят и по телефона, пишат да благодарят за прекрасното изкарване.

Както сте забелязали съм контролиращ човек и искам всичко да бъде изпипано. И се получи! На самият ден щом мина фотосесията с младоженеца вече бях на вихъра на спокойствието! Влязохме в черквата с усмивки на лицата!

Сега започвам едно по едно с всяко нещо.

Украсата - един бутик за цветя, а в същото време най-прекрасните дами! Изработиха с ужасно много любов цялата украса!

Снимките са от колата в деня преди сватбата, но ще ми простите за лошите кадри.

Исках в точно такива цветове и те се справиха. Накрая на вечерта приятелките ми ме молеха да им дам украсата от масата да я вземат за вкъщи! Разбира се, че я взеха, цветята издържаха свежи, украсата за колата не мръдна, едно цветче не падна!
Двете дами са прекрасни, заредени с позитивна енергия и изключително коректни! Бяхме говорили за един бюджет, от който да не излизат и те бяха много точни! Украсата излезе 1000 лв с истински свежи цветя - голям булчински букет, украса за кола, украса за младоженска маса, 6 кръгли маси с ниски аранжировки и 1 правоъгълна маса за 14 човека пак с аранжировка!

В деня преди събитието ходихме да вземем само букета и украсата за кола. Всичко друго те са оправили в ресторанта и не съм контролирала процеса, абсолютно точни и коректни дами без никакви забележки съм към тях. Много читави хора, с усмивки до ушите и пълни с позитивна енергия!

Цветята бяха уникално красиви и всички много се радваха, че сме сложили живи цветя, а не изкуствени!

DJ Велинов беше за нас духът на партито. Виждали сме всякакви диджеи и нито един до сега не ни беше впечатлил! Искам да ви кажа, че Велинов е прекрасен! Това момче е истински професионалист! Бяхме дали насоки какво искаме и не искаме и спази абсолютно всичко уговорено. Имахме забранени изпълнители, които не желаем да чуваме и той се съобрази! Звукът беше изключително качествен, нямаше едно пукване или шум за цялата сватба.

Усещаше настроението на публиката и се водеше по него. Хора, които в живота си не съм виждала да танцуват, бяха на дансинга. Препоръчвам ви го с две ръце! Беше много лесна комуникацията, идва изключително добре облечен и е много коректен. Дай боже само хубави поводи да имаме и да ни весели много пъти още!!!

Фотограф ни беше Георги Казаков, който за мен е истински добър професионалист. Спази всички уговорки, държа се много уважително, кадри ще имаме след няколко месеца.

Хотел Вега! Каквото и да напиша за храната, обслужването и атмосферата е малко! Прекрасната Соня, която е event manager се постара много! Искам да ви кажа, че менюто е на много високо ниво и каквото бяхме дегустирали, това сервираха и на деня! Всички гости ометоха чиниите, никой не си върна хапването. Майка ми, която цял живот е в хранителния бизнес е впечатлена.
Водата беше в кани, нямаше грозна пластмаса, която да изглежда зле. Бяхме се уговорили да си внесем алкохол и няма такса бушон. От тях бяха бирите и виното, от нас домашна ракия, уиски и водка.

Искам да ви кажа, че мм сякаш не знае колко пият гостите, през цялото време ми обясняваше, че имаме много пиене и ще си връщаме в нас! Какъв наивник!

Бях поръчала бутилки и етикети за сватбената ракия. Тя е специална селекция, правена преди 12-3 години от покойния ми вече скъп баща, заедно с баба ми, на която съм кръстена. Те бяха зет и тъща, не майка и син, но бяха буквално като майка и син. За мен наистина бяха пример за отношения на хора, които се уважават. Татко, аз и баба празнувахме имен ден на 1 дата и беше някаква лудница вкъщи винаги на тоя ден, който за мен е повече от рожден!

И неслучайно казах на мм, че ракията е тази и точка по въпроса! От 24 бутилки ракия, изпиха 22. Една скрих и подарих на леля ми за спомен, другата пратих на приятел на баща ми, който беше като брат за него и неговите деца бяха наши гости.
От 6 бутилки уиски си върнахме една. Водката беше 1 бутилка, изпи се.

Относно грим и прическа - избрах Боряна от bobbys makeup , която е невероятен професионалист. Дойде на време, гримира ме прекрасно и всичко беше по уговорка. Каквото беше на пробния грим - това и на събитието! Препоръчвам Боби! Много е коректна и възпитана, свекърва ми беше очарована какво интелигентно момиче е тя! С нея сме учили заедно в уни, не сме били близки никога, но от там я “знам”.
За прическа - Даниел от Мърфи, в които не съм имала никакви съмнения. Направи ми прекрасен кок, който издържа цяла нощ! Истински специалисти!

Торта - избрахме Чочко. Беше без бутафорни етажи, истинска триетажна торта, доставили са я на време, без проблеми. Беше супер вкусна!

Искам да ви кажа, че всички гости издържаха до много късно, беше много вълнуващо, танци и песни до 3 нощес!

Не сме имали гост изпълнители и ансамбли, което се оказа най-доброто решение. На нашите хора не им трябва някой да ги забавлява, а те самите са вихъра на купона!

Бяхме венчани в Св. Неделя, изключително красива церемония и всички бяха много впечатлени!

Нямаше нещо, което да се обърка!

Единствено съветвам дами с бюст по-голям от чашка В да слагат презрамки. Моите бяха подвижни, с тиктак копче и се оказа фейл. Загубих ги в началото на празненството. Трябваше да са на друго закопчаване или зашити. Иначе роклята не знам в какво състояние е, настъпена, залята с ракия, но не ме интересуваше, бях на вихъра на купона!

Хора, не съм седнала, просто отпуснах душа и бяхме всички ма дансинга.

Младоженецът е много щастлив, свекърите направо се разцепиха, моите роднини също!

Приятелите не спират трети ден да шерват сторита, да ми пишат с благодарности, да звънят!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 11:22 от hechicera_

Общи условия

Активация на акаунт